Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájemný vrah, zabiják. Svou oběť do poslední chvíle nezná, před tím se s ní nesetkal, nic k ní tudíž necítí ani ho s ní nepojí. Pracuje obvykle sám, a když odvede úkol, dostane zaplaceno a rychle zmizí.
Claude (Vince Edwards) by rád nový dům. Má vyhlédnuté místo a ví, že ho to bude stát přesně 28 000 dolarů, což se současnou mzdou ušetří za 23 let. Protože je chytrý, nikdy nepřekračuje povolenou rychlost, nemá rád střelné zbraně a zbytečně se moc neptá, může si na svůj sen vydělat dřív. To by však jeho další zakázkou nesměla být žena! (dopitak)

(více)

Recenze (20)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Edwards mě nedávno potěšil v City of Fear, tady to je taky super role kam sedne jeho newyorský charisma. Výborný je jeho "it’s business" monolog, sekunduje zábavná dvojice gangsterů, k tomu zní líbezný kytarový soundtrack... v sympaticky nekomplikovaný contract-killer story. #Noirvember ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Možná jedna z prvních definic nájemného vraha, ale na druhé straně možná dost naivní. Vydělávat si zabíjením na barák vyžaduje zvláštní předpoklady, a ty jak se ukazuje (nejen v závěrečné scéně) náš hoch, přece jen nemá. Scorsese mohl být tímto filmem nadšen, běžný divák však sotva; film sotva vyvolá nějaké emoce či reflexe. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten hudební motiv v úvodu neskutečně navnadí. Může po něm přijít cokoli. Vždycky mě fascinovaly postavy, které jsou bez emocí, anebo je aspoň velmi dobře skrývají. Claude je takový. Je to nájemný vrah. Oběť nezná, zabije ji a připíše si další peníze na svůj dům, který si vysnil. Jenže jednou dostane zakázku, která není jako ostatní. Poprvé má zabít ženu. Tohle je muž, který přesně ví, co dělá a co chce. Jenže i jemu se všechno může začít sypat. Výborná myšlenka, která není natočena drsně, násilně, ale celkem civilně a přesto sirově. Jak se film blíží závěru, stává se téměř geniálním, a to jak v závěrech kamery, v herectví, tak i ve využití hudby. Nádherná ukázka toho, co se někdy, bohužel ztratí, anebo aspoň celkem zapadne. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Závěrečný záběr je opravdu geniální. Zvláštní a půvabné, jak Irving Lerner když něco ukázat nechce (a využije divákovy fantazie), tak to prostě neukáže. Hudební motiv je tak italský, ale k filmu skvěle pasuje. I když je stopáž jen osmdesátiminutová, něco z čekání na poslední "hit" v Los Angeles bych vypustil, tahle část je moc pomalá. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film s výraznou španielkovou hudbou, ale výnimočnosť som v ňom nenašiel. Veľa dialógov, málo akcie, no ako diváci sa vlastne veľa nedozvieme o celom pozadí kriminálneho prípadu, prečo sa proti komu svedčí, čo je to za kauza, do hĺbky toto vôbec nejde, vo filme sa dokopy nič nestane. No a na margo toľko vychvaľovanej hudby, áno, ona je skvelá, ale hodí sa skôr do komédie. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Natočené komplet v Los Angeles za 7 dní vo februári 1958. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama