Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Modulations popisuje vznik a rozvoj elektronické hudby.Celý dokument je koncipován do několika rozhovorů se záběry z koncertů, klubů, nahrávacích studií atd. Takové osobnosti elektronické hudby jako Roni Size, Marky, Juan Atkins,Carl Cox, Future Sound of London a Westbam vzpomínají na vznik techna, junglu, housu a ostatních stylů této zajímavé muziky. (koudis11)

(více)

Recenze (5)

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Pro fanouška elektronické hudby nepochybně kvalitní dokument, který Vám však (pokud se o danou věc trochu zajímáte) neřekne zas až tolik nového. Já osobně sahám k poměrně vysokému hodnocení, protože vidět některé legendy live či z rozhovoru mi činilo nemalé potěšení (Genesis P-Orridge, FSOL, Danny Tenaglia, Juan Atkins, Giorgio Moroder, Alec Empire, Coldcut a tuny tuny dalších). Co je však dokumentu třebe bez debat vytknout je, že si klade ambice na rekapitulaci elektronické hudby jako takové, ale maximální důraz klade hlavně na její taneční variace, přičemž i zde chybí celá řada jmen. CHYBĚLA MI TAM TOHO MILIARDA : Co freetechno kultura ? Co Spiral Tribe? Co KLF ? Co pionýři ambientu ORB ? Co trance ? Co EBM a postindustriál (z týhle lajny pouze Genesis se zlatými zuby a obřímy prsy :) ? Co Gary Numan ? Co vlastně Kraftwerk, přesto, že se o nich krátce mluvilo ? No nic, pobavilo, poučilo méně, nicméně díky za to. Muso: To nebyli žádní deejays, ale členové Future sound of London. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

"I sacrifice myself in order to feel!" Sice jsem za podobny dokument s hudebni elektronickou tematikou rad, nicmene struktura neni resena zcela optimalne. Kdyz uz delam seriozni electro dokument, je nutne do toho obsadit a analyzovat zasadni osoby dane sceny a ne nejake kolemjdouci techno noobs, kteri si tam hraji na chytracky. Je sice pekne, ze se tam vsude mluvi o Kraftwerk atd., ale k cemu to je, kdyz namisto interview primo s Kraftwerk vam tam vykladaji sva moudra Detroitsti techno negri. Cele je to navic az prilis koncentrovane na subzanry typu House, Jungle atd., ktere neptatri zrovna do me krevni skupiny. Jsou rozhodne zajimavejsi dokumenty z teto sfery, ale i tak se tam obcas nejaka zajimava myslenka, nebo host objevi (Bob Moog, Future Sound Of London, Squarepusher, Alec Empire, Karlheinz Stockhausen..). Kazdopadne nejvic to rozseknul Genesis P-Orridge (Throbbing Gristle, Psychic TV) hned na zacatku - "The world is not meant to be good/bad, black/white, 1/0, it's not binary, it's Chaos!" 5/10 ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Letem světem elektronickým světem. Tvůrci toho hodně nakousnou, nikde nejdou do hloubky, ale zase toho hodně obsáhnou. Mě by každopádně zajímaly podrobnosti. Ale to by měla pro sebe 75 min. každá odnož elektronické hudby a nebyl by to film, ale seriál. ()

Muso 

všechny recenze uživatele

"Nejsme hudebníci, sme umělci koláže"..docela výstižný citát jedného z opýtaných deejays. Ľuďom, ktorý sa už v elektronickej hudbe ako tak vyznajú tento dokomunet nič prevratné nedá, ale pre tých, ktorý sa chcú aspoň trocha zorientovať a zistiť aj nejaké tie pikošky( prečo sa vlastne house nazýva housom,..)a určité historické fakty a postupnosti vývoja elektroniky, je to tá správna voľba.. ()

Reklama

Reklama