Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akademický učitel (Edward Norton) je přilákán zpět do svého bydliště v Oklahomě kde je jeho bratr a dvojče, malý bezvýznamný pěstitel marihuany zapletl do plánu svrhnout místního drogového krále (Richard Dreyfuss). (Cliff Booth)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (89)

Fr 

všechny recenze uživatele

ROVNOVÁHA PRO ŠŤASTNÝ ŽIVOT JE KLAMNÁ. A TO HNED TEHDY, KDYŽ SI SENZAČNĚ CHYBNÝM LIDSKÝM ZPŮSOBEM MYSLÍME, ŽE JSME K NÍ DOSPĚLI. PŘEDSTÍRÁME BOŽSTVO A NARAZÍME JAKO IKARUS ..... /// Edward Norton – profesor - je ,,sladkej“, v knížkách našel disciplínu, ale hlavně – po 12ti letech jede domů, ke své excentrické rodině. Edward Norton – identický bratr - je dealer, kterej dokáže bejt brilantní a zároveň monumentálně sobecky ignorantský v jednom okamžiku, ale hlavně – má plán. A spolu – tedy on sám - úvodní hoďku celkem nudí. Pak přichází celkem zajímavý okamžiky, které přerušují filozofický úvahy (keci) nebo básničky. Samozřejmě – vyznavači kultu E.N. a příznivci filozofického vzdělávání pomocí filmu budou nadšení. Já však z příběhu ve kterým se splatí starý dluhy, vyřeší se rodinný problémy, dealerem drog je i Žid, a který si zakládá víc na filozofii než na ději ,,sjetej“ nebyl. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Před spaním (i před probuzením) si s mámou veršujeme se sbírky básní Walta Whitmana ,,LEAVES OG GRASS“. 2.) Při vzpomínce na svýho tátu cítím vůni trávy (romantici ať zapomenou na louku plnou kytiček). 3.) Mám duchovní averzi k monofilům. 4.) Jsem holá (ne prázdná!) hlava a nevím, jakých chyb se vyvarovat při malbě svastiky. 5.) Když se řekne: ,,Big Bud nebo Nirvana“, - odpovím ,,kytka“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Kde na tohleto našli finance mi není zcela jasné. Pár typických Jižanů potloukajících se v největším zapadákově světa vedoucích debaty nad Sokratem, Aristotelem a kdoví jakým filosofickým tématem (nevím jak vám, ale mě tohle doopravdy nejde dohromady :-) ), šíleně nudný rozjezd filmu, šíleně dlouhý rozjezd filmu, Edward snažící se napodobit jižanský akcent (a že mu to vůbec nejde), nic neříkající rozuzlení a vysloveně stupidní konec mě nenechaly chladným, ale spíše mě vyloženě nasraly. 1,5* ()

Reklama

widla 

všechny recenze uživatele

Černá komedie o výhodách a nevýhodách dvojčat.. A taky o trávě :-). Každopádně další (docela) dobrý film Edwarda Nortona. Ale musím přiznat, že ho EN zachraňoval. Škoda, mohlo to být ještě lepší. 4* hlavně za první polovinu, kde jsem se nasmála konfrontaci zhuleného Bradyho a slušňáckého Billyho :-). Druhá půlka už pak ztrácela... ()

kareen 

všechny recenze uživatele

To co mě na filmu Tima Nelsona lákalo nejvíce byl samozřejmě Edward Norton v dvojroli povahově i názorově zcela odlišných bratrů-dvojčat a jak jsem čekala, byl opravdu výborný. Snímek samotný je vlastně dost zvláštní, žánrově poněkud rozptýlený, chvíli je to filozofická komedie, pak si to odskočí do kriminálních vod, romance a dočkáme se i výbuchu násilí. A to bude nejspíš největší problém, zatímco jsem se místy slušně bavila, jindy to byl pouze průměr. Přitom film není vůbec hloupý, zaznělo tam pár zajímavých myšlenek a kdyby to nebyl takový dějový kočkopes asi bych byla nadšená. Takto mé hodnocení kolísá od lepší trojky k horší čtyřce. Ale vzhledem k tomu, že Nortona zbožňuju a originální ujetiny mi nevadí, přikláním se k té čtyřce. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Dramaturgicky príliš vlažné, nedotiahnuté a príbehovo až príliš rozhádzaný a ťažko stráviteľný bordel. Priznám sa, nedopozeral som to a to Nortonove chameleónske kreácie môžem. Ostávala možno slabá polhodinka, no proste ma to jeho dej nikam neposúvajúce filozofovanie o hovne a následne jej recitovanie básničiek prestalo baviť a zaspal som. Tak len dúfam, že "Edo" nepreberá scenáre len so zámerom predviesť sa nám v čo najpočetnejších hereckých pozíciach v jednom filme naraz - na také ftákoviny tu máme Eddieho Murphyho :-) ()

Galerie (77)

Zajímavosti (3)

  • Edward Norton měl velký zájem o účinkování ve filmu, že podle vlastních slov kývnul na mnohem nižší honorář, než je tomu u něj obvyklé. (HellFire)
  • Režisér filmu Tim Blake Nelson studoval historii na univerzitě Brown a rovněž vyrůstal v Tulse v Oklahomě. (HellFire)

Související novinky

Ed Norton a spousta trávy

Ed Norton a spousta trávy

04.12.2007

Oblíbená barva Edwarda Nortona je očividně zelená. Sotva dotočil akční komiksovku The Incredible Hulk, začal chystat projekt Leaves of Grass. Půjde o kriminální komedii, v níž si Ed zahraje ústřední… (více)

Reklama

Reklama