Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Trochu mi trvalo kým som si zvykol na tie nesympatické, britské ksychty a tú za mňa extrémne hrôzostrašnú formu spracovania. Buď som mal zlú verziu, alebo to ozaj pôsobí, ako nejaké kurevsky lacné, TV spracovanie. Každopádne, i keď nie som veľmi prívržencom takýchto filmov (gangy, drogy, kurvy, honenie si ega, kokotiny, sračky a omáčky ..) na “Rise of The foot..” sa pozerať dá, pôsobí násilným a špinavým dojmom, čo u podaktorého diváka bude stačiť, aby udelil nadpriemerné hodnotenie. Dejová linka však moje vnímanie nijak extra nezaujala, spracovanie ma taktiež neohúrilo, pričom nebyť tej násilnej formy, asi by ani nebolo načo pozerať. Takže z tohto hľadiska a dôvodu, určite nad-priemer, inak príbehovo absolútne tuctová záležitosť. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nebývale otevřená a brutální gangsterka na motivy skutečného života obávaného gangstera, který v 80. letech minulého století, udělal z Essexu nejhorší místo na Zemi. K plné spokojenosti chybí jen lepší herecké obsazení, které by nesázelo pouze na agresivní burany (i když to byl možná účel) a zkušenější režijní ruka, která by film nestavěla standardním způsobem od vzestupu po pád. ()

Reklama

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Drsný. Asi začnu chodit taky na tachovskej fotbal. Vybuduju si svůj tým chuligánů a dopracuju to přes vyhazovače v kiwáči až na drogovýho krále tachovskýho podsvětí a všichni se mě budou bát. Sem tam si dám nějakou tu čáru z umělějch koz nějaký prostitutky a pak někoho zmlátim. Nakonec sepíšu knížku a počkám, až o mě natočí film;) Pěkný 4 hvězdy ()

petero 

všechny recenze uživatele

Rise of the Footsoldier začína ako klasický hooliganský film kde sme svedkom bitkárskych začiatkov hlavnej postavy až do súčasnosti. Je to totiž skutočný príbeh. Bojové polia anglických futbalových fanúšikov opúšťa náš výtržník so sekerkou v hlave a začína pracovať ako vyhadzovač v kluboch „Krásny ľudia dnu môžu.“ Kluby práve prežívajú nástup elektronickej hudby. Modré pilulky kolujú vo veľkom „Ľudia sa budú smiať a pretancujú celú noc.“ Z takého klubu je už len krôčik k špinavej práci mafiánskeho razenia, ktorá povedzme si na rovinu nikdy nekončí dobre... Dobrý film ma neuspí keď už ležím v posteli ale tento ma z nej doslova vyhnal ... do nášho klubu – miestnej krčmy kde v telke práve bežal futbal. Nástup je pekelne svižný a zábavný čo už sa nedá povedať o vážnejšom a detailnejšom konci a vizuálna stránka je definovaná filmami The Footbal Factory a Hooligans. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

První půlhodina ultimátní! Hordy fotbalových ultras, tvrdý střety, cákance krve, to vše v dynamické režii a téměř autentické kameře. Úvod zaznamenává vzestup Carltona Leache, bitkaře s pittbulovskou povahou, z řad manchesterských fans přes hlídače diskoték až k vymahači dluhů, ochránce ilegálních transakcí a člena drogového podsvětí. Představitel Carltona herec Ricci Harnett se navíc nápadně podobá finskému strongestmanovi Jouko Aholovi, takže ve výsledku budí skutečný respekt. Druhá půle filmu už je jakousi historkou z podsvětí, seznamujeme se s drsnými profily několikerých členů, přičemž spíš pozorujeme sled entrance scén než klasický děj. Nicméně finální přestřelka by se mohla ucházet o certifikát Nezapomíná se, je víc než brutální. Celkově tvrdý, bolestivý film s vynikající první polovinou a trochu nepřehlednou druhou částí s pár velice šťavnatými momenty. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Snímek byl natočen na motivy autobiografické knihy "Rise of the Footsoldier" od Charltona Leache. Film tak popisuje skutečné události. (Saur.us)
  • Tento film se do českých kin vůbec nedostal, také není jasné, zda se u nás bude vůbec prodávat na DVD.
    V Německu vychází na DVD až koncem dubna a je jisté, že bude přístupný až od 18 let. (MiCM)

Reklama

Reklama