Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při stavbě nového Las Vegas se stane Fryovi nehoda, při které se naučí číst myšlenky, díky přívěsku, který se mu zabodne do hlavy a tedy do mozku. Poté, co Fry objeví své nové schopnosti, ho vyhledá skupina lidí se stejnými schopnostmi. Tuto skupinu vede tajemný muž č. 9, který Fryovi řekne, že jen on může zachránit vesmír před zničením. Fry se dává do služeb pana Wonga, který chce zničit celé jedno rameno Mléčné dráhy, kvůli stavbě největšího minigolfového hřiště ve vesmíru. Této stavbě chtějí zabránit ekofeministky, ke kterým se přidá i Leela a další ženy z Futuramy a Planet Expresu. A tím se rozpadne celý Planet Expres...... Dalším vedlejším příběhem je příběh Bendera, který se zamiluje do ženy Don Bota, šéfa robomafie. (artuš)

(více)

Recenze (202)

MadChick 

všechny recenze uživatele

Takhle podprůměrný film na závěr si futurama rozhodně nezaslouží :( Řekl bych, že z celkové stopáže 90ti minut jsem se dobrých 30 minut docela slušně nudil. Nevím proč to tak je, ale kvalitativní skok proti předchozím dílům je docela veliký. Vtipných momentů a hlášek je zde až žalostně málo a nezachrání to ani vcelku zajímavý příběh. Celý děj působí natahovaným dojmem, dalo by se říci, že kdyby se tento film setříhal cca na polovinu, líbil by se mi mnohem víc. Navíc ta všudypřítomná propagace strany Zelených a boje za rovnoprávnost žen je po nějakém čase taky dost otravná.Hořká tečka za zábavnou sérií... 45% ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Futurama jede! Asi každý se se mnou shodne, že tak vysoké úrovně jako měl seriál už poslední filmy nedosahují, přesto je to velký nadstandart a každý si v něm najde své... Myslím, že jestli je to poslední díl, tak je to důstojné zakončení této geniální a veskrzé mašťácké kultovky. Viva la Futurama!... ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Nápad poslepovat několik dílů dohromady a udělat z nich celovečeráky, se mi nelíbí. V případě Benderovi hry a Benderova parádního terna to totiž nedopadlo dobře. Takže i když jsem měl možnost vidět Fialového trpaslíka už před rokem, počkal jsem si až zklamání opadne. Možná jsem v tomto případě ani nemusel, protože ze všech čtyř filmů, je Fialový trpaslík nejkompaktnější a nejbližší seriálové Futuramě. Tzn. konečně je vtipný, děj má spád a míst kde se člověk nudí není moc. Snad je to i tím, že tvůrci výjímečně ubrali v okatém parodování slavné klasiky a dali si práci s vymýšlením vlastních vtípků. Právě v tom byla síla seriálové Futuramy a vlastně i Simpsonů. Přesto mám nepříjemný pocit, že šlo o jeden z posledních tvůrčích záchvatů a Futuramu čeká stejný konec jako zmiňované žluťáky ze Springfieldu. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Futuramě rozhodně sluší kratší stopáž. Těch 90 minut bylo moc, námět sic dobrý, ale dal by se využít lépe, škoda zbytečných odboček a vtipů cucaných z prstu... Scénky s "pomatenci" mi přišly jako čisté utrpení. Nebýt Zappa, Zoidyho a čtení myšlenek, tak se skoro není čemu smát... A to jsem fanda Futuramy... ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl možná nejslabší film. Když už je tady nějaký vtip, tak je převzatý z minula nebo neni zábavný (možná až na ligu houmíků). Minulý celovečerák se mi vcelku hodně líbil, ale tohle neni ani zdaleka typická Futurama, jak si jí pamatuju nebo chci vidět. Zase abych neházel jenom špínu, tak příběh je asi nejlepší a je docela zajímavý. Jen škoda, že je to celkem bez humoru. Na druhé podívání lepší dojem. -"Hey, Fry! Long time, man." -"Hey, Hutch! What have you been up to?" -"Same old, same old. Searching the dumpsters, protecting my thoughts with tin foil, peeing myself." ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Vo filme odznejú pravdivé vedecké poznatky ako Gap Keeler, prstenec Saturnu, asteroid 2261 Keeler a kráter na Marse s názvom Keeler. Všetky tieto veci sú pomenované podľa astronóma Edwarda Jamesa Keelera. (Greenpeacak)
  • Na snímek navazuje 1. epizoda 6. série seriálu s názvem „Znovuzrození“. (722018954)
  • Členkou Vrchního soudu je také žena jménem Sagal. Jedná se o Katey Sagal, neboli hlas Leely. (HellFire)

Reklama

Reklama