Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ken Stott ako šéfinšpektor Red Metcalfe patrí k vyšetrovateľom, ktorí dokážu preniknúť do mysle vrahov. Tentoraz sa mu však nedarí pochopiť konanie morbídneho zločinca, ktorý mu ustavične uniká. Počet vrážd narastá, stopy si navzájom odporujú, šialenec mučí políciu zasielaním hrôzostrašných videozáznamov - citácií z Danteho Pekla. Je možné, že vrahom je niekto mimoriadne inteligentný a vzdelaný, a preto inscenuje jednotlivé vraždy ako deväť kruhov pekla z prvej časti diela Dante Alighieriho Božská komédia? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný dojem. Božská komedie se pokouší být něčím podobným, čím se stal ve Spojených státech temný Fincherův thriller Sedm. Má ale pochopitelně televizní vizáž a především zbytnělou stopáž rozseknutou do dvou celovečerních televizních filmů. Navíc se mi jeví poněkud překombinovaná s překvapivým (a nepravděpodobným) pachatelem odhaleným v samotném závěru. Diváka může nalákat několik opravdu šokujících vražd a určitý naturalismus ve snímání kriminálních činů, ale po pravdě řečeno, o nějaké strhující atmosféře se už vzhledem k rozvláčnému tempu mluvit nedá a chybí i nějaké akční prvky. Abych byl upřímný, odhalení, podle čeho se řídí uvažování a činy pachatele, považuji za úspěch hodný Sherlocka Holmese. Celkový dojem: 45 %. ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Já teda musím říct, že jsem ráda, že jsem to viděla (bohužel kvůli té kravině Potomci lidí jsem neviděla asi prvních dvacet minut druhého dílu), ani mi nevadilo, že je to rozdělený na dva díly a je to poměrně dlouhý. Tento snímek je velmi dobrý nejen na TV film. Kdyby dostal prostor v nějakou lidskou hodinu, možná byl jednodílný a byl obsazen nějakými známými tvářemi, určitě by se z něj stal opravdu solidní thriller pro široké publikum. Navíc název Mesiáš ve mně evokuje trochu něco jiného než film o masovém vrahovi. Některé vraždičky jsou opravdu povedené (ubodání včelami v zavřeném autě, zavěšení dvou lesbiček, spojených háky, za nohy,…). No, mrtvol je tu celkem dost a to já mám ráda. Navíc když se ještě vraždí podle nějaké předlohy, tak to já opravdu můžu. Výjimečně to není podle Bible, ale podle Danteho Božské komedie. A já jsem se po tomto filmu rozhodla, že si ji zařadím na svůj dlouhý seznam knih, které chci přečíst. S hodnocením jsem váhala. 5 nebo 4? Ale s ohledem na to, že je to pouze televizní film a na to, že se mi to opravdu líbilo, dám plnej počet. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Po trojce opět kvalitativní vzestup nahoru. Neil Dudgeon a Ken Stott tentokrát už jako opravdu rovnocenní parťáci, další překvapivý pachatel a případ skutečně zajímavý od začátku do konce. Sériový vrah vraždí hříšníky podle Dantova pekla a je tak velmi nápaditý... V mých očích je poslední Mesiáš rozhodně nejlepší hned po tom prvním, dokonce překonal i druhého, takže za mně spokojenost. Tentokrát se scénář opravdu vyvedl, je to vtahující, ani chvíli to nenudí a já byl děním na plátně fascinován. Výtečná záležitost. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Londýnské policejní oddělení vede vrchní inspektor Red Metcalfe (Ken Scott) proslulý schopností proniknout pod kůží a do hlav vyšinutých zabijáků.Tentokrát má před sebou jeden z nejtěžších případů,protože se mu překvapivě nedaří odhalit pohnoutky morbidního pachatele,který je vždy o krok napřed.Začne to nenápadně.Smrt ženy ubodané včelami vypadá na obět´nehody,jenže s každým dalším dílkem skládačky,který se Metcalfovou týmu podaří odhalit,je jasnější,že šlo o vraždu.Navíc nikoli jedinou.Policejní tým brzy odhalí další a všem je jasné,že mají co činit s psychopatem,který zabíjí nebývale krutým způsobem.Jenže stopy si navzájem odporjí a navíc šílenec začne policii posílat hrůzostrašné videozáznamy.Patrně vzdělaný vah své zločiny inscenuje,jako devět kruhů pekla z první části Božské komedie Dana Alighieriho. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Oproti prvému Mesiášovi (ktorému som dala podstatne silnejšie štyri hviezdičky ako druhému a štvrtému Mesiášovi, čo je síce vo výsledku úplne jedno, ale duša pozná rozdiel) môžu ostatní Mesiáši akurát len zahanbene hľadieť do zeme (niektorý Mesiáš viac, iný Mesiáš menej). Na rozdiel od slabšieho tretieho Mesiáša je štvrtý Mesiáš v podobnej kvalite ako stále výborný druhý Mesiáš. Opäť ideme podľa zavedenej matrice, čo znamená, že vrah vypozabíja polovicu mesta a tesne pred zavŕšením svojho (vrahovho) prudko záhadného a symbolického poslania, sa šéfinšpektor Metcalfe hecne a riešenie sa mu vyjaví, alebo ho príde zabiť. Prečo neprezradiť pointu už v "oficiálnom texte distribútora", pýtam sa samej seba. Distribútor bez váhania odpovedá a nehanbí sa pridať nápovedu aj priamo do názvu. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama