Reklama

Reklama

The Cut Ups

všechny plakáty
Krátkometrážní / Experimentální
Velká Británie, 1966, 19 min

Obsahy(1)

Film je součástí Balchova nedokončeného projektu „Guerrilla conditions“, což měl být dokument o Williamu Burroughsovi natáčený mezi lety 1961-65. Balch se nechal inspirovat „metodou střihu“, kterou aplikoval Burroughs a jeho spolupracovník Brion Gysin (ve filmu se také objevuje) v literatuře. Balch rozstříhal svůj dokument na malé kousky, které pak náhodně opět poskládal dohromady. Snímek byl uveden v kině „Cinephone“ na Oxford street a sklidil bouřlivé a především negativní reakce. Někteří lidé tvrdili, že se jim dělá z filmu zle, jiní chtěli vrátit vstupné. Součástí snímku jsou pasáže, kdy Burroughs sehrává scény ze svého díla „Nahý oběd“, což byl Balchův vysněný filmový projekt. (J.Connor)

(více)

Recenze (3)

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Poklidně jsem se během toho oholil, a pak všechno to "Yes, hello, thank you, look at that picture" s chutí vypnul. Platit za to vstupné v kině, taky bych chtěl prachy zpět. Součástí bonusů na disku k filmu Secrets of Sex. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Další z Burroughsových experimentů s metodou střihu (volně ke stažení na UbuWeb). Výsledek je prakticky nekoukatelný a neuvěřitelně iritující. Stejně jako Burroughsovy knihy ze střihového období. Když už, tak si raději pusťte Věže, zahajte palbu! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Pravda-trochu obtížné ale pro trénované fandy Burroughse né nesmyslné. Naopak. Po opakovaném zkouknutí klidně zvedám na max, protože mě to nejen baví ale i "učí"(dá li se to tak napsat). ()

Reklama

Reklama