Reklama

Reklama

Život Briana

  • Česko Monty Python: Život Briana (více)
Trailer 1

Kultovní a kontroverzní komedie Život Briana vypráví příběh Briana (Graham Chapman), který se narodil ve stejný den a na stejném místě jako Ježíš. Po sérii absurdních a vtipných okolností je pak s mesiášem zaměňován. Film Terryho Jonese, který se konstantně vysmívá všem a všemu, nechává zazářit v několika rolích každého člena skupiny Monty Python. Přináší tak pohlcující anarchistickou satiru mířenou jak na náboženství, tak na hollywoodské zobrazování všeho biblického. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 009)

venus 

všechny recenze uživatele

Always look on the bright side of life... Nejlepší MOMENTY z filmu: ukamenování za rouhání (Jehova), výstup z podzemí mezi nohama muže, který je namalovaný na podlaze, Pius Čůwus a následné popadání všech smíchy na zem... CITACE: - Kdo jste? - Jsme tři mudrcové. - Co? - Jsme tři mudrcové. - Tak proč se plížíte mým domem teď, ve dvě hodiny ráno? - To mi nepřipadá moc moudré. - Jsme astrologové. - Přišli jsme z východu. - To je nějaký vtip? - Jdeme žehnat tvému dítěti. - Musíme se mu poklonit. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Vkusně natočená parodie na křesťanství a jelikož jsem ateista tak jsem si film doslova užívala.Jediné co mi vadilo bylo, že se film nevyhnul přeplácanosti,co tam měla dělat ta vsuvka s mimozemt'any?Herci hrají dobře ale kdybych měla zmínit jedinou postavu která mě dostala vždycky do kolen, byl by to šišlající Cézar a jeho debaty na téma "Můj pfítel Pyjus Čůvus" xD ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Co se týká filmu, nemám co vytknout. Tohle je čistá satira. Je strašlivá škoda, že natočili jen tři filmy. Nezapomenu na Biguse Dickuse a toho vyléčenýho malomocnýho a ten konec parodující Spartaka a i ta písnička je skvělá. Božínku, v souvislosti s Monty Pythony mě napadá jedna věta z filmu Misery nechce zemřít l'm your number one fan. A stejně jako Misery bych si je rád odvedl všechny domů a strčil do vitríny za sklo. Což se mmi díky jejich skvělým dílům zatím docela daří. A taky se mi moc líbilo, že to tu mají konečně ukončený jako normální film. Žádná useklá pointa, protože je nenapadlo, jak to zakončit inteligentně a humorně zároveň. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Komedie u které se nepřestávám smát a čim vícekrát tento film vidím, tím je můj úsměv širší. Pythonovcům se podařilo něco nevídaného a nezapomenutelného. Jsem si jist, že tento film nebude zapomenut. A i když je stále spousta lidí co tento typ humoru nechápou, musejí stále uznat, že tento film do 1. dvoustovky nejlepších filmů zásadně patří. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Snad nejlepší komedie všech dob. Monty Pythoni jsou pwostě nepwekonatelní. Fantastické hlášky, skvělé momenty, ale i celý děj. Tady nejde wíct jeden nebo dva nejlepší gagy, pwotože jsou všechny výbowné. A pewličkou je závěwečná písnička - ktewá má úžasně optimistický text a hoooodně chytlavou melodii. Pokud jste nikdy Monty Pythony neviděli, tenhle film je asi nejlepší volbou, jak s těmihle wecesisty začít - je to totiž z toho, co natočili, nejvíc "film" (hlavně co se týče souvislého děje) a tak nemusíte být tolik v šoku, jako tweba kybyste se nejpwve podívali na Smysl života. Ale zase na dwuhou stwanu - twacetiminutové skeče jsou něco úplně jiného, takže ty byste pwo začátek taky vynechat neměli. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (43)

  • Film doprovázely reklamní slogany jako: „Odhalte taje filmu, který je kontroverzní, svatokrádežný a rouhačský. A kdyby ho nedávali, zajděte na Život Briana.“ (Zetwenka)
  • Pythoni si nevěděli rady se závěrem filmu. Pohled na les křížů s ukřižovanými jim přišel divný, a tak vymýšleli, co s tím. Erica Idleho napadlo, že by film mohl skončit veselou písničku v Disneyho stylu. Během dvaceti minut měl napsaný text a poté začal na hotelu na své kytaře vymýšlet melodii. (Landauer)
  • Píseň "Always Look On the Bright Side of Life" si zpívali i námořníci potápějící se válečné lodi HMS Sheffield po zásahu raketou během konfliktu na Falklandách. Návrh Erica Idlea, aby Pythoni námořníky žalovali za porušení práv, nebyl realizován. (conejo)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Zbouchnutá Bible

Zbouchnutá Bible

10.12.2007

Judd Apatow, který vrátil komedie na čelní místa komerčních řebříčků (a zachránil tak čest žánru celkově klidně se koukněte na letošní statistiku kvalitního humoru v kinech), spojil síly se zkušeným… (více)

Náboženství je opium lidstva

Náboženství je opium lidstva

29.05.2006

Každý z nás tento výrok Karla Marxe označovaný za bolševický fanatický atheismus alespoň jednou slyšel. Časy se mění, výroky zůstávají, opium miluje stále více lidí a South Park budou cenzurovat. Ano… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama