Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ředitel Brian Stimpson je velmi přísný a dochvilností posedlý muž. Svou školu řídí za pomoci hodin a rozhlasu z oken kanceláře a před jeho bdělým okem si nikdo nemůže být jistý. Denně stojí před ředitelnou dlouhá fronta hříšníků, které si pozval na kobereček. Trochu oddechnutí se všeobecnému gymnáziu Thomase Tompiona naskytne v okamžiku, kdy Stimpson odjíždí na výroční konferenci Svazu ředitelů středních škol, kde byl jako vůbec první ředitel neprivátní školy zvolen předsedou. Pan ředitel netuší, jak těžká zkouška ho v podobě cesty do Norwich čeká. Nejprve nestihne vlak... (dopitak)

(více)

Recenze (15)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Já vím moc dobře, že nasednout do jiného vlaku, než kterej mě doveze tam, kam chci, je jedna z mých největších nočních můr. Tak jako tady pro Briana Stimpsona, který díky tomu unese svojí studentku a bývalou přítelkyni, ukradne poršáka, stane se mnichem... anebo je to všechno docela jinak? Pohodová letní komedie, se správně potrhlým Johnem Cleesem. Čtvrtá hvězda za ty anglický vesničky a maloměsta. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Já jsem se nikdy netajil tím, že mám pro Pythony slabost a pro Johna Cleese to platí dvojnásob. On se snad pro ztvárňování různých ředitelů, právníků a úředníků přímo narodil. Proto jsem předpokládal, že se budu skvěle bavit, ale tvrdě jsem narazil. Stěžejní zápletka i první třetina filmu mě bavila, pak se ale něco pokazilo, tempo se utopilo v bahně jako modrý Morris, ze svižné komedie se stalo utahané cosi a zábava zašla na úbytě. Třetí hvězdičku zachránil snímku jen můj vztah k představiteli hlavní role, a to, že jsem viděl mnohem mladší verzi Penelope Wilton, než na jakou jsem zvyklý. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Christopher Morahan je u nas uplne neznamy reziser, a pozeram, toto bol jeho druhy film. V hlavnej roli je John Cleese /Monthy Python, World´s not Enough, Die another Day/. Kulisy nic moic, ale dialogy su perfektne a oplati sa vidiet britske realie 80. rokov, najma vidiek stoji za to : 77 % ()

Drom 

všechny recenze uživatele

No nebyl to zrovna šálek mé kávy. Což není divu, když nemám všeobecnou závislost na kafi a prakticky ho nepiju. Ale i přes některá suchá místa... suchá nikoliv hluchá.. mě to bavilo i napodruhé. Je zajímavé, že takovému typu filmu, kde stupidita a groteska vykukují za každým rohem, se podařilo udržet tempo po celou dobu a navíc se nesnížoval pod vlastní úroveň. Jak se to běžně stává. Ono to ostatně asi souvisí. John Cleese byl výbornej, ostatně byla to očividně role pro něj, ale ani pro žádnou z ostatních postav nemám hany. Jen to prostě není můj druh humoru, ty kreslený kokotiny ze mě udělaly zrůdu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

První hodina je na dvě, poslední půlhodina na pěst. John Cleese není ani trochu vtipný a jeho dabing Janem Schánilcem je totálně protivný. Režisér dabingu (prý Ivan Procházka) by zasloužil postavit ke zdi, protože mu vůbec nebyla hanba do asi třiceti mluvících postav obsadit sedm herců, takže Spoustová, Trávníček a Soukup mluví každý asi deset postav. Závěrečná část začínající v bahně a končící rozsypaným ovocem na ulici je jedna velká tragédie, vystoupení Briana Stimpsona na sjezdu ředitelů snad nemohli myslet vážně, při jeho blekotání jsem pocítil nevídaný odpor ke kinematografii. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama