Reklama

Reklama

Monako - závod králů

(TV film)
  • Francie Monaco - Le circuit des princes (více)

Obsahy(1)

Na tři dny v roce opanuje poklidné knížectví chaos. Monako je poslední městskou závodní tratí formule 1, která přežila. Znamená tradici i jedinečnou výjimku.

Na tři dny v roce opanuje poklidné Monacké knížectví chaos. Rychlostí 200 a místy dokonce i 300 km/h burácejí po městských třídách, bulvárech, stoupáních i tunelech mechanická monstra formule 1. Řítí se na dosah fascinovaných zástupů lidí, které tentokrát z bank, hotelů, jachet a kasin láká opojná vůně motorového oleje, benzinu a spálené gumy.
Monako je poslední městskou závodní tratí, která přežila. Znamená tradici i jedinečnou výjimku. Všude jinde se okruhy staví na míru. Mají po technické stránce špičkový povrch trati, striktní zabezpečení, které má udržet diváky v bezpečné vzdálenosti, a obrovské volné plochy pro toho, kdo v důsledku chyby nebo zbytečného rizika nezvládne zatáčku.
Monako nemá žádné z tohoto typu vybavení, ale přesto, nebo právě proto, je nejvýznamnější událostí v kalendáři fanoušků motoristických závodů po celém světě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Dokument obsahujúci celkom veľké množstvo starých monackých záznamov, jak z veľkých cien, tak aj zo života mesta. Okrem toho je to ale dosť chladný počin, bez dynamiky a obrazovej náveznosti ku komentáru. Rozhovory na jedno brdo. Ps: Schumacher v dokumentu nefiguruje. Naopak Raikkonen a Hakkinen celkom veľa. Jackie Stewart je z nich najväčší vtipálek a maska :) ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že se dozvím mnohem více o Monaku, něco o jeho historii, zajímavosti, poslechnu si pár jezdců či si alespoň projedu celý okruh nějakým zajímavým způsobem. Částečně se mi to splnilo, ale celkově jsem tímto portrétem okruthu více než zklamán. Zajímavý je průujezd trati za asistence dvou vozů, bohužel ani s jedním nemáme žádnou šanci vše zaznamenat. Z historie se toho dozvíme také velmi málo a když už se o něčem mluví, tak buď o vzdálené historii nebo o součastnosti. Těch pár zábavných zajímavostí, které fungují jako koření tohoto dokumentu však zabralo. Radost jsem měl i ze záběrů mě již dávno vzdálených, ať jsou to první závody, tlačení monopostu do cíle nebo netradiční jízda Bruce McLarena. Potěšil i Juan Manuel Fangio, ze všech hovořících asi nejvíce, neboť toho jsem tam upřímně nečekal, a rád jsem si poslechl i Kimiho či Miku v jejich rodné řeči a pana Ayrtona Sennu. I když většina mluveného slova jsou jen hloupé kecy a Jackie Stewart opět žvatlá více než je třeba. Zajímavým je určitě pohled na první formule, které ač jejich bezpečnost byla veškerá žádná jezdili mnohem drsněji a více vzrušujícícm způsobem než dnes. Jejich jízdu v úzkých zatáčkách nezapomenu. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama