Reklama

Reklama

Alita: Bojový Anděl

  • USA Alita: Battle Angel (více)
Trailer 8

Svět vzdálené budoucnosti není ideálním místem k životu, přesto v něm žijí lidé, kteří nezištně pomáhají jiným. Tak třeba kyberdoktor Ido (Christoph Waltz) prolézá skládky, aby našel funkční součástky, které může implantovat lidem, co o část těla přišli. Takhle objeví Alitu (Rosa Salazar), poničeného kyborga se srdcem a duší dospívající dívky, a vrátí jí život. Po probuzení Alita vůbec nic neví. Nepamatuje si svou minulost, nepoznává svět kolem sebe, ale okamžitě nasává nepřeberné množství nových informací. Se životem vrstevníků Alitu seznamuje Hugo (Keean Johnson), mladý rebel s motorkou, který ji od prvního setkání mimořádně imponuje. Díky své zvědavosti pozná Alita i odvrácenou stránku města Iron City, v němž s doktorem Idem žije. Fyzickou konfrontací se zdejším podsvětím v sobě objeví mimořádné, smrtící schopnosti. V tu chvíli se dostane do hledáčku skupiny nájemných zabijáků, kteří terorizují město, ale teď dostali jediný úkol – najít a zničit Alitu. Z obyčejné kyberholky se stane bojový anděl. A konečně si vzpomene, jaké je její poslání. (Cinemart)

(více)

Videa (38)

Trailer 8

Recenze (843)

verbal 

všechny recenze uživatele

No vida. I z dementního ťamanského manga pro otoky mozků se dá vydlabat kulantní hybrid Robocajta a Čepelobežce. Vilnévovi bych naordinoval tak milión povinných zhlédnutí, aby se konečně přiučil, jak točit zábavné filmy, a ne nekrotizující ufoporno pro pozérské masturbanty. Robert, mohutně gaučovaný šrajtoflí a softem avatarového lenocha, je po všech těch sračkovitých Špiónských paznehtech zase ve formě a přihasil si to s nabušeným, dějově svižným a vskutku spektakulárním digitálním mrdníkem. Jen je trochu škoda, že kluci zase dementálně cílili do řad nezletilých Hangrgejů a linie o tom, jaxi chce pubertální bojová roboštěrbina mezi trháním mechanických končetin rozličným kyberzrůdám kompulzivně nechat vyprcat konektory úchylně robofilním cigánským fešákem, je pro dospělého heterosexuálního diváka přinejmenším rušivá. A taky mi není až tak úplně jasné, proč vyhodili tolik mrtvých prezidentů za animaci xichtu toho Jelita. Pokud to má být nějaký odkaz, jakože je to vymačkané z plesnivého manga, pak měli mít hnusně patologicky vypoulené oči, jako by se usilovně snažili vysrat přes zácpu, úplně všichni. Jinak škoda peněz! Takže doufejme, že si Éda Norton ve dvojce štěkne víc, ten kaktus z prdele naší juvenilní bojovnice vytáhne a ta nabude neděsivě standardizovaného rozměru očnic. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Po tak dlouhém preprodukčním pekle, v jakém Alita byla (a trailery taky moc nepomohly), jsem opravdu nečekal, že dostanu celkem dost vypiplanou a dobře promazanou akční blockbusterovou dobrotu. Spy kids dospěly ... nebo spíš digibordelový režisérský skill RR. V akčních scénách hojně využívá toho, že vše, co se děje na obrazovce je složeno z jedniček a nul, takže to vypadá zatraceně dobře a hlavně vynalézavě. Už se nemůžu dočkat dvojky! ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vidět, když někdo uchopí téma s láskou a věnuje filmu to nejlepší, co v něm je. Když se na Alitu podíváte, určitě pochopíte, jak snadno se dalo sklouznout k průměrnosti Ghost in the Shell, nebo papundeklových kulis Mortal Engines. Nicméně Rodriguez spolu s Cameronem pojali představení zbrusu nového světa, a hlavně hrdinky tak nejlépe, jak jen mohli. I přes to, že mi Rosa Salazar z určitých důvodů od dob Labyrintu lehce vadí, tady se předvedla v mnohem lepším světle. Nevím, co je pravdy na tom, že se ve finále ještě o něco zmenšily její oči, ale v globále vypadala dobře a realisticky (samozřejmě má CGI občas rezervy). Stopáž a příběh působí díky dílčím vyvrcholením jednotlivých linek o něco delší, než je, ale pokud vás svět, který se před vámi postupně rozšiřuje baví, jste jen rádi, že se ještě nekončí. Scénář má své rezervy, mezi které patří občas nějaký dialog, nebo „charakterová“ nelogičnost jedné konkrétní scény – nebudu jmenovat. Celkově však jednotlivé komponenty moc dobře fungují dohromady. Od akce, přes samotné pojetí až po hudbu. Pokud bude pokračování v obdobné kvalitě a doladí se navíc některé drobnosti, budu spokojený. Další díl však záleží hlavně na tržbách. Takže uvidíme. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Blbý, že před Alitou vznikly filmy jako Ocelová pěst, Speed Racer a Elysium. Dobrý, že když se tyhle pecky spojí dohromady, a okoření je Rodriguez svojí bombastickou akcí, vznikne zábavný akční příběh pro celou rodinu. A teď honem na kompletní mangu v domácí knihovně, která je prý mnohem víc drama a gore. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Nejsympatičtější vyrenderovaný charakter od dob Gluma. Alita není silná ženská postava, ale silná 'a' ženská postava. Wonder Woman nebo Kapitánku Marvelovou se rozplývat nad čokoládou prostě neuvidíte. Tajemstí Ality i světa kolem ní navíc divák poznává skrze její kukadla a její naivní křišťálově čisté emoce se srdcem na dlani. Pro takovéhle filmy bylo stvořeno CGI. Jestli tohle zaříznou, pustil bych na ně smečku plechových ohařů. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (61)

  • Nazev filmu se objeví až na samém konci. (Duoscop)
  • Muž, o kterém mluví rozebraný chlap (Hugo Perez) u Ida (Christoph Waltz), je narážkou na Vectora z mangy, v níž také prodával části lidských těl. (GejmronCZ)
  • Na začátku filmu, když Ido (Christoph Waltz) přinese Alitu (Rosa Salazar) domů a chce ji opravit, prohlásí: „Co se ti asi zdá, zlatíčko?“ Zde se můžeme podívat do alternativního konce 4. mangy, kde můžeme vidět, co se jí zhruba zdálo. Je to ovšem pouze spekulace, kterou lze vnímat jako jistý easter egg. (GejmronCZ)

Související novinky

James Cameron možná nenatočí další Avatary

James Cameron možná nenatočí další Avatary

05.07.2022

67letý režisér James Cameron (Titanic, Terminátor) čerstvě maličko překvapil filmový svět, když v posledním rozhovoru na téma Avatar prozradil, že nutně nemusí být režisérem čtvrtého a pátého filmu.… (více)

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

03.01.2021

Režisér Robert Rodriguez zakončil rok 2020 poměrně úspěšně. Jeho epizoda Star Wars seriálu The Mandalorian sklidila samou chválu, následně jsme dozvěděli, že bude produkovat (a nejspíš i částečně… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama