Reklama

Reklama

Trojhra

Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2004, 28 min

Obsahy(1)

Třígenerační rodina ženské větve je zajímavá svou rozporuplností, rozlišným vyznáváním smyslu života. Generační proměna v ženách jedné krve a jedné linie výchovy, je zjevná. Je to dáno dobou? Nebo opoziční reakcí nejmladší členky rodiny na hodnoty vlastní matky? Matka se vymezuje vůči Babičce a Vnučka jakoby se vracela k hodnotám Babičky, ale po spirále, o půlstoletí později. Zároveň je zřejmý rozpor v Babiččině jistotě, a zmatku v duši Vnučky. V době, kdy se bortí tradiční hodnoty, ženy se emancipují, ale zároveň jsou naprogramovány na vzorce chování svých matek a babiček, se dějí dramatické události uvnitř rodin. Rozvodovost v Praze se dotýká padesátiprocentní hranice, mladí nechtějí zakládat rodiny, český národ vymírá. Během půl století, ve kterém ženy z tohoto filmu dosáhly dospělosti, se mnoho změnilo. Která z nich je vlastně nejsvobodnější? Který z těchto tří životů je nejšťastnější a nejživotnější? Je tradiční rodina životaschopná v jedenadvacátém století? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na filmu je název:-D Nápad -servis- dobrý, ale myslím, že autorka ho moc neposunula = pohyb - kamera i scénář podprůměrné. Vadilo mi, když sama při natáčení mluvila I když...hekající tenistky mi nevadí, pokud zaujmou hrou. Pravda, pokud by se ptala zajímavě, možná bych i ty její otázky přešel. A smeče snímaných protihráček mi připadaly místy stylizované. Navíc: ptát se babičky na otázky typu "Takže Lucinku (vnučku) máte asi hodně ráda, že?", tomu říkám trefa do černého, teda spíš aut. Nudná trojhra. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Svatá prostoto! Co zase tohle bylo? To je fak už nějaká nová móda na >jiném pros(rá)toru< , vysílat každou kravinu, zplozenou nějakými protekčními dětičkami??? . . . Formou i obsahem naprosté NIC, homevideo na pomezí stupidity, infantility a šouklařské >kultury< , trapné asi jako ty dámy (předpokládám, že nejmladší je nejspíš dobrá kámoška sl. Š.), pitvořící se na kameru a žvanící směs blbostí a rádoby mouder ze života celebřitěk xté pražské kategorie. A je úplně fuk, co jsou dámy ve skutečnosti zač... Jojo slečno Špátová, tak příště zase v nějakým šumnějším paneláku... :-/ - - - - - (Poprvé viděno s už standardním znechucením na >ČéTéD(v)ojce - bez jejíhož pravidelného dojení by asi už někteří >umělci< šilhali hlady - 5.8.2009, komentář zde mezi směšně adorantskými /nejspíš kemošskými/ hodnoceními jako první - 5.8.2009) ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama