Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Laskavý a na první pohled neškodný holič Sweeney Todd (Ray Winstone) v sobě skrývá agresi kvůli těžkému traumatu z minulosti. Někdy se nedokáže ovládnout a jeho zákazníci se proto stávají krvavými obětmi, což nemůže zůstat bez důsledků. Vedlejšími postavami jsou jeho známost paní Lovettová (Essie Davis) a malý pomocník Tobias.

Film je BBC adaptací anglické divadelní hry, která je založena na londýnské pověsti z 18. století. (Dromedár)

(více)

Recenze (63)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Jako že mám Deppa a Burtona fakt rád a filmy kde spojí síly jsou pro mě vždy pecka, tak tenhle nenápadnej film co vznikl o rok dříve si co do atmosféry a napětí se slavnějším snímkem slavné dvojice utřel zakrvácenou čepel a cynicky se usmál, jelikož prostě ví, že je mnohem temnější a díky absenci zpěvu pro mě i lepší...Sakra nevěřil jsem ale je to tak. Tohle je pravej Sweeney Todd jak má být a já tleskám. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Miluji britský humor, miluji britské legendy a miluji britské filmy, které se skromně točí pro televizi a přitom jsou to bomby. Žádný komerční trhák, pro mě neznámá jména herců, žádná načančanost. A co tu tedy je? Svěžest, děj, herecké výkony, psychologie, uvěřitelnost. Miluji tohoto Sweeneyho Todda, stejně jako miluji Sweeneyho Todda Tima Burtona. Oba filmy jsou o téže věci, ale jsou tak jiné, jak si jen lze představit. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení, přestože jsem nedávno přelouskala knížku a člověk by tam našel i víc než deset rozdílů.. Nicméně musím ocenit, že tu šli docela do hloubky a dokázali vysvětlit, kde se v něm brala ta potřeba vraždit, přestože to byl jinak velice solidní a humánní člověk. Ze začátku jsem sice myslela, že vzhledem k množství krve to ani nedokoukám, ale s pár minipřestávkami jsem to zvládla a jsem ráda, protože v závěru jsem pocítila takové to uklidnění, že se příběh správně završil a přestože jsem si Sweeneyho vykreslila trochu jinak, tento se mi líbil taky. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný studiový televizní film, jenž nemá ani Ň společné s Burtonovým uřvaným stejnojmenným tyjátrem. Ray Winstone minimalistickým způsobem předkládá divákům umírněnější (nikoliv čajíčkovou a slabou) verzi příběhu jednoho holiče s pocuchanou psychikou a se zálibou v podřezávání svých zákazníků. 70%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Seznamte se, velevážený pan Sweeney Todd. Potkat ho můžete nejen na Broadwayi či ve (pře)stylizované podobě u páně Burtona, ale i v této adaptaci původního lidového příběhu z produkce BBC. Úspěch pana Todda stojí především na dvou aspektech. Atmosféře a hereckých výkonech. První je naprosto perfektní a to nejen díky znepokojivému hudebnímu podkresu. Druhé při pohledu na obsazení netřeba komentovat. Celek by nedržel pohromadě ani na jediný moment nebýt Raye Winstona v roli vašeho starého dobrého holiče. Možná chvíli bude trvat než přijdete na chuť jeho "psychotickým návalům", ovšem je to jen otázka času. Pak již stačí pouze se pohodlně usadit a plně se svěřit do jeho makabrózní péče. Nemusíte mít strach, dobře se o vás postará. Jeho klientela by mohla vyprávět. Kdyby tedy mohla. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • Část příběhu se točí kolem perlového náhrdelníku. Postava Sweeney Todda (Ray Winstone) se poprvé objevila v povídce „The String of Pearls: A Romance“ („Šňůra perel: Romance“; 1846). (akisha)
  • V některých scénách, kde Sweeney Todd (Ray Winstone) ve sklepě seká mrtvoly, je vidět, že tyto ještě dýchají. (akisha)

Reklama

Reklama