Reklama

Reklama

Režisér Mikael Hafström (Pokoj 1408) uvádí velkolepý špionážní thriller Smrt v ŠanghajiJohnem Cusackem a světovými hvězdami Li GongKenem Watanabem v hlavních rolích. Film ve stylu Casablanky se odehrává v týdnech před útokem na Pearl Harbor ve starobylém čínském městě, kde nic není, jak se zdá. Americký tajný agent Paul Soames (Cusack) přijel vyšetřit vraždu svého nejlepšího přítele a ihned se ocitá v pavučině lží a spiknutí, která ovládá celé město. Soames má neustále v patách japonského agenta Tanaku (Watanabe) a své vyšetřování brzy zaměřuje na místního charismatického gangstera Anthony Lantinga a jeho krásnou ženu Annu (Li). Zanedlouho se Soames s Annou zaplétá a oba tím vystavuje smrtelnému nebezpečí. Zatímco oddanost vlasti ustupuje touhám srdce, Soames s Annou musí rozluštit záhadnou vraždu a uniknout z okupované Číny dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Příběh ze zajímavého prostředí a neobyčejné doby. Je však nějak režisérsky zprasený a působí na znalého diváka jako Vinetou z Číny. Je prost jakéhokoliv pokusu o filmové umění. Jenom mrtvoly, konspirace a neustále vstupující vypravěč, který výpráví, co chtěl dělat a jak se mu to nepovedlo a jaké měl pocity. Suma sumárum akčák z předválečné doby Asie pro 12-ti leté diváky. 2* za tu krásnou číňanku partyzánku, zadek má špičkovej. Cussak byl tradičně trapný a dobrodružně vypadající-kurva, není on vlastně číňan? ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Povrchní zápletka,plytký příběh,nastavovaná přeslazená limonáda na konci (noir a hepáč?,vy čuňata producentský!!),a Kjusak s těmi svými vykrojenými rtíky,který třeba Bogartovi charismem nesahá ani po psí dečky (tak jako Bogart mu nesahá ani nikam jako herec),by to u mě mělo shodit do žumpy.Jenže ON to je noir! Přesněji pokus o něj.A ne jen nějaké ty odkazy ,nebo nějaké neo... (Coeni), poklona žánru nebo něco,ale čistokrevný noir se všemi svými prima atributy,včetně promluv pana hrdiny (k tomu nutno přičíst tu neskutečnou skvadru východoasijských hvězd,které opravdu nemůžou za to,že většina bílých buránků nemá nakoukáno a nedokáže je od sebe rozlišit). Takže děkuji a chci eště! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku moc hezky zfilmovaný film, kde nejsilnější zážitek je atmosféra Shanghaie ale všecko ostatní stojí kvalitou asi tak stejně jako současná hra fotbalový Slavie. Příběh je špatnej, herci líní a to i přesto, že se tam objeví docela velká jména. Cusack, Potente, Watanabe nebo Chow. Takhle jsem od režiséra ještě Pokoj 1408 vcelku dobře zvládnul, ale tady se to prostě už nedalo. Otravná nadbytečná slátanina, která dle mého okamžitě zapadne. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lákalo jméno režiséra, hodně jsem sliboval od obsazení, ale skutek utek. Jediné, co stojí za výraznější pozornost je šanghajské prostředí a výstřih Li Gong. Jinak se jedná o slátaninu, která místy neměla hlavu ani patu. Korunu tomu všemu nasazoval John Cusack v jedné ze svých nejotravnějších rolích. Jednoznačně nejhorší Håfströmův film. 15% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Keď si to porovnám so Soderberghovým Good German je Shanghai v mnohom zaujímavejší, pútavejší a viacej sa približujúci k žánru Noir, aj napriek tomu, že tu absentuje čiernobiela. Film má v sebe veľa nuansí a každá z nich je funkčná. Civilné herectvo dodáva väčší podmaz Badeltovej hudbe a málokto by sa odvážil tvrdiť, že to postráda dobovú atmosféru. Všetky vedlajšie postavy sú perfektné. Hlavne Chow Yun-Fat. Ako náhle sa tam objavil so zbraňou hneď sa mi vybavili všetky tie úžasné zabíjačky, akých bol súčasťou u Johna Woo. Film bohužiaľ stojí na veľmi prostoduchej zápletke. Amini ale dokáže načrtnúť veľa pekných myšlienok, bez toho aby zbytočne moralizoval, ale o nejaký hlbší presah sa nejedná. Myslím si, že to celé kazí vojnové napätie, ktoré mne osobne vždy prišlo v tomto žánri zbytočné aj napriek tomu, že ho definovalo. Ale ono je to asi tak, že niekdy to tam sedí ako riť na šerbeľ a inokedy nie. A tu som s tým mal trocha problém. Hlavne koniec bol značne odfláknutý. A práve tam som si uvedomil, že som sa pozeral na film bez pamätnej scény a bez niečoho čo by ma prinútilo uvažovať o ňom aj iných kontextoch ako, že som si chcel pozrieť ako dopadla ázijská elita v americkom filme od priemerného režiséra. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (7)

  • Okrem Thajska sa filmovalo aj vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)

Související novinky

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (více)

Reklama

Reklama