Reklama

Reklama

Sigur Rós - Heima

(festivalový název)
  • Island Sigur Rós - Heima (více)

VOD (1)

Vizuálně ohromující záznam kapely Sigur Rós, která je produktem a zároveň součástí své rodné země s její dramatickou krajinou a úzce propletenou společností. Po návratu domů z dlouhého turné v roce 2006 se tato islandská kapela rozhodla zahrát řadu volně přístupných, většinou neohlášených koncertů. Hrála pro různě velké skupiny diváků všech věkových skupin, ve vesnických kulturních sálech, na společenských večírcích, v hlubokých údolích a širokých polích, v opuštěné rybárně a v ekologickém protestním táboře. Kontrast skromných a majestátních prostředí dokonale doplňuje zvukovou paletu kapely, známé pro skladby kombinující tichá rozjímání a extatická, bouřlivá vyvrcholení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (180)

MissJ 

všechny recenze uživatele

Jejich způsob myšlení je mi hodně blízký a jejich hudba je pro mě jak záchrannej kruh. Pomáhá mi udržet si úsměv na tváři v jakkoli sračkoidní situaci. Možná se dá označit nálepkou melancholická, ale mně přináší pocity štěstí, ne deprese. Z filmu sálá lidskost, úcta k přírodě a klid - hodnoty, které u nás někdy postrádám, a proto jsem ráda, že je SR dokázali přenést z jejich "Heima" do mého "doma". ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Miluju Sigur rós, miluju Island. Tohle spojení asi ani nemohlo dopadnout jinak. Nápad neplacených koncertů po Islandu, v úžasných přírodních scenériích je fantastickej. Například když Sigur rós hrajou Vaka, uplně akusticky, bez jakékoli elektriky, na místě protestní akce proti přehradě. Natočený je to naprosto úchvatně, dechberoucí záběry, nemám co dodat, dokonalý dílo. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Cestovní kancelář Sigur Rós Vás zve na Island. Ukážeme Vám tu nejčistší přírodu, uvidíte vodu bublající mezi kameny až k vodopádu, orla obletujícího zelenou horu v mlžném oparu a když budete řádně naslouchat, tak z povzdálí uslyšíte hudbu pracovníků naší cestovní kanceláře, která jakoby pomalu prosakovala na povrch z naší podmanivé krajiny. Trochu ukňouraný zpěv našeho kolegy by možná potřeboval trochu vyhladit, ale doufáme, že Vás to od návštěvy našeho krásného ostrova neodradí. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Ono tak trochu trvá, kým im človek príde na chuť.. a ked aj uvidíš, ako sa spevák pri tom spievaní škvarí, tak ti to príde, akoby žobral niekto pred tescom na rožok.Ale ked sa do toho dostaneš, môžeš cítiť harmoniu a ukľudnenie a najlepšie s vizuálnými zážitkami, ked vidíš krásy prírody... je to taký iný, zaujímavý typ korenia.Odporúčal by som to pozerať sám, bez toho, aby ti do toho niekto kecal uprostred filmu.. Sigur Rós - Heima ,španielské titulky.. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě se to nelíbilo a to ani trochu. Už jsem slyšel lepší hudbu, už jsem viděl hezčí obrázky, už jsem viděl hezčí obrázky Islandu, už jsem viděl hezčí obrázky spojené s hezčí hudbou, už jsem viděl lepší hudební ale i obyčejné dokumenty. Už jsem to přežil na konec a budu moct zapomenout... Island je krásné místo, líbí se mi a jednou bych se tam chtěl vydat, ale tenhle výtvor mě zklamal. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama