Reklama

Reklama

Prácička v Itálii

  • Velká Británie The Italian Job (více)
Trailer

Vyfouknout mafii čtyři miliony dolarů ve zlatě přímo pod nosem chce notnou dávku drzosti. Charlieho Crokera právě propouštějí z vězení, kde si odseděl dva roky. Že je to ale ten správný londýnský frajer, ihned plánuje nějakou větší prácičku, tentokrát v zahraničí. Volba padne na italský Turín, kde se nabízí ukrást čtyři miliony dolarů ve zlatě, převážených v obrněném konvoji z letiště do automobilky Fiat. Má to ale háček. Takto rozsáhlou akci je potřeba důkladně zafinancovat, a pak je tu samozřejmě italská mafie, která si něco takového na svém území rozhodně nenechá líbit. Finance nakonec zajistí šedá eminence anglického podsvětí pan Bridger a to ostatní už bude záviset na bezchybném provedení Charlieho troufalého a velmi propracovaného plánu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Tomco 

všechny recenze uživatele

Pred pár rokmi sa mi páčil remake a dnes ma nesklamal ani originál. Charizmatický Michael Caine oplýva nespornou hereckou kvalitou, a hlavne jeho raňajšie party ma vždy vedia strhnúť a potešiť. Treba pochváliť aj samotný fakt, že aj napriek dobe kedy film vznikol, nebadať žiadne technické nedostatky. Bol som teda svedkom svižne nakrútenej a do zložitosti prakticky nenáročnej zábavky na jedno pozretie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Italian Job mne zklamal zejména proto, že jsem se na něj docela těšil. Režisér Collinson se patrně pokusil natočil vtipný akční snímek, ale nepodařilo se mu provázat akci s humorem. Takže snímek je chvíli pohodový, pak ukrutně zvážní a tak pořád dokola. Alpské silnice a vozový park sice leccos zachraňují, ale obě hlavní skupiny (lupiči i mafie) mi dost připomínaly soubory uprchlíků z ústavu pro mentálně postižené a navíc se stále nemohu rozhodnout, zda závěrečná scéna byla geniální nebo debilní. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Hlavne v prvej polhodinke štýlový mix Jamesa Bonda a Dannyho jedenástky dopláca na príliš ľahkovážny scenár so slabou zápletkou a nevýraznými postavami. Heist bol síce v plienkach, ale taká Asfaltová džungľa alebo Rififi boli pôsobivejšie aspoň v samotnom heiste. Ten je tu síce dlhý ale aj vďaka absencii hudby nevýrazný. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Tehdy to musela být bomba, dnes už je to bohužel opravdu trošku až moc ukecané a pomalé - samozřejmě až na scénu loupeže a následného útěku, který bych si mohl pouštět stále dokola. Plus krásně otevřený konec, který se již dnes (bohužel) tak často nevídá. P.S. - to likvidování jaguárů a cooperů si tvůrci fakt mohli odpustit, u toho bolestně zavylo už několik mých známých :D ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Paradoxně jedinou kaňkou na celém filmu je ona kultovní spanilá mini jízda skrze ucpaný Turín. Do té doby film s výborným tempem a učebnicovou nadsázkou zabředne do sledu zaměnitelných scén jak z průměrné reklamy. Bez lidí, prostě jen s autama. Padá tím jeden z hlavních kladů, Cainovo charisma. I to by ještě šlo, kdyby ta honička naprosto nepostrádala napětí. A z velké části zato může prazvláštní nápad nedoprovodit tuhle pasáž hudbou. Ovšem stylový závěr převážil (doslova, modří vědí) mé lehké váhání nad hodnocením tím lepším směrem. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (17)

  • Ačkoliv je děj snímku úzce spjat s automobily, Michael Caine v době natáčení neuměl řídit. Ve filmu ho za volantem nespatříme. (Marek#33)
  • Některé záběry s turínskou dopravní zácpou byly skutečné. Filmový štáb tehdy opravdu zablokoval několik hlavních silnic. (Marek#33)
  • Hláška: "You're only supposed to blow the bloody doors off!" ("Měl jsi jenom vyhodit ty zatracený dveře!") byla britským publikem zvolena nejoblíbenější filmovou větou. (venus)

Reklama

Reklama