Reklama

Reklama

Šumná Jihlava

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2006, 23 min

Režie:

Radovan Lipus

Hrají:

David Vávra

Obsahy(1)

Krásy i ne-krásy jihlavské architektury očima vždy udiveného architekta Davida Vávry. (oficiální text distributora)

Recenze (12)

Rover 

všechny recenze uživatele

Konečně se tohoto svérázného zpracování moderní architektury dočkalo i moje "rodné" město. Vávra nám nabídl přehršel staveb, některých známých a očekávaných, jiných překvapujících. Pohyb na chůdách mu trochu znemožnil více se nechat unést, jak jsem u něho zvyklí z jiných měst. Ale dobrá práce! Jen ať je Prior ukázán v celé své ošklivosti! Potěšila mě i kaple v Jestřebí nebo Hoffmanův dům v Brtnici. Mohlo tam být i něco z Polné, i když zrovna nevím co, ale to je jen takové patriotské přání:) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Celý tento cyklus mi učaroval mnohem méně, než si zasluhuje podle názoru ostatních zdejších uživatelů. Jako dokument je plytký, vybírá jednotlivé artefakty značně nahodile a celkově slouží spíše k exhibici pobíhajícícho a přehrávajícího Davida Vávry než podání obrazu města či kraje, který by měl být jeho středem. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Uprostřed rozsáhlé, kopcovité, lesnaté a rybničnaté Českomoravské vrchoviny, po obou stranách bývalé zemské hranice mezi Čechami a Moravou, leží starobylé město Jihlava, nejstarší horní město českých zemí. Masarykovo náměstí patří svou rozlohou (36 653m2) k největším historickým náměstím u nás. Musím dát pět hvězd. Sice jsem se narodil v Třespíči :-), ale za to já nemohu. Jihlava mě upoutala hned, jak jsem ji poprvé uviděl. Má překrásné náměstí s „krematoriem“ uprostřed :-). Jihlavu považuji za svůj druhý domov. Neznám hezčí město, třeba taková Praha se může jít zahrabat. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární cyklus hodnotím jako celek, protože si myslím, že je zcestné hodnotit podle konkrétního města, o jakém ten který díl byl. Hodnotím celkově pořad - jak je pojat, jak na mě působí, jak je prezentován (D.Vávrou), jak jsou představovány a vybírány památky vzhledem k potenciálu městských skvostů... ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Jihlavský PRIOR je jedna z nejvtipnějších staveb co znám, Kuba s Pilařem potěšili. Nu, to by se mělo někdy navštívit... ()

transbeskyd 

všechny recenze uživatele

V Ji-hlavě jsem donedávna nějaký pátek jako náplava žil, ale patriot nejsem. Víceméně náhodou jsem se ale nachomejtnul u vzniku tohohle dílu a na vlastní kůži zažil, s jakou detailností a puntičkářstvím jeho tvůrci v čele s Vávrou pracují na place. Klapky klapaly jako o závod..Ve scéně z bývalé vyhlášené kavárny, nyní masny jsem se nějak najednou ocitl v záběru a od režiséra to pak pěkně slíznul. Fakt ale nechápu, proč to nakonec vystřihli..:) ()

Reklama

Reklama