Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prvním napjatém dramatu režiséra Inakiho Dorronsora - Vzdálenost - ztvárnil roli Daniela, nadějného boxera, který se opakovaně ocitá na pokraji vítězství, ale výhry nikdy docela nedocílí, Miguel Angel Silvestre. Frustrovaný Daniel se dopustí krádeže, která ho dostane za mříže. Ve vězení potká Guillerma, policajta s potlačovanými homosexuálními pudy a sebedestruktivními sklony, který Danielovi slibuje za vykonání úkladné vraždy propuštění na svobodu. Daniel se pak ocitá na svobodě, zdánlivě nepoznamenaný, ale ve skutečnosti vydíraný a vnitřně sžíraný svojí vinou. Vrací se zpátky do ringu, ale je zděšený zjištěním, že jeho boxérské kousky najednou provází agrese a zlost. Aby si vyčistil svědomí, rozhodne se vyhledat manželku muže, kterého zavraždil. Ta se živí jako prostitutka v místním klubu. Mezitím se zděšený Guillermo dozvídá o Danielově rozhodnutí a dělá všechno, co je v jeho silách, aby mladého muže zastavil. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Boxerské drama, ve kterém se vyskytuje obyčejný kriminálníček, osudová prostitutka, homosexuální gangster/polda, nabídka, která se neodmítá, a šest let starý zločin. Výsledná směs kupodivu nepřipomíná nějaký guláš z dávno prošlých surovin, ale nadprůměrně kvalitní snímek na pomezí dramatu a thrilleru. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Výborná noirová kriminálka z povedenými záběry boxu, osudově krásnými ženami pro mužské diváky a vjednom kuse nahým či polonahým, namakaným hezounkem Miguelem Angelem Silvestrem pro ženskou část diváctva. Vzpomínám si, že když na tenhle vysmátej týpek uváděl Vzdálenost na filmovém festivalu ve Varech, tak v hledišti to mezi děvčaty jen zavzdychalo :o) ...jo ale film byl taky dobrej. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadprůměrný španělský thriller z prostředí vězení a světa boxu. Boxer Daniel má být za 10 dní propuštěn z vězení, ale je vydírán policistou Guillermem, že pokud nezabije jednoho ze spoluvězňů, tak si ještě nějakou dobu posedí a pak bude zabit. Daniel spoluvězně zabije, ale tím se teprve roztáčí kolotoč plný vydírání a výhrůžek smrtí, který Daniel jen těžko může ustát. Smyčka kolem něj se uzavírá a je jasné, že z tohohle může vyváznout živý jen nějakým zázrakem. Ale jak to skutečně všechno dopadne? Podívejte se sami a uvidíte. Já jsem si tenhle thriller ze současného Španělska dost užil. Mám docela rád napínavé thrillery, které jsou kvalitně udělané. A to tento film skutečně je. Ani na malou chvilku jsem si během celého filmu nepřál být v Danielově kůži. Film byl dějově zvládnutý dost dobře, takřka celou dobu se odehráal v temných scénách, prostě tma a přítmí, to byl nejčastější kolorit v tomto filmu. A už z toho je jasné, že příliš pozitivních scén v tomto filmu divák nenajde. Po dějové stránce tedy nemám co vytknout, konec filmu byl zvládnut dost dobře a přiznám se, že ač mne napadaly různé možnosti, jak může film skončit, tak ten zvolený závěr mne absolutně nenapadl, ale přesto tam velmi dobře pasoval. Po herecké stránce je to taktéž zvládnuto perfektně, představitel Daniela si se svou rolí poradil s bravurou a vůbec všechny výkony byly vyvážené a vyvedené. Celkově jsem tedy spokojený a dostal jsem od filmu přesně to, co jsem chtěl. Na nejlepší hodnocení to bohužel není, ale i čtyři hvězdičky jsou pěkná známka. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama