Reklama

Reklama

Život Briana

  • Česko Monty Python: Život Briana (více)
Trailer 1

Kultovní a kontroverzní komedie Život Briana vypráví příběh Briana (Graham Chapman), který se narodil ve stejný den a na stejném místě jako Ježíš. Po sérii absurdních a vtipných okolností je pak s mesiášem zaměňován. Film Terryho Jonese, který se konstantně vysmívá všem a všemu, nechává zazářit v několika rolích každého člena skupiny Monty Python. Přináší tak pohlcující anarchistickou satiru mířenou jak na náboženství, tak na hollywoodské zobrazování všeho biblického. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 009)

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Absolútne zvrátený, nekonečne anarchistický, pohanský a zvrhlý, no zároveň dokonale výstižný, inteligentný a filozoficky hlboký - presne taký je Život Braina a nikto, kto má rád dobré filmy, by si ho nemal nechať ujsť. A teraz ma ospravedlňte, o pol hodinu sa chystá ukameňovanie miestneho blázna, nechcem prísť neskoro... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Geniální komedie, kterou si celý Cirkus rezervoval místo v tom nejžhavějším místě pekel. Bible všech vulgárních kacířů (že, Shnoffe), Bible těch, kteří se rádi smějí všemu... i Bibli. Ty, kdož jsi bez viny, hoď po nich kamenem, ale jsi-li žena, pozor, ať ti nespadnou vousy! Souhrn nádherně vypointovaných vtípků, které se dokáží urazit zřejmě všechny věřící bez rozdílu vyznání. Ale co, i když vás křižují řiďte se prvním a jediným přikázáním: "Allways look at the bright side of life". To je náboženství Montyho Pythona, to je náboženství, kterému se vždycky rád ukloním! Amen. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Potrefená husa zakejhá - to mě vždycky napadne, když čtu o tom, s jakou nevolí se tento film kdysi setkával a vysloužil si kontroverzní pověst. Život Briana se totiž nestrefuje do Ježíše, křesťanství apod., pranýřuje náboženský fanatismus a dogmatismus napříč všemi spektry, terorismus, revoluce, zbytečné násilí ve všech možných podobách - prostě všechno, co by se v žádné víře vyskytovat nemělo. Oproti Svatému grálu je tu znát vyšší rozpočet i větší zkušenost s natáčením celovečerních filmů. Graham Chapman hraje navíc Briana tak přesvědčivě a seriózně, že by se uplatnil i ve vážném biblickém dramatu. Co ještě dodat? Snad jen, že píseň Allways look on the bright side of life je tak neskutečně optimistická, že i po skončení filmu je dobrá nálada na dlouho zaručena. 100%. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Always look on the bright side of life... Nejlepší MOMENTY z filmu: ukamenování za rouhání (Jehova), výstup z podzemí mezi nohama muže, který je namalovaný na podlaze, Pius Čůwus a následné popadání všech smíchy na zem... CITACE: - Kdo jste? - Jsme tři mudrcové. - Co? - Jsme tři mudrcové. - Tak proč se plížíte mým domem teď, ve dvě hodiny ráno? - To mi nepřipadá moc moudré. - Jsme astrologové. - Přišli jsme z východu. - To je nějaký vtip? - Jdeme žehnat tvému dítěti. - Musíme se mu poklonit. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Komedie u které se nepřestávám smát a čim vícekrát tento film vidím, tím je můj úsměv širší. Pythonovcům se podařilo něco nevídaného a nezapomenutelného. Jsem si jist, že tento film nebude zapomenut. A i když je stále spousta lidí co tento typ humoru nechápou, musejí stále uznat, že tento film do 1. dvoustovky nejlepších filmů zásadně patří. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (43)

  • Jedinou z postav, která se objevuje ve všech čtyřech celovečerních filmech Pythonů, je bůh. (Morien)
  • Amfiteátr pochází z tuniského města El-Jem. Na stejném místě se o 21 let později natáčel slavný film Gladiátor (2000). (Chegi)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Zbouchnutá Bible

Zbouchnutá Bible

10.12.2007

Judd Apatow, který vrátil komedie na čelní místa komerčních řebříčků (a zachránil tak čest žánru celkově klidně se koukněte na letošní statistiku kvalitního humoru v kinech), spojil síly se zkušeným… (více)

Náboženství je opium lidstva

Náboženství je opium lidstva

29.05.2006

Každý z nás tento výrok Karla Marxe označovaný za bolševický fanatický atheismus alespoň jednou slyšel. Časy se mění, výroky zůstávají, opium miluje stále více lidí a South Park budou cenzurovat. Ano… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama