Reklama

Reklama

Towers Open Fire

všechny plakáty
Krátkometrážní / Experimentální
Velká Británie, 1963, 10 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní experimentální spolupráce kontroverzního britského filmaře Antony Balcha s jedním z nejznámějších beatniků a také spisovatelů 20. století, Williamem S. Burroughsem. Balch se pokusil velmi originální formou filmově spojit zásadní témata a myšlenky převzaté z Burroughsových textů. (dopitak)

Recenze (6)

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Pro tyhle sestříhané mišmaše prostě nemůžu mít pochopení. Umělecky sporné, divácky nesledovatelné. Součástí bonusů na disku k filmu Secrets of Sex. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

William Seward Burroughs a jeho halucinační apokalyptické vize a jeho slavná metoda střihu, tentokrát na filmovém plátně. Originální, ale těžko srozumitelné. K vidění na UbuWeb. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

U.S.A.-Washington-Bílý Dům-Oválná pracovna-pravé poledne..Vchází šéf tajné služby-černý oblek, ulízlé blond vlasy, za zrcadlovými brýlemi schovává pichlavý pohled przniče nemluvňat. Jindy se vychcanecky usmívá, dnes je ale celý nesvůj-potí se a působí roztržitě.... President U.S.A. odkládá figurky vojáčků a indiánů s kterýma si hrál celé dopoledne na Válku "Děje se něco agente Přizdisračko?" ..."Pane Presidente--já už prostě fakt nevím... Nasadil jsem na to své nejlepší chlapce ale ten Feťák nám tu pořád běhá po státech, blbě se ptá, furt něco stříhá, skládá, přepisuje, narušuje řád jazyka, boří plošně imprintované asociace a lidi se nám pak hromadně odpojujou od systému..je to jak epidemie, systémový podzim, malomocnost..... Zabít ho už nemůžeme(to by bylo příliš průhledné), proti přeprogramování je imunní(už nám odvařil čtyři dvoumilionové mašiny), vězení je kontraproduktivní a..." "Nénenenenéé" vzteká se President vysokým hláskem, jak pětiletý fracek před brokolicovou polívkou. " ..Už jsem vám to říkal stokrát Přizdisračko. Nějak si to vyřešte!! Od čeho vás platím!??" bouchá pěstičkama do stolu "Chci slyšet až větu=Problém Burroughs Je Vyřešen= Takže šup šup-i kdyby jste se měl sám nechat HIVfikovat a nastavit mu vlastní řiť jako agent buzna v utajení!! Teď vypadněte a dělejte svou práci!!" Agent odchází beze slova se sklopenou hlavou a po tváři mu stékají potůčky slziček... President se vrací k rozhodující bitvě Války ve které indiáni zase dostanou pořádně a krásně na prdel.."Ratatatata-Aááááá-BOOM-..............." Snaží se si to užívat, ale je to marné. Tenhle nečekaný raport mu prostě zkazil celý den..A co hůř-bude to muset říct svému šéfovi..................................................... No-asi takový pocit mám z tohodle filmu. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Z toho co Burroughs vyprávěl jsem pochytil máloco, obrazy asi mají pouze halucinační efekt a vycházejí z přirozeného zmatku, který se autorovi tvořil v hlavě. Cílem těchto děl je pravděpodobně z největší části působit, ne ozřejmovat či informovat. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Inu, bylo to převelice zvláštní kadence výjevů. O to větší škoda, že jsem to viděl v naprosto příšerný kvalitě, protože se mi moc líbilo, jakým způsobem to bylo udělaný. Co taky jinýho, když o Burroughsově tvorbě vim pěkný hovno. Takže pro nás negramoty zbyla série zdánlivě nesouvisejících scén, zcela neoddělitelných od zvukové stopy. Ta je, dle mého, velmi podstatná součást. Netroufám si dělat tu rozklad, ale nějakou tu konspirační teorii samozřejmě mám. Ale určitě mě to zaujalo, dokonce jsem dokázal udržet i pozornost. Navzdory faktu, že je do očí bijící, jak film, vzhledem k dnešním možnostem, zestárnul. Což ale nic neubírá některým výborným nápadům, které jsem já dokázal pochytit. Například když scéna svým zpracováním vytlačí zvuk na úroveň šumu na pozadí a střih na něco diametrálně odlišného nechá vyznít poslední větu z toho šumu. To bylo fakt super. Takže to pro tenhle podivný experiment bude za čtyři. ()

McMastamind 

všechny recenze uživatele

Fascinuje mě cokoli, co tenhle blázen vytvoří. Sled obrazů, událostí a dějů, které vás nutí přemýšlet. Přemýšlet nad sebou, nad světem a, ano, i nad vaším vztahem k drogám. Ponořte se do proudů protoplazmy a vychutnejte si obluzující dobrodružství v obrazech. ()

Reklama

Reklama