Reklama

Reklama

Purpurové květy

Trailer 2

Obsahy(1)

Přítelkyně Patti (Selma Blair) a Kate (Debra Messing) se scházejí na večeři, aby společně oslavily Katiny 33. narozeniny a povyprávěly si o svých plánech do budoucnosti. Náhle se však obě dívají do očí své minulosti. V rohu na opačném konci restaurace sedí jejich milenci z univerzitních let, kterým daly před dvanácti lety kopačky: Brian (Patrick Wilson), z nějž se od té doby stal úspěšný autor detektivek a Murphy (Ed Burns), jeho současný právník. Následuje série událostí, díky kterým si všichni čtyři uvědomí nebezpečí a ošidnost prvních lásek a poznají nepředvídatelnost druhých šancí. Ve svém osmém filmu za posledních jedenáct let se Burns vrací do své oblíbené čtvrti Tribeca a zároveň pokračuje v zájmu o současná témata: rodinu, přátelství, kariéru, ambice a lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (39)

Cafú 

všechny recenze uživatele

Bohužel dávam jen za tři (s těžkým srdcem). Také mám rád nezávislé americké romantické filmy, jejichž nezbytnou složkou vždy musí být dobrý scénář (splněno), dobrý soundtrack (splněno) a herecké výkony, no a právě tady je ten kámen úrazu. Například úděsné přehrávání Debry Messingové možná na podprůměrný sitcom stačí, ale v takovémhle filmu je to jen na škodu. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná romantická komedie, která ze svého žánru občas vybočuje k milým nezávislým komediím, které neberou nic příliš vážně, oplývají inteligentním humorem, umí trochu kousnout a mají příjemnou atmosféru skutečného života. Burns se projevil jako talentovaný scenárista i režisér, Květům se dá vytknout snad jen občasná nelogičnost chování postav, ale s tím se tak trochu počítá. Film předčil moje očekávání, mile mě potěšil a hodně zabodoval, takže si zaslouží silné čtyři hvězdičky. ()

Reklama

sulimo 

všechny recenze uživatele

Takové mile nemilé, jako ze života samotného. Film to neni špatný a chvílemi je až dokonce hodně dobrý, co můžu vyzdvihnou je chemie mezi herci, která Vás udrží ve střehu i v těch momentech, kdy děj silně dějově pokulhává a za normálních nechemických okolností by se stal dost nudným. Víc jak tři hvězdy nedám, protože přes to všechno kladné i nekladné předpokládám, že si na tenhle film už asi tak za pár dní ani nevzpomenu. Je to prostě pomíjivá záležitost, která sice na chvíli okouzlí, ale nic moc ve Vás nezanechá. Jinak příjemná podívaná a pro romantiky vřele doporučuji. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Někdy se to přihodí, že koukáte na film (nebo čtete knížku) a říkáte si: "Sakra, tohle je přece o mně." (Podobně jako to na večírku vnucuje jedna ze čtenářek postavě Patti.) Jenže tentokrát jsem koukal na druhou, protože jsem donedávna prožíval vskutku vztah, v němž jsem "hrál" Briana, zatímco "Patti" řešila své rodinné záležitosti. Takže jsem tomu dokonale rozuměl a pátou hvězdičku strhávám za plážový happyend, který se v mém případě nekonal. A nejen proto, že nemám tak luxusní plážový domek... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nesnaž se bejt vtipnej. Vtipná jsem tady já." Všechny své bývalé lásky ze školky, základky, střední i výšky s úspěchem ignoruju, protože opakování chyb mě moc nebaví. Přesto jsem se vydal do světa, ve kterém se dva bývalé školní páry zase pozvolně sbližují a musím poznamenat, že to sice nebylo špatné, ale na můj vkus málo vtipné, uvolněné i zábavné. Spíše mi to připomínalo skutečný život, před kterým utíkám do světa filmu a on si mě tady tentokrát našel. Příště se pokusím schovat líp. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se stal prvním v historii, který si neodyl premiéru na plátně, ale na internetu. (Olík)

Reklama

Reklama