Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vivi a Magnus tvoří pár středního věku, který drží pohromadě už celých pětadvacet let. Vivi nečekaně potká svou pubertální lásku (Robert), zatímco Magnus plánuje, že dá znovu dohromady svou starou rockovou kapelu „Hrozny hněvu“. Řada nedorozumnění vede k řadě nevinných lží a sběhu okolností, které postihnou Vivi a Magnuse víc, než by se mohlo zdát – mají ukončit staré vztahy a přijmout ty nové, nebo dát lásce druhou šanci? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

freddy 

všechny recenze uživatele

Komedie, která postupně přerůstá v konflikt a drama, to je krátké hodnocení tohoto švédského filmu. Film pojednává o nudnosti každodenního všedního života a o touze nějak svůj nudný zaběhnutý život změnit, ozvláštnit, zatraktivnit. A divák se zde dozví, jak to také může dopadnout, když se člověk odhodlá pokusit se o změnu a ono ozvláštnění života zrealizovat. Zatímco Magnus znovu zformuje svou původní kapelu z dob svého mládí a začínají znovu hrát, tak jeho družka, která s ním žije už 25 let a má s ním dvě děti, si zopakuje románek se svou první láskou, malířem Robertem, když spolu stráví dva dny plné sexu a zamilování. Ale nevěrný byl kdysi i Magnus a vznikla z toho dcera, které je nyní 21 let a je těhotná. A samozřejmě z těchto situací pramení celá řada konfliktů a film se dostává z původní komediální roviny někam do sfér dramatu. Celkově film vyznívá docela dobře, ale bohužel nelze ho označit jinak než jako průměrný film, který nepřichází s ničím originálním. Jistě, film je to rozhodně koukatelný, dobře se dá u něj odpočinout a relaxovat, ale nepřináší nic nového, nic originálního. Prostě další ze vztahových studií, nic víc. Ale i to stačí na tři hvězdičky. A samozřejmě filmu dost prospívá i to, že byl natočen ve Švédsku, protože když už nic jiného, tak si divák alespoň může prohlédnout švédské scenérie. Takže film jako oddechovka určitě potěší a já uděluji tři hvězdičky. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Tři hlavní postavy prožívají, každý po svém, krizi středního věku. Robert střídá manželky častějí, než je běžné, Magnus se snaží vrátiti mládí návratem k rockové skupině a jeho manželka Vivi se nechá unést milostným románkem se svou dávnou láskou. Tou láskou je právě Robert. Do děje vstupují těhotné manželky a utajené dcery, čarování s panenkou woodoo a ne moc zdařilé akty malíře Roberta. I když by se to zdálo podle předchozí věty, není film ztřeštěný ani násilně vtipný. Je to prostě jen komedie, která si na nic nehraje, ani na moralitu ani na slzy. Příjemné a milé. ()

Reklama

Reklama