Reklama

Reklama

Iblard jikan

  • Japonsko イバラード時間
všechny plakáty
Japonsko, 2007, 30 min

Režie:

Naohisa Inoue

Obsahy(1)

Další kousek z dílny Ghibli studia, který je však spíše odpočinkového charakteru. V klidném tempu podkreslující hudby se přesouváme do nespoutaného světa fantazie. Krásná a čistá příroda plná snových míst, bizardních pohoří a zářících secesních měst plných květin s kouzelnou pohádkovou atmosférou, která doslova hýří barvami. V meditativním krátkometrážním snímku jsou použity impresionisticky surrealistické obrazy japonského umělce Naohisa Inoue. Obrazy jsou volně inspirovány starším filmem Ghibli studia - Mimi wo sumaseba (Whisper of the Heart). V klasicky malovaných obrazech jsou zakomponovány drobné 2D a 3D animace. Jedná se o snímek, který balancuje na hranici filmu a živých obrazů. Film vyšel krom DVD také na Bluray discích, tudíž mohou diváci plně nasát i ty nejdrobnější kouzelné detaily. (JohnBruk)

(více)

Recenze (3)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Iblard Jikan bohužel působí spíš jako promo nějakého studia, které chce ukázat, co všechno umí nakreslit a naanimovat. Velmi podrobně nakreslená či spíše namalovaná pozadí s minimem pohybu, velmi plynulá a přirozená animace postav, vody či rostlin. Výtvarný styl bych popsal následovně... Je to jakoby si Makoto Shinkai řekl: "Já teď budu tak trochu impresionista." Přiznám se, že mně se tenhle druh výtvarna až tak nelíbil, střídmější kompozici, střídmější použití barev, to bych rozhodně uvítal. Nicméně to je individuální záležitost. Kromě řemesla není na tomto snímku co hodnotit. Řemeslo je to sice zručné, ale ke spokojenosti mi to nestačí. Navíc 30 minut na takovou exhibici je moc. Slabé *** ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Obrazy krajiny se stébly kymácejícími se ve větru, zurčícími potůčky, vlnami na vodních hladinách, jezdícími vláčky etc. Hezké (obzvláště voda je nádherná), ale vzhledem k obsahu příliš dlouhé. 6/10 ()

Reklama

Reklama