Reklama

Reklama

Steep

Trailer

Obsahy(1)

STEEP je dokument o dobrodružstvích, špičkových sportovcích a neuvěřitelných zážitcích na lyžích. Je to příběh o sjíždění velehor, sportu který byl ještě před 35 lety prakticky v plenkách. Od roku 1970 se v horách nad Chamonix ve Francii lyžaři začali pokoušet sjet takové svahy, že se to zdálo být jistou sebevraždou. Lidé jako Anselme Baud a Patrick Vallencant byli hnáni chtíčem lyžovat tam, kde ještě nikdo předtím nelyžoval. Nyní, o dvě generace později, někteří z nejlepších světových lyžařů pokouší své štěstí v soutěži, kde hlavní cenou není výhra, ale besprostřední prožitek z lyžování na velkých, divokých a vzdálených horách. STEEP představuje celou řadu nejlepších sportovců. Jména jako Bill Briggs, Stefano De Benedetti, Eric Pehota, Glen Plake, Shane McConkey, Seth Morrison, Chris Davenport, Ingrid Backstrom nebo Andrew McLean. Muž, který sám sebe označuje za největšího velehorského lyžaře všech dob, Douf Coombs, je pak centrem samotného STEEPu. Zemřel při nehodě během lyžování v La Grave ve Francii, v dubnu 2006, jen pár dní před tím, než měl být filmován pro STEEP. Jeho bohatý život a tragická smrt znovu nastolily základní otázku velehorského lyžování. Jak dalece si je lyžař vědom rizika v poměru k odměně u sportu, kde možnost zemřít je všudypřítomná?

STEEP byl natáčen v high-definition rozlišení na Aljašce, ve Wyomingu, v Kanadě, Francii a na Islandu. (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

joelly01 

všechny recenze uživatele

Steep je jeden z mych zasadnich ski filmu (spolu s "The Blizzard of Aaahh"). Neni to klasicky "ski porn" ktery ted MSP, Teton nebo Sherpa chrli jak na bezicim pase (ovsem nic proti, ba prave naopak = jen houst!) Steep je krasny dokumentarni film ktery se soustredi spis nez na okazale stunts na odpovedi na otazku "proc?". Film nam predstavi prukopniky freeride lyzovani (Anselm Baud, Stefano de Benedetti), stejne jako nejlepsi borce soucasnosti (Seth Morrison). Naprosto jednoznacne pet hvezd a nikdy ne jinak! "We are the mountain people, this is what we do, this is how we live" ()

kuce 

všechny recenze uživatele

Ak očakávate, že uvidíte film plný nadupaných záberov a pri tom bude búšiť kvalitná muzička tak na to zabudnite. Samozrejme o ne núdza nie je. To čo však chcel Obenhaus snímkou ukázať je, že extrémne lyžovanie nie je len o púštaní sa po svahu. Zaujmú príbehy a rozprávanie ľudí ktorý boli na začiatku zrodu tohto úžasného športu a ponúkajú naň iný pohľad. Ak ste lyžiar tak vás film určite poriadne nakopne. Výborný snímok ktorý stojí za pozretie. ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Jak krásně a dojemně nám o sjíždění "old children" vyprávějí a zasvěcují. Za to jim patří všech deset stupňů ke zlaté. Filmová výzva! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama