Reklama

Reklama

The Junky's Christmas

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
USA, 1993, 21 min

Obsahy(1)

Danny the Carwiper je feťák, je Štědrý den a zrovna ho pustili z vězení. Danny nelení a začne se snažit sehnat si dávku, což se mu po mnoha peripetiích povede. Ale ani v klidu na pronajatém pokoji ještě nemá vyhráno... Tento animovaný film z produkce Francise Forda Coppoly byl natočen na motivy povídky Williama S. Burroughse, jenž nám také celý film odvypráví. Na konci nakoukneme ke štědrovečernímu stolu mezi Burroughse a jeho přátele. (J.Connor)

(více)

Recenze (7)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keď som čítal Burroughsovho Feťáka, predstavoval som si ho ako Petera Wellera z Cronenbergovej adaptácie Nahého obedu. Mal som si najprv pozrieť tento malý bábkový zázrak. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Animovaný film o Vánocích jednoho feťáka vyprávěný nikým méně povolaným než samotným Williamem Burroughsem. Příběh je na motivy povídky z knihy Interzóna, což je soubor textů, které se "nevešly" do Nahého oběda. Ovšem víc se tenhle příběh podobá spíš Burroughsovu Feťákovi. Film produkoval F. F. Coppolla. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Bez The Junky's Christmas si už své Vánoce zkrátka nedokážu představit. Je to taková má malá sváteční "jehla, která euforii rodí" (formulace vypůjčená zde). ()

albiebennett 

všechny recenze uživatele

Snímek je ten nejoriginálnější vánoční příběh, který jsem viděl. Navíc s hezkou animací příjemným hlasem vypravěče Burroughse. Strávit s ním Vánoce musel být úžasný zážitek. ()

Reklama

Reklama