Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akademický učitel (Edward Norton) je přilákán zpět do svého bydliště v Oklahomě kde je jeho bratr a dvojče, malý bezvýznamný pěstitel marihuany zapletl do plánu svrhnout místního drogového krále (Richard Dreyfuss). (Cliff Booth)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (89)

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Trailer mě sice moc nezaujal,ale dvojroli Edwarda Nortona sem si nechtěl nechat ujít.Ze začátku to vypadá jako nějaká romantika o prozření workoholika po návratu domů,kde potká lásku a blabla....Později se to trochu zvrtne v hromadu omylů a následného střílení po sobě.Nakonec ale sluníčko vyjde a vše skončí jak má i když vlastně prší.Je hodně vidět jak je Tim Blake Nelson ovlivněn bratry Coenovými.druhou polovinu filmu sem měl pocit že na nějakou Coenovku koukám.Film to není nijak vyjímečný a asi mi vůbec nic nedal,ale pořád je lepší než ta poslední pravá Coenovka.Nijak strašně sem se nenudil a sem fanda Nortona.Kdyby tam nehrál ani bych na to nekoukal. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Potenciál, ktorý mal tento skromný filmík, by mohol zásobovať ešte ďalšie dva projekty A to nemyslím len herecké zloženie, ale hlavne námet. Ten bol v mnohých smeroch nedotiahnutý do konca, a aj tú polovicu cesty, kam to s ním tvorcovia dotiahli bola zväčša zásluha hereckých výkonov. Humoru tu bolo pramálo, hlavne z huličškého prostredia sa dalo vyťažiť omnoho viac situačných vtipov, línia ktorá kombinovala drámu a thriller tiež nemala jasný cieľ, pretože na napätie čaká divák až do samého záveru a na nejaké zdramatizovanie, ktoré by ma chytilo za srdce zas bol záver príliš prekombinovaný v porovnaní s celým priebehom filmu. 70%. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když dostává profesor Bill Kincaid (Edward Norton) zprávu, že jeho bratr - dvojče zemřel, neváhá a vydává se do rodného města v Oklahomě. Zde ale zjišťuje, že bratr smrt jen nahrál, aby dostal Billa zpět do města, a mohl se za jeho pomoci zbavit místního drogového krále, který jej vydírá. Nejdříve ale bude muset svého morálně čistého bratra k činu přesvědčit ... Tak trochu černá komedie tak trochu jinak. Není moc filmů, které jsou tak dokonale průměrné, že na nich není nic moc co pochválit, ale také není nic možné vytknout. A Leaves of Grass je přesně takový - přes sto minut sledujete příběh, který nijak zvlášť nepobaví, ale ani neurazí, s Edwardem Nortonem - sice v dvojroli - nicméně na jeho herecký výkon ve Score či Primal Fear budete při sledování tohoto filmu jen vzpomínat. A tak jen čekáte, co se z filmu vyvine - a než se něco začne dít, jsou tu závěrečné titulky... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Takhle zklamanej jsem dlouho nebyl. Ukecanym scénářem počínaje, Nortonovou dvourolí konče. Jestli tady chtěl Edward ukázat, jakej je to pan herec, tak mu to vůbec nevyšlo. Rozdílný bratry zahrál stejně a ještě navíc blbě. A to samý se dá vlastně říct o celym filmu, kde se bez nadsázky 90% času jen kecalo o filosofii tim klasickym americkym povrchnim způsobem. Z celkovýho konceptu se dá snad vypíchnout jen závěrečná scéna, která dokázala částečně rozesmát, ale to bylo vzhledem k tomu, jak jsem se na tenhle film těšil, sakra málo. Ach jo. 15% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Prachobyčejné nehlédnutí do poměrně obyčejné znovushledané rodinky, kde je stěžejním ložiskem setkání dvojčat a vyústění příběhu v několik trablů, které vedou k neštěstí obou. E. Norton je dobrý herec, o tom žádná, ale jeho příběh mě nějak nenadchl, je vláčný a i pointa je dosti brzo čitelná a bez nápadu. A ikdyž se tváří inteligentě, několik hrubých chybek se zde najde. 40% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (3)

  • Edward Norton měl velký zájem o účinkování ve filmu, že podle vlastních slov kývnul na mnohem nižší honorář, než je tomu u něj obvyklé. (HellFire)
  • Režisér filmu Tim Blake Nelson studoval historii na univerzitě Brown a rovněž vyrůstal v Tulse v Oklahomě. (HellFire)

Související novinky

Ed Norton a spousta trávy

Ed Norton a spousta trávy

04.12.2007

Oblíbená barva Edwarda Nortona je očividně zelená. Sotva dotočil akční komiksovku The Incredible Hulk, začal chystat projekt Leaves of Grass. Půjde o kriminální komedii, v níž si Ed zahraje ústřední… (více)

Reklama

Reklama