Reklama

Reklama

Bereavement

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh začíná únosem malého chlapce Martina, který trpí vzácnou nemocí, díky které jeho tělo necítí bolest. Celých pět let zůstává jeho zmizení tajemstvím, až do doby, než se Allison, mladá dívka z Chicaga přistěhuje na venkov k rodině svého strýce. Ten přislíbil jejímu otci, že v případě smrti jednoho z nich se ten druhý postará o jeho děti. Na venkově se Allison shodou okolností dostává do víru hrůzných událostí, které zůstávaly dlouho utajeny v jedné staré jateční budově. Minulost staré jateční balírny otvírá své krvavé dveře a malý Martin dostává šanci na záchranu. Pach krve a hlas nářků však zanechává svůj morbidní odkaz. (Beastmaster4)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (95)

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Mena svým debutem o pobavení publika jednorázovou akcí velmi uspěl. Atmosféra, napětí, skvělá muzika. Vše, co dnešní horory obsahují. Nikdy však netvořily tak sjednocený celek a ve finální fázi se utápěly ve vlastní absurditě. Tady krvavá lázen jen pomohla tak skvělému příběhu, kde rodinné problémy nebyly jen na oko, ale měly nějakou tu svoji větev. ALE otázka (PROČ TO VŠECHNO), která provází diváka celým dějem je prostě nezodpovězena. Ani rádoby sebekritické a rituální řeči problém nevyjasnily. Škoda, tohle mohla být konečně pořádná racionálně-emočně-psychicko-dramatická hororová přesnídavka. Za pokus, 3*.. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Dementní vidle:Epizoda-kdo to má kurva počítat,prostě zas.Nesporně vyspělý talent Mena natočil remake tisíců každoročních remaků remaků z remaků....ale sám si to napsal,takže bacha!Do vidlí přijede nové maso a jako v každých správných amerických vidlích i v těchto na ni čeká místní retard s ostrým sklepením.A to bych se vsadil,že ta jeho kraksna tutově neměla technickou,čili bezpečnost provozu mu taky moc neříká.Očividně to má na háku.Bodejt' by neměl,když fízly od koblih vytáhne akorát vyhořený barák,což je přesně včas na záchranu aspon' štěněte (dobrá práce klucí).Nuda jak kráva,originální jak kráva,atmosféra jak (mrtvá) kráva a kozy jak kráva.Takhle pěknou práci s tílkem naposled předvedla Jessica Biel v Maskru (ehm.remake.ehm).Jednu z nostalgie nad walkmanem (jo,až takové vidle) uroním,ale stejně si říkám---proč? ()

Reklama

PEZ 

všechny recenze uživatele

Tak tento kusok nebol vobec zly. Hixploitation kuskov vela nie je, takze kazdy zarez potesi. Vytknut by sa dala obcasna zdhlavost a repetitivnost, ale na druhu stranu potesila nekompromisnost. Akurat zaver ostal v bode, kde by si to vyslovene pytalo pokracovanie. A veru nieco take aj existuje (co som zistil az po dopozerani) - ono totiz Bereavement je prequel k starsiemu kusku od toho isteho rezistera - k Malevolence. ;) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli poprsí hvězdné herečky a pak to ostatní, které už je ovšem ze skutečně působivého hororového ranku. Není až tak vyloučeno, že režisér Stevan Mena v minulosti pracoval na jatkách, stejně jako zaostalý a vyšinutý zabiják z jeho filmu, bojoval se svými děsy a dodnes unáší mladé dívky do těchto nehostinných prostor, kde s nimi zachází jako s masem na porážku. Jeho konání mlčky přihlíží rovněž ze sousedství unesený bezbranný chlapec s diagnozou vzácné choroby jejíž průvodním znakem jsou necitlivé reakce na bolestivé podněty. At je to jak chce, Mena umí navodit hutnou hororovou atmosféru jedna básen doprovázenou stísněným pocitem strachu při němž tuhne krev v divákových žilách. Jeho hrůzyplný film si jde poměrně přímočaře za svým. A co je sympatické, že se nevytasí se závěrečnou "shocking" pointou převracející předchozí děj naruby. Aby měl všechno dostatečně pod kontrolou vzal si vedle režie na starost také produkci, střih, hudbu a scénář a při takovém množství činností obvykle vznikají rezervy, ale až na občasné výpadky logiky to zvládl a s žánrem umí skvěle pracovat. Nespoléhal jen na drastické scény, kterých je ve filmu rozeseto hojně, ale byl překvapivě dobrý i v nenervujících mezihrách. Diváka uměl co chvíli chytit pod krk a pěkně vydusit. Kamera uměla ve špinavých prostorách starých jatek působivě rejdit a bloudit. Stříkající krev z obětí nejednou navodila dojem, že ohodí i diváka a to i přes absenci formátu 3D. Mena je pro horory zkrátka jako dělaný. A pak měl na place ještě jednu devízu, která tomu nasadila tu pravou hororovou korunu a sice magicky pohlednou Alexandru Daddario v roli Allison, která po tragické smrti svých rodičů přijíždí z Chicaga na zapadlý venkov bydlet ke svému strýci. Vedle toho, že se náramně dobře v hororu vyjímá, umí také ukázkově křičet hrůzou a má naditý dekolt. Info kolem ní je sice taková omáčka, které diváka moc nevytrhne, ale jakmile vypochoduje na scénu v uplém tílku o číslo menším, její postava dostane úplně jiný rozměr. Její zásluhou jsem přehlédnul určité nedomyšlenosti v ději (zabijákova přílišná důvěra v uneseného chlapce a nulový strach z prozrazení nebo jeho útěku, protože mu jako jedinému umožnil volný pohyb, na zchátralá jatka po celou dobu nikdo nezavítá a nezajímá se o ně, ve vesnici je nějak podezřele málo obyvatel, zabiják projede ve své dodávce kolem atraktivní a v té chvíli osamocené Allison, ale na rozdíl od ostatních dívek ji neunese) a po zbytek filmu jsem tipoval objem jejího vyvinutého hrudníku. Jelikož s každou příští scénou rostl, tak jsem nedospěl k žádnému konkrétnímu číslu a nedozvím se kolik toho skrýval její napěchovaný dekolt. Oproti tomu však do svého filmu talentovaný režisér napěchoval veškeré potřebné hororové ingredience. Mena sice promarnil šanci svléci Alexandru, ale ukázal, že by byl sám proti sobě, kdyby v budoucnu nenatočil ještě jeden takto zdařilý horor. Mé hodnocení: 90% ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

To jsem si zase jedou připadal jak na Prozacu. Tento film (prý horror) by nezachránilo ani 3D s tím, že by ta krev cákala rovnou do mojí postele. Atmosféra na nule a Mena (btw. podle některých záběrů asi stejný nadrženec jako verbal) navíc ani neví, kdy skončit. A ta hvězda? Na začátku jsem si zrovna říkal, proč jsou všechny ty horrory tak neoriginální, že ti dobří nakonec vždycky přežijí (happyend). To pak přece není žádné umění, neboří-li se nějaká ta tabu. No a hle..... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama