Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomto vysoko-oktanovém pokračování čínská mafie ukradne Cheliosovo téměř nezničitelné srdce a vymění ho za bateriově poháněnou náhradu, která vyžaduje pravidelné dávky elektřiny, aby se udržela v chodu. Odhodlání získat své skutečné srdce zpět a touha po pomstě jsou jeho hnacím motorem. Chev Chelios se vydává na zběsilou honičku ulicemi L.A. a sejme každého, kdo se mu postaví do cesty. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (869)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Šílená jízda Jasona Stathama, která se nezastaví ani před několika vyloženě nechutnými scénami a extrémně vulgárním jazykem. Kdyby mi explicitnost nepřišla tak trapně prnoplánovitá, asi by se mi to i líbilo, jenže takhle jsem se - i když s úsměvem - většinu stopáže nudil a kroutil hlavou. Je to zhruba stejně "přínosné" jako první díl a moc rozdílů zde nevidím. Po shlédnutí se pak dostaví uvědomění, že podobnou zběsile střihovou akcí se v budoucnu budou velmi pravděpodobně ohánět další žánrové snímky, a že spolu s Gamerem byl Crank 2 v roce 2009 již druhým epileptickým snímkem, který se snaží ukázat novou cestu (o 4 týdny později: aha, oba snímky točili stejní režiséři :-D). Já bych si určitě zvyknul... ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Tvorba dua Neveldine/Taylor dává přesně to, co v dnešní žánrové kinematografii chybí (obzvláště pak v českých kinech). V době počítačových her a adrenalinových sportů působí i sebespektakulárnější akční filmy uondaně, neboť za sebou vlečou železnou kouli schémat a hodnot. Staromilský alibismus, který velí vyvažovat destrukci a jiné přímočaré atrakce stvrzováním hodnot dominantní společnosti podkopává nohy i jinak slibným dílům (např. "12 Rounds"). "Crank 2" v tomto kontextu představuje alternativní, ba až undergroundový výplod. Nesvazuje si nohy realismem, příběhem, ani zažitými vyprávěcími strukturami. Prostě na diváky po vzoru videoher valí proud primárních atrakcí a podvratných lákadel. Uvažovat o výtvorech Neveldina/Taylora jako o béčkových filmech, nedej bože v úrovni trendu "cool" žánrovek je pomýlené. Toto jsou ultimátní (akčně stylizované) exploatace – tedy přehlídky prvoplánových atrakcí, které chtějí přímo oslovovat diváky, velikášsky přiznávají svou lacinost i pokleslost a otevřeně atakují mainstreamové struktury a hodnoty. Hystericky frenetická obrazová koláž frivolně prezentované tělesnosti (ženské i mužské), excesivního násilí, videoherní estetiky (přímá aluze na FPS hry a celková evidentní inspirace sériemi Grand Theft Auto či Saints Row) a karikované popkultury se z plátna valí za zvukového doprovodu burleskních zvukových efektů, řízné hudby a kupy požitkářsky vyslovovaných vulgarit. "Crank 2" je komnata, jejíž dveře bojácně obchází obdivovatelé "Transformerů 2". Punk opravdu ještě nezemřel a cyberpunk došel do svého vrcholu v amfetaminovém zrcadle současnosti! PS: Třešničkou na dortu je perfektní herecké obsazení, které karikuje image představitelů – Jason Statham jako testosteronový britský nabíječ, Bai Ling coby otravná asijská štětka a David Carradine jako zvrhlý seschlý dědek a rádoby Asiat. --- více v recenzi na Aktuálně.cz ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Prvý Crank na druhú, ešte v šialenejšom tempe a bez akýchkoľvek zapamätaniahodných momentov, vďaka čomu výsledok aj napriek krátkej stopáži chvíľami paradoxne nudí. Narozdiel od jednotky sa navyše v snahe o čo najefektnejšie balenie zachádza do extrémov, ktoré nútia buď odvracať zrak alebo vyvolávajú jemný úškrn na tvári. Naznačenie trojky v závere beriem čisto ako vtip, dvakrát a dosť, Chev Chelios. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No ale kurva, ultimatni super naklad, takovou mega rezbu jsem teda necekal. Film navaze tam, kde prvni dil skoncil a od zacatku do konce to je nehorazna brutalni jizda, kde se neustale nekdo s nekym honi, rube a nebo strili a neni tu ani chvilka na vydechnuti, i kdyz nektery momenty jsou prijemne odlehceny a brany s nadhledem. To navic podporeny neskutecne zbesilou, ale zaroven prehlednou kamerou, ktera na me sice ze zacatku pusobila jak z Jackass, ale za chvily jsem si na ni zvyknul a dodavala filmu takovej syrovej nadech a paradni hudbou. No a Statham, takle vostryho jsem ho fakt jeste nevidel, neskutecne nasranej, hazi jednu hlasku za druhou a odrovna takovejch zmrdu (mimochodem samy naprosto libovy drzky), ze by to vystacilo na deset filmu. Amy Smart si z blby blondyny polepsila, je tady super sexy, misty taky pekne nasrana a to co predvede s Stathamem na zavodisti nema chybu. Snad nejvostrejsi Stathamovo film, kterej me totalne odrovnal a klidne bych si dal jeste dalsi dil. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

První CRANK na druhou a proto možná u mě o trošičku slabší. Chybí tomu to prvotní překvapení, které Taylor a Neveldine nacpali do něčeho co jsem si myslel, že bude tradiční akčňárna. HIGH VOLTAGE bere stejný koncept a dovádí ho až na okraj útesu. Vlastně často dokonce až za něj. Originálními nápady se tu nešetří a i když je většinou o úplné úchylnosti vsadím se o co chcete, že jste je nikde jinde neviděli. P.S: Jsem docela zvědav co řeknou typičtí fanoušci (vlastně spíš fanynky) Linkin Park, když uvidí Chestera Benningtona v takovémhle filmu. Úplně vidím ty protáhlé obličeje. Che che. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Závěrečné titulky mají 12 minut a 26 sekund, což tvoří skoro 13% celého filmu. (Ficik)
  • V severoamerických kinech film utržil 13,7 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 34,6 mil. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy chce Chev Chelios (Jason Statham) zabít muže na podlaze a zjistí, že má prázdný zásobník, řekne: "You lucky bastard!" Ve stejné situaci řekla postava Jasona Stathama stejnou repliku i ve filmu Podfu(c)k (2000). (Folky)

Související novinky

Blonďaté posily

Blonďaté posily

05.07.2009

Filmoví hrdinové mají radši blondýnky. Amy Adams, Amy Smart, Jessica Biel a Piper Perabo se připojily k obsazení několika drsných a drsnějších chlapských filmů (a jednoho seriálu), v nichž nebude… (více)

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Reklama

Reklama