Reklama

Reklama

Beyond the Mind's Eye

všechny plakáty
Animovaný / Hudební / Krátkometrážní
USA, 1992

Obsahy(1)

Série krátkých počítačem vytvořených animovaných filmů, jež byly vytvořeny z animací, které spolu původně neměly nic společného krom toho, že byly vytvořeny prostřednictvím dobově nejvyspělejší počítačové animační techniky. Hudbu k těmto krátkometrážním videím složil český skladatel Jan Hammer. (FIBO)

Recenze (8)

Abes 

všechny recenze uživatele

Neskutečná bomba, mindráky, noční můry, prazážitky... tohle ve mě tahle série evokuje. Jako pětiletý smrad jsem směrem tátovi neustále žadonil, 'pusť mi sršeň! Pusť mi sršeň!' Po 20ti letech mu ji pustím já. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi blbě hodnotí, protože k tomuhle filmu žádné nostalgické vzpomínky a dostal jsem se k němu jak slepý k houslím. Navíc se jedná jen o sled animovaných videoklipů, nic víc. Mě osobně se to ale líbilo, protože ta hudba je skvělá a ty videoklipy k nim jsou na svou dobu dobře udělané (hlavně člověk ale musí pochopit, že tehdy to bylo skutečně to nejlepší, co se ze CGI dalo vytvořit), navíc bych se nebál k tomuhle filmu přidat žánr experimentální, protože tím tenhle film bezpochyby je. A místy je ten film až surrealistický. Na plný počet mi něco sházelo, ale silné 4* si to podle mě zaslouží určitě. ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Tak tahle věc nepochybně vede v žebříčku "nejvíc zhlédnutí v životě"... sotva jsem se naučil batolit, už jsem se rozvaloval před televizí a fascinovaně na to hleděl (za to, jak nepochybně obrovský vliv měla Hammerova hudba na vznik a vývoj mého hudebního vkusu, jsem mu zvláště vděčný). V patnácti jsem si pak vzpomněl, optal se otce, co to bylo "za ten film s těmi roboty" a po chvilce hledání vytáhl zaprášenou videokazetu. Od té doby jsem jej viděl mockrát a jistě ještě mockrát uvidím. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Je rok 2012 a já sedím v noci u počítače a najednou si vzpomenu na tuhle sérii krátkých CGI filmů a už jdu hledat na YouTube a pouštím si jak první sérii Mind's Eye, kterou ještě ohudebnil James Reynolds (a započítávám ji do zdejšího hodnocení, jelikož nemá vlastní profil), tak druhé sérii Behind the Mind's Eye, kde si vzal soundtrack na starost český rodák Jan Hammer. A při přehrávání si vybavoval ty večery strávené u TV, kdy ve 21:00 končil Supermax a právě ve 20:55 vždy dávali jeden díl ať už ze série Mind's Eye, Beyond the Mind's Eye či The Gate to the Mind's Eye. Ta animace je už dnes sice brutálně zastaralá, ale v té době měla ve spojení s tou hudbou na mne přímo magické a hypnotizující účinky. Nostalgie jak sviňa. A některé tracky z toho přejala pak TV Nova jako znělky svých pořadů, např. Na vlastní oči (video se sršněm, jak zmiňuje Abes) nebo Televizní noviny. Jinak jsem ani netušil, že na Západě je to celkem velkým kultem. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Vizuální orgie doprovázené hudbou, která na obraz nijak neztrácí a spolu tvoří specifickou nadčasovou kombinaci. Ve své době to byla bezpochyby špička toho, co se nazývá CGI (pokud jste jako dítě viděli Trávníkáře, víte, co tehdy byl vrchol možností počítačově vytvořeného obrazu). Těžko dál popisovat, to se prostě musí zažít. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Někoho, kdo od mala vyrůstal na demech z C64 a Amigy, to rozhodně nešokuje ani nepřekvapí, na druhou stranu je ale přesná cílovka tohohle filmečku, protože ho dokáže docenit. Mimochodem, film má padesát minut a z toho celá jedna pětina jsou závěrečné titulky! ()

Reklama

Reklama