Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cílem charitativního projektu Medela 2007 (latinsky pomoc) je dlouhodobá podpora dětí z nejrůznějších koutů světa, které žijí ve špatných životních podmínkách. Celoroční projekt s roční periodicitou je unikátní tím, že je postaven na několika na sobě navazujících aktivitách, na nichž spolupracují ženské osobnosti. Jde o kalendář, koncert a a dvě knihy. Výtěžek ze všech těchto dílčích projektů letošního roku bude rozdělen mezi čtyři konkrétní aktivity, v nichž žena a děti hrají hlavní roli. Cílem Medely je trasparentní činnost v neziskovém sektoru. Veškeré výdělky z projektu Medela půjdou přímo na podporu vybraných neziskových projektů.
V roce 2007 byly vybrány pro podporu čtyři projekty:
Nadační fond INKA - vesnická škola Peru, Jižní Amerika
Humanistické hnutí - Humanistická škola, Guinea, Afrika
Magna, Children at Risk - Dům naděje, Kambodža, Asie
Slunečnice - letní tábor pro děti z uprchlických táborů, Česká republika Ve všech případech se jedná o podporu vzdělávání. Projekt Medela je zaměřen na vzdělávání dětí cestou osvěty a potlačováním předsudků.
Dokument Olgy Sommerové je cestopisný deník, který přibližuje všechny uvedené projekty. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Radko 

všechny recenze uživatele

Stručný prehľad nadáciou ocenených projektov podpory vzdelávania chudobných a chorých detí v rôznych častiach sveta. Tvoria ho výpovede žien, presadzujúcich v neľahkých podmienkach záslužné aktivity. Sprievodné zábery dokladujú miestne pomery v jednotlivých lokalitách. Výhrada sa týka najmä jednej skutočnosti. Modelka Helena Houdová (aktívne zapojená do celej akcie) má fešnú tvár, nevravím. Záberov, kde objíma či prihovára sa ušmudľaným deťom, bolo ale na môj vkus trochu priveľa. Chápem, že istý priestor musí byť daný aj mediálne známym osobám, zapojeným do projektu. Niekedy je však menej viac. Pozn. Ešte jedna vec mi vŕta hlavou. Novodobé spasiteľky cítia potrebu pomáhať v ďalekých krajoch, leteckými cestami sa presúvajú s materiálom i personálom desaťtisíce kilometrov. Fajn, prečo nie. Keď sú doma problémy vyriešené, načim ísť pomáhať za hranice. Ale čo napr. cigánske ghetá, zápasiace s podobnými problémami ? Hádam si tamojšie bosé deti nezapríčinili neutešený stav sami. Nie je problém náhodou v zmesi averzie, predsudkov a z toho vyplývajúcej obavy z nedostatočnej podpory celebrít? Nechcem napádať projekt a jeho predstaviteľov, len uvažujem. A možno trepem hlúposti, pretože v ére globálneho vývozu humanity je heslo "mysli globálne, konaj lokálne" už dávno pasé. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Na těchto místech je pomoc nejefektivnější. Největším problémem pro Evropu je obrovský populační neudržitelný růst v Africe a zničení životního prostředí. Nemluvě o změnách klimatu. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Na tento pořad jsem se díval hlavně kvůli tomu, že paní Vilímkovou (NF INKA) osobně znám a musím říct, že do Peru a hlavně do pomoci tamním indiánským dětem je opravdu nadšená. Přeju ať se daří (i díky tomuto dokumentu) sehnat co nejvíce prostředků na podporu vzdělání potomků Inků! ()

Reklama

Reklama