Reklama

Reklama

Xia nu bao ta jie

  • Tchaj-wan 七靈寶塔 (více)

Obsahy(1)

Císař a jeho rodina jsou zrazeni a utíkají ze svého kláštera s několika strážemi. Téměř celá císařova rodina je nakonec povražděna zrádným ministrem. Po konfliktu je císař otráven a jeho syn přísahá pomstu. Císařova dcera princezna Goto (Hsu Feng) musí najít protilátku v sedmipatrové pagodě, kterou střeží shaolinští mniši. (Epistemolog)

(více)

Recenze (2)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Na vysvětlenou. Spojitost se snímkem Game of Death (1978) není náhodná. Jde však o to, že studentka čínské pekingské opery Judy Lee byla hned v úvodu kariéry prezentována producenty celému světu jako sestra Bruce Leeho, a to prosím pěkně i potom, co se provalila tato nepravda, fandové však nadále věřili. Císař dynastie Tang je zrazen a zavražděn jedním z jeho známých vysokých úředníků. Jeho syn je sice na útěku, ale je otráven. Dvě krásné bojovnice Judy Lee a Hsu Feng jsou o krok napřed, aby chránili prince před nepřátely a navigují ho do chrámu Shaolin, který sice nabízí protijed, ale né zadarmo. V každém patře jsou mniši, které svižně řeší Hsu Fengová, zatím co venku fajtí Judy Lee s hlavním záporákem. Ti, co nechápou svastiky v HK filmech, tak si tento prastarý znak prosím pěkně vygůglujte, děkuji. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Banalna zapletka a prvych par minut tohto lacneho kung fu ma pripravila na to najhorsie. Prijemne prekvapenie mi vsak priniesla druha polovica filmu, ktora je vlastne jedna dlha akcna scena. Konkretnejsie - dve ustredne postavy, kung fu ovladajuce sestry maju za ulohu ochranit princa, ktory je smrtelne otraveny. Zatial co jedna ho brani, druha sa snazi ziskat medicinu, ktora je ukrita na vrchole sedemposochodovej pagody. Samozrejme, na kazdom poschodi je jeden mnich ovladajuci jedinecnu bojovu techniku (zjavna ispiracia nedokoncenym Game of death). Popravde, akcia sice nijak neohuri, avsak je svizna a potesi velkou roznorodostou, nevraviac o tom ze na bojujuce zenske sa proste dobre pozera. Takze o nude (vyjma zaciatku filmu) sa vobec neda hovorit. Naviac, otraveny princ stale pobehuje okolo a rehoce sa, akoby si prave zahulil, takze je to este aj vtipne:) (6.7/10) ()

Reklama

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama