Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Copacabana není jen krásná pláž v Rio de Janeiru zobrazovaná na pohlednicích – zní tak i leitmotiv starosti odhánějící, svěží, ironické komedie se sociálním podtextem, jež si bere na paškál přetvářku a další nešvary mocných i obyčejných lidí. Jednou z jejích hlavních hrdinů je sedmnáctiletá hlídačka dětí z venkova Rita, vzdychající po místním idolu, klackovitém surfaři Paulovi, který tráví většinu času buď na prkně, nebo s marihuanovým jointem v puse ve společnosti zdejších prostitutek. Ritina žárlivost vzrůstá a jednoho dne ji napadne dost nevšední způsob, jak se Paulovi přiblížit – odebere se na ulici a začne se pod přezdívkou Mystery oddávat nejstaršímu řemeslu na světě. Její naivní a mírná povaha a také dokonalé křivky z ní brzy udělají mezi zákazníky hvězdu, a navíc jejímu kouzlu propadne i Tim, drsný pasák, který ji zaměstnal. Ale není jediný, kdo utone v jejích očích. Zaláskovaní jsou brzy i Paulo a také chlapec z ulice Waldick. Nejslavnější pláž se brzy stane svědkem jejich boje o dívčino srdce ve snímku, který získal hned pět hlavních cen na Cuiabá Film and Video Festival a dvě na Brazilia Festival of Brazilian Cinema. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film z exotického prostředí (většinou se odehrává v Riu na slavné pláži nebo v jejím dohledu ) a skvělá kombinace tvrdé brazilské reality (propastné rozdíly mezi bohatými a chudými) s komickými prvky i postavami, kterým v absurditě vévodí Mystery (taková Amélie po brazilsku s bollywodskou omáčkou), rozhodně stojí za vidění. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Copacabana a městký uliční ruch jako jedny z postav filmu, který by měl být sociálně kritický, ale společenské nešvary pouze načrtává, nikoliv pojmenovává. Zamilovaná chůva se snaží sblížit s mužem svých snů, nezodpovědným synem politika, kterého ovšem zajímají jen profesionálky a surf, v druhém plánu bezprizorní děti a jejich (ne)přežívání na městské pláži. Nu, jako oddechová záležitost, proč ne, ale na komedii nijak vtipné, na romanci málo romantické a vynalézavé, na sociální sondu nebo společenskou dost plytké. ()

Reklama

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Maria Flor je perfekcionistka, takže když se na svou roli připravovala, strávila spoustu času rozhovory s opravdovými představitelkami nejstaršího řemesla na světě. (Epistemolog)
  • Film byl v Brazílii poprvé uveden až tři roky po svém dokončení. (Epistemolog)
  • Natáčení probíhalo v brazilských městech Rio de Janeiro a Minas Gerais. (Terva)

Reklama

Reklama