Reklama

Reklama

Žabákova dobrodružství

  • Velká Británie The Wind in the Willows (více)

Obsahy(1)

Jak poklidně plynul dosud život na louce na břehu řeky! Mladý Krtek pilně pracoval na provzdušňování půdy, pan Krysa pořádal na řece pikniky, zajíci kolem ní jezdili na kolech na výlety... Ale najednou je tohle všechno ohroženo. A to jen proto, že Žabák, sídlící na nedalekém Žabíně, se zhlédl v moderních a rychlých strojích do té míry, že ani jeho velké bohatství na tuhle zálibu nestačí a že musel začít prodávat. První padla Krtkova louka. Ale zákeřní Lišáci z Černého lesa, kteří se stali jejími novými majiteli a kteří tak bezohledně zničili Krtkův podzemní domeček, mají zřejmě dalekosáhlé, a mnohem nebezpečnější, budovatelské plány. A díky Žabákově lehkomyslnosti se bohužel zdá, že jim ani nedá moc velkou práci je uskutečnit... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

Jinny 

všechny recenze uživatele

V žánru filmů pro děti je to třída, ale narozdíl od animáků jako Doba ledová tu není nic, čeho by se chytnul dospělý. Člověk by ani nevěřil, že něco tak vcelku průměrného je z dílny Monty Pythonů, Terry Jones sakra natočil Život Briana! A tak si můžeme leda podívat, jak dneska vypadají Eric Idle a spol. Všechno. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

pohádkový příběh se tentokrát se členům skupiny Monty Python moc nepovedl. Výtvarně i choreograficky je to docela dobře zpracované, ale pohromadě to nějak nesedí a moc jsem se nebavil. Příběh ničím extra zajímavý a žádné poučení si z něho těžko někdo odnese. Ale třeba se děti pobaví a chvilku zase nebudou rodiče otravovat. Zklamal mne i český dabing. Takže slabé 2* ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Hohouuu. K tomuhle filmečku jsem se dostal náhodou. Ráno jsem zapnul televizi, viděl jsem, že něco začíná a ke svému překvapení jsem našel jakožto herce samé Montypythoňáky. Tak jsem se překousnul a zkusil jsem to. Nečekal jsem od toho sice nějaký jejich typický humor, dočkal jsem se klasické dětské přihlouplé kraviny. Dalo by se však říci, že jsem to čekal. Jedná se o snímek se slušnou hudbou, který sice nijak výrazně nenudí, nabízí ale pouze sebranku mnoha klišé, trapného scénáře a s výjimkou Johna Cleese i hloupých hereckých výkonů. Teď si určitě myslíte něco ve smyslu: "Ty idiote, tobě asi nedošlo, že tohle je pohádka pro malý děti." To víte, že došlo. Nevidím však jediný sebemenší důvod, proč na tomto základě užívat odlišná měřítka, zvláště pak, když počiny jako Nekonečný příběh nebo série Harry Potter, i přesto, že jsou prioritně pro ty nejmenší, nejsou trapné a mají svou nezpochybnitelnou kvalitu. Sledování Žabákova dobrodružství mě vysloveně bolelo, ale mnohem více mě bolí hodnocení na čsfd, které si nedovedu vysvětlit ničím jiným, než že některé filmy, díky jejich obsazení a režii, jsou si malinko rovnější než ty ostatní. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Krásný film pro děti, který nedělá z dětí blbce a můžou se na ně koukat i dospělí a budou se bavit. Terry Jones je úžasný jako pan Žabák, který zbožňuje vše, co má motor a málem se mu to stane osudným, Eric Idle jako pan Krysa tahající pana Žabáka věčně z bryndy a mě osobně nejvíc potěšil Michael Palin jako glosující Sluníčko :-) ()

tulen 

všechny recenze uživatele

Normální, na nic si nehrající film pro děti, na který se mohou bez problémů podívat i dospělí. Žabák, Krysa, Lišáci jsou skvěle zahraní. Výtvarná stránka vycházející z poetiky staré Anglie a technických vynálezů přelomu století a z ilustrací starých dětských knih je velmi povedená. Na celém filmu je vidět, jak to tvůrce bavilo. A to je na výsledku pak vždycky poznat. Skoro uvažuju, proč jsem nedal plný počet bodů :-) ()

Galerie (8)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Reklama

Reklama