Reklama

Reklama

Cidade dos Homens

  • USA City of Men
Trailer

Obsahy(1)

Tento brazilský snímek je sequelem ke stejnojmennému seriálu z let 2002-2005. Hlavní hrdinové Laranjinha (Darlan Cunha) a Acerola (Douglas Silva) stále žijí ve favele Morro da Sinuca a s blížícími se osmnáctými narozeninami graduje i jejich touha dozvědět se pravdu o svých otcích. Mezitím ve favele zuří boj mezi Laranjinhovým bratrancem Madrugadãem (Jonathan Haagensen) a jedním z jeho bývalých stoupenců, kvůli čemuž jde ústředním postavám doslova o život. Situace se ještě více komplikuje, čím blíže se chlapci dostávají ke zjištění celého příběhu o svých rodinách, a jejich celoživotní přátelství prochází těžkou zkouškou... (Candice)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

hciet 

všechny recenze uživatele

Další příhody dvou kamarádů z favely v Riu: Laranjinha dosud nezná identitu svého otce; Acerola také ne, ale spíš než to ho trápí, jak zabezpečit rodinu a vychovat vlastního syna. A do toho se na "kopci" strhne válka. Mám pocit, že tomuhle tématu daleko víc slušela forma seriálu - film je o dost méně vtipný a postrádá onu svěžest a mnohotvárnost seriálu. Navíc bez znalosti tohoto je to celé takové nijaké, protože divák nemůže úplně pochopit, kdo je kdo a proč se tam ta která postava vůbec vyskytuje. Nicméně celkově vzato je Město lidí vcelku koukatelný a příjemný film, jen nijak zvlášť nenadchne. ()

chmíří 

všechny recenze uživatele

Pro mě je City of God mnohem lepší ať už samotným příběhem, který sice využívá stejné scénarictycké kličky jako v City of Men, ale je mnohem silnější i režií a kamerou, které je zde trochu víc čistá a méně odvázaná! No prostě City of God byl po všech stránkách vydařenější, ale to samozřejmě neznamená že City of Men je hrozný film pouze né tak moc dobrý...75% ()

Reklama

tigre 

všechny recenze uživatele

proti serialu slabe - imho na pomezi tri a ctyr hvezdicek, ale jelikoz serial (zvlaste pak prvni a druhou serii) povazuju za genialni, pak je to co melo ambici na filmove zakonceni jednoznacne zklamanim. neni to vyslovene spatne, ale evidentne s delsi metrazi meli tvurci problemy a misty to vyslovene ztraci dech. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

V Riu to prej žije, ale jak je vidět, tak taky často umírá. V Městě bohů to byl ale lepší rozjezd než tady. Neřikám, že to nemělo dobrou atmosféru a styl, ale prostě mě to už tak nevtáhlo do děje. A hlavně - tohle souviselo spíše se seriálem, z kterého tam bylo i několik flashbacků a upřímně - nevidět seriál a vidět tohle, mám z toho takovou nějakou poloviční gulášovou polívku. Postavy nám nejsou pořádně představené (ani hlavní, ani vedlejší), takže celý ten děj ztrácí na atraktivitě. I když já seriál viděl, stejně se nějakej hlubší zážitek nekonal. No a postupně začinám zjišťovat, že existujou asi jenom dva druhy brazilek - fakt pěkny a škaredy. Nic mezi tím, chch... ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ ste nevideli seriál, tak tu nie je čo hodnotiť, nakoľko tento film veľmi nadväzuje na seriál a má s ním veľa spoločného. Toto bolo podľa môjho názoru skvelé ukončenie celej tejto série a aj rozprávania o dvoch nerozlučných priateľoch, ktorý v drsných podmienkach slumu dokázali ostať priateľmi aj v ťažkých chvíľach. Na Mesto bohov to samozrejme nemá, ale je to minimálne veľmi vydarené pokračovanie a zároveň ukončenie série. Paulo Morelli je proste pán :) 90 % ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama