Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Rise of the Footsoldier mi fakt sadol... So záujmom som sledoval tri epochy života londýnskeho grázla Carltona Leacha, ktorý sa z mladíckych čias, keď patril k tvrdému jadru rowdies, fandiacich WHU a zviedol niekoľko krvavých pouličných bitiek (táto drsná škola sa mu neskôr celkom šikla) prepracoval cez búchača, šéfujúceho partii ostrých vyhadzovačov, neváhajúcich zobrať aj nejakú tú mimozákonnú bokovku až na rešpektovaného člena ničoho sa neštítiacej zločineckej skupiny. Predstaviteľ Carltona Ricci Harnett bol pre túto rolu správnou voľbou a jeho postupná premena z horkokrvného teenagera na ostrieľaného gangstra, pomaly mysliaceho na zadné vrátka pôsobila aj vizuálne dosť autenticky (aj vizážisti na ňom kvalitne zapracovali). ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto je dosť dobrý film. Vystavaný, žiaden prvý plán, brutálny, stále nejaké holé cecky, bitky, streľba. Dejovo od úplného začiatku hooligans až po kráľov podsvetia. Druhá polka sa už zamotáva a rozprávač sa to síce snaží vysvetliť a nasmerovať diváka, nie vždy sa to ale pri tejto stopáži dá. Záver som si síce úplne nedal, mal som sa mu asi viac venovať, ale roztrieštené mozgy po sklách to zachraňovali. Čistá ostrovská surovosť, od kamery, cez hudbu až po dialógy. Modlím sa, aby aj ďalšie časti boli aspoň rovnako naložené. 4 z 5 ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Hooligans, mafie, drogy, alkohol, zbraně, děvky a drsná mluva. To vše zde máte možnost vidět. Jeden z nejlepších filmů VB za poslední léta. Celé 2 hodiny budete v napětí a film vám nedá vydechnout. Skvělá britská práce. Důkaz toho, že nejenom americké filmy mohou být natočeny dobře. 90% // (22.6.2013) - A další, dnes již třetí projekce. Opět musím jenom chválit, protože tento film je velice věrohodně a autenticky natočený, což se jen tak nevidí. Brutalita je tu obrovská, zejména závěrečná poprava, kterou máte možnost vidět hned ve třech verzích, byla vskutku vydatná. I otrlí diváci v závěru trochu přivírali oči. Jinak Ricci Harnett se zhostil hlavní role s naprostým přehledem. Soundtrack taky jedna velká báseň. Zkrátka Rise of the Footsoldier mě pořád baví a asi nejspíš nikdy bavit nepřestane. Hodnocení stále stejné - 90%. // (12.5.2015) - Čtvrté promítání a stále říkám: "Pecka!" Tentokrát poprvé ve FULL HD rozlišení, takže můj požitek byl o to silnější. 5 hvězd jednoznačně potvrzuji a pár procent dokonce přidávám. 92% ()

Testament 

všechny recenze uživatele

Po přečtení názorů jsem čekal,osobně, větší "drsňárnu". Neznamená to ale,že Rise of Footsoldier byl film pro "měkkouše". Příběh o mladíkovi, co začíná jako fotbalový chuligán a posléze se dostane i do drogového podsvětí je syrový jako hudba od Slayer. Tvrdé potyčky, posilování, box, anabolika, sex, vše celkem tvrdě pojato. Velké plus vidím v tom, že snímek chytne a nepustí hned od prvních minut... Rozhodně doporučuji, i když se jedná o záležitost, téměř výlučně, jen pro nás chlapy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se mi film nikterak nezamlouval. Názor jsem změnil až ve druhé polovině, která je s příchodem Patta na scénu skvělá. Herec co hrál Caltona Leache mi vizáží připomínal mix Matta Damona a Kevina Bacona. Herec to samozřejmě není kdovíjak úchvatný. Na jeho obranu ovšem musím zmínit, že tento film asi nebyl o hereckých výkonech, ale o autenticitě. Essex musel být v té době peklo na Zemi. U mě 70%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • O životě tří postav z tohoto filmu - Tony Tuckera, Patricka Tata and Craiga Rolfa, vypráví film Bonded by Blood (2010). Ten sleduje vzestup drogových dealerů a obávaných kriminálníků jižní Anglie a udržování jejich impéria pomocí strachu a násilí až do jejich smrti. (JardaBauer)
  • O skupině fanoušků Inter City Firm vypráví i film Hooligans (2005), který je hlavně pohledem do života anglických fotbalových chuligánů. (JardaBauer)
  • V buřičské scéně (1988) má jeden z účastníků v davu tričko sezóny 2007 Gio-Goi, během této scéno je zde také vidět několik reklamních plakátů s "Happy hardcore", tato skupina ale změnila název na "Happy Hardcore" až někdy v letech 1991-1993. (MiCM)

Reklama

Reklama