Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pohádkovém světě, v němž kraluje paní Liška (D. Kolářová), se objeví lidská bytost – krásná dívka (V. Žilková). Paní Liška se jí ujme, chová se k ní hezky, ale dívka je nevychovaná a za pomoc nedokáže ani poděkovat. Přičaruje si prince (J. Langmajer) z blízkého království a ten se do ní zamiluje. Jenže královská rodina synově svatbě brání. Pomůže dívce paní Liška i tentokrát? Napraví se dívka a bude svatba? V každém případě v pohádkovém světě, stejně jako v tom lidském, platí poznání, že na prokázané dobro se nemá zapomínat… (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá pouze půlhodinová televizní pohádka o dobrotivé paní Lišce (usměvavá D. Kolářová), jež ve svém kouzelném domě příjímá pohádkové hosty a dává jim dobré rady (např. rozčilenému přerostlému trpaslíkovi V. Jandákovi). O co jednodušší zvolili autoři v čele s režisérkou L. Koutnou interiéry a kulisy, tím větší důraz kladli na neobyčejně výstřední kostýmy zpívajících lišek, jež jsou na celém díle nejvýraznější. V pohádce se pochopitelně objevuje zamilovaná dvojice, v tomto případě se jedná o toulavého královského syna Šimůnka (J. Langmajer) a nevychovanou a nevděčnou Elišku (nesympatická V. Žilková), u nichž mě zaujala především rychlost jejich seznámení a sblížení. Ve vedlejších malých, ale milých rolích se představil královský pár v exkluzivním složení K. Effa a Z. Hadrbolcová, postavu liščího majordoma příbytku Paní Lišky Obrtlíka ztvárnil M. Masopust. K hudební složce bych snad zmínil pouze ústřední song o Paní Lišce, všechny ostatní písně jsou hloupé. Příběh samotný je velmi jednoduchý až naivní, zápletka prakticky neexistuje, avšak prostřednictvím bizarních kostýmů a dobrých hereckých výkonů pohádka přesto zaujme. ()

Adam Bernau

všechny recenze uživatele

Nehodnotitelná hardcore brutalita ze zlatých osumdesátých, jíž k dokonalosti chybí opravdu jen ten instalatér s hadicí. Jak patrno z komentářů, v mnohých divácích zanechalo toto dílo nesmazatelné stopy, u některých s doživotními následky. U jiných zase otevřelo nebezpečné,do té doby skryté, třinácté komnaty. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Další ujetá perla z pokladnice předrevolučních TV hudebních pohádek s hvězdným obsazením. Kolářová s jejím zapálením pro roli je neuvěřitelná a zbytek herců se zjevně dobře baví s vyjímkou mizerného neherce Karla Effy. A ta titulní synth-pop hitovka se skvostným textem od Jiřího Chalupy je prostě nesmrtelná. :) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

No ty vole fuj, do teď jsem lišky docela rád, od teď mám nutkání je otravovat chemickým odpadem z dvacet let zavřené chemičky v jižním Mogadišu, protože tohle je totální studiový děs s asi pěti kulisama ve třech (!) místnostech, z nichž jedna se snaží tvářit jako magický les, druhá jako magické doupě lehce úchylné lesbické vládkyně Lišky a třetí honosný hrad, přičemž to zcela samozřejmě vypadá jako pár namalovanejch stěn. Dialogy jsou snůška hovadin, texty písní jsou nebetyčně debilní a když divákovi předkládají velká filosofická moudra že " V pohádce se máme jako v pohádce " už to ani nepůsobí směšně, snad jen ty kostýmy lištiček-přisluhovaček by vypadali dobře, kdyby se ovšem objevili v nějakém bizardním videoklipu, kde by se do nich navlékli lepé japonky a strouhali by u toho oranžové zelí pro pana Velemloka, nebo něco podobně tupého, dokonce i v nějakém bizarním pornu by to bylo zábavnější, než tady. ()

Chřástal

všechny recenze uživatele

Důkaz, že v 80. letech se na Kavčích horách daly sehnat kvalitní drogy a že liščí taneční hit tu byl už před hochy z Ylvis, které ovšem ze zhlédnutí Paní Lišky těžko podezírat. I když... V každém případě jako pohádka je to nejspíš odpad, jako cokoliv jiného na pět hvězd. Svým způsobem, na rozdíl od rutinérských historek o princeznách, fascinující. Postavy morálně či jinak pochybné, lehce dementní Paní Liška coby kápo ujeté komunity a liščí girls v maskách jak z Opičího krále. Sakra, nemůžu ten song dostat z hlavy! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama