Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Velice naturalistický film s opravdu brutálními scénami násilí. Scéna v metru, v které jeden hooligan Millwallu maskovaný rouškou vytahuje obrovský nůž z pochvy vás zamrazí do židle:-) Z filmu se místo klasického "hools" filmu ale časem vyvine gangsterka z britského podsvětí (na základě skutečných událostí) A poměrně zajímavá. Určitě stojí za shlédnutí. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film, příběh mě rozhodně zaujal herci taky nebyli špatní trochu mi to připomínalo film Trainspotting akorát že tohle je o trošku o něčem jiným ale stejne tak postupuje ten příběh, ale jde tam taky o drogy postupem času. Začátek stejný jako hooligans což mě moc nebavilo ale pak se ten příběh rozjede a začíná to být dost napínavý mě osobně se libila nejvic postava Patta jak byl agresivní atd. jinak co se týče akce.. myslím že zde jako žádná není jen na začátku ty bitky jinak je to spíš napínavý. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nebývale otevřená a brutální gangsterka na motivy skutečného života obávaného gangstera, který v 80. letech minulého století, udělal z Essexu nejhorší místo na Zemi. K plné spokojenosti chybí jen lepší herecké obsazení, které by nesázelo pouze na agresivní burany (i když to byl možná účel) a zkušenější režijní ruka, která by film nestavěla standardním způsobem od vzestupu po pád. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na nažehlené mafiánské bosse, zapomeňte na nějaká nepsaná pravidla podsvětí, zapomeňte na eleganci mafie, zapomeňte na rafinované zločiny. Těmhle gangsterům chybí mozek, jsou to neandrtálci, kteří řeší veškeré situace tím nejtvrdším násílím a jsou to svině, které bez rozmyslu podrazí kamaráda, když se jim to hodí. Jsou přímočaří a jde z nich strach. Jediná obrana je, jít jim z cesty nebo být ještě větší a tvrdší svině. Intenzita násílí je někde na hranici nejtvrdších exloitation hororů, kamera neuhne před ničím. Zejména konečné zúčtování s brokovnicema divák uvidí hned ve třech verzích. Bylo mi z té intenzity zla špatně fyzicky i psychicky jako dlouho ne. ()

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Drsný. Asi začnu chodit taky na tachovskej fotbal. Vybuduju si svůj tým chuligánů a dopracuju to přes vyhazovače v kiwáči až na drogovýho krále tachovskýho podsvětí a všichni se mě budou bát. Sem tam si dám nějakou tu čáru z umělějch koz nějaký prostitutky a pak někoho zmlátim. Nakonec sepíšu knížku a počkám, až o mě natočí film;) Pěkný 4 hvězdy ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • O životě tří postav z tohoto filmu - Tony Tuckera, Patricka Tata and Craiga Rolfa, vypráví film Bonded by Blood (2010). Ten sleduje vzestup drogových dealerů a obávaných kriminálníků jižní Anglie a udržování jejich impéria pomocí strachu a násilí až do jejich smrti. (JardaBauer)
  • Snímek byl natočen na motivy autobiografické knihy "Rise of the Footsoldier" od Charltona Leache. Film tak popisuje skutečné události. (Saur.us)
  • O skupině fanoušků Inter City Firm vypráví i film Hooligans (2005), který je hlavně pohledem do života anglických fotbalových chuligánů. (JardaBauer)

Reklama

Reklama