Reklama

Reklama

My Generation: Jsou to pořád Who?

  • Česko Úžasná cesta: příběh The Who (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Vyčerpávající portrét jedné z nejznámnějších rockových skupin, plný záběrů z živých vystoupeních a obsáhlého komentáře Peta Townshenda a Rogera Daltreye. Vyhublý kytarista s chutí ničit. Zpěvák, který rád žongloval s mikrofonem a rád se pral. Mrzutý, zatrpklý baskytarista. Zhmotnělý chaos na bicích - čtyři mladí kluci ze západního Londýna, kteří tak nějak splynuli v skupinu The Who. Obsažný portrét, plný záběrů z živých vystoupení a vyčerpávajícího komentáře Rogera Daltreye a Peta Townshenda, popisuje jednu z nejvýznamnějších a nejhlučnějších rockových kapel - od dětství prožitého ve světě po druhé světové válce, přes náladotvorné hity a rockové opery, epické excesy a soukromé bitvy, po smrt Keitha Moona a Johna Entwistla a nedávný návrat Daltreyho a Townshenda. Tito bývalí soupeři a upřímně loajální přátelé zdaleka nezemřeli před dosažením stáří, ale naopak zestárli s u jejich generace neobvyklou grácií. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

JeanMarthan 

všechny recenze uživatele

Wow, tohle byla vážně úžasná cesta! Skvělý hudební dokument o skvělé a jedinečné kapele! Možná bych doplnil komentář Javerta: Vše, co jste kdy chtěli vědět o The Who, ale báli jste se zeptat! Žádné téma nebylo tabu (počáteční vlivy, drogy, sláva,...) opravdu objektivní výpověď, skvěle sestřihaná a naprosto vyčerpávající! S kapelou prožíváme celou jejich existenci. Od jedné významné etapy se dostáváme pozvolna k další, přičemž komentářem a archivními snímky poznáváme aktuální dobu. Prostě rostete s nimi a máte možnost pochopit! Zároveň to ve mně vyvolalo touhu vzít kytaru a do strun se pořádně opřít! Výpověď a motivace! Nádhera ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

The amazing documentary about the amazing history of the amazing rock'n'roll band THE WHO. Dvě hodiny jsem seděl s vodní dýmkou a sledoval úžasnou cestu mojí oblíbené legendy The Who a celé ty dvě hodiny jsem měl husí kůži (částečně proto, že je podzim a já měl celou tu dobu otevřený okno, abych v tom oblaku dýmu neomdlel, jak se mi párkrát stalo, ale hlavně díky neuvěřitelné síle tohoto dokumentu a neuvěřitelné síle hudby, kterou tahle legendární kapelu světu dala). Chtěl jsem toho tolik napsat a teď nevím co. Nejmrazivějšími okamžiky jsou samozřejmě úmrtí bicmana Keitha Moona a basáka Johna Entwistla a stejně tak 11 fanoušků při jednom koncertě v USA v 80. letech. Dokument nabízí zcela unikátní záběry z nejrůznějších koncertů, např. jak odtahují zfetovanýho Keitha z pódia a Pete se ptá davu, jestli někdo neumí hrát na bicí (jeden z fanoušků pak s nimi skutečně odehrál zbývající tři songy koncertu, což už v dokumentu není zmíněno). Jako dokument je to hodně poučné a na seznámení se s podstatnými okamžiky famózní kariéry této geniální kapely to určitě stačí, ale já osobně bych se vydžel na tuhle audiovizuální nádheru koukat klidně ještě další hodinu anebo radši dvě. No a čeho si na tomto dokumentu cením úplně nejvíc je jeho otevřenost. Přeživší muzikanti - Daltrey a Townshend mluví o sobě i o zesnulých členech zcela otevřeně v dobrém i zlém. Čili kromě obvyklé chvály, která je v případě těchto hudebních géniů zcela na místě, se dozvíme také hodně o jejich temných stránkách, konfliktech, rvačkách a všem, co vztahy v rockové kapele provází. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Vše co jste kdy chtěli vědět o The Who na dvou DVD. První popisuje cestu téhle legendární kapely od založení až po současnost. Druhé vypráví životní příběh každého z členů. Celkově je to hodně dobře udělané, skvěle sestříhané a natočené. Povinnost pro každého fanouška této skupiny, příjemné zpestření pro fanouška rocku a hudby vůbec. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Keď svoj hudobný interes vymedzím počtom 4188 skladieb, potom The Who sú v ňom zastúpení troma skladbami (Behind Blue Eyes, My Generation, Pictures of Lily). To vyjadruje môj záujem o túto skupinu v dobe jej aktívnej činnosti i teraz. Nemôžem sa teda stotožniť s obdivnými komentármi skalných fanúšikov a som rád, že nehodnotím dokumenty, aby som nekazil tie hviezdokopy. Pozrel som si celý dokument, niečo z neho ma aj zaujalo, uznávam, že predstavuje komplexné spracovanie histórie skupiny s množstvom autentických dobových materiálov. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama