Reklama

Reklama

Annie Leibovitz: Život objektivem

  • USA Annie Leibovitz: Life Through A Lens (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fascinující dokumentární portrét zachycuje osobnost legendární americké fotografky Annie Leibovitzové, která proslavila skupinu Rolling Stones a pracovala pro časopisy Vanity Fair či Vogue. Fotografovala Micka Jaggera, Hillary Clintonovou, Patti Smithovou, Demi Mooreovou, Keithe Richardse či Arnolda Schwarzeneggera. Se svým fotoaparátem však také neohroženě dokumentovala válečnou apokalypsu v Sarajevu a ve Rwandě. V uplynulých třiceti letech se podílela na formování podoby současného světa a dnes je stejně slavná jako celebrity, s nimiž pracovala. Barbara Leibovitzová zachycuje svou starší sestru jako osobnost, která si dokázala ochránit soukromou sféru a udržet integritu i v dramatických, nátlakových situacích. V práci, na idylické rodinné farmě i nad poslední knihou svých fotografií – všude tam je Annie Leibovitzová ženou, která nikdy neztratila tvář. To potvrzují i všechny známé osobnosti, které režisérka zpovídá. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Danula13 

všechny recenze uživatele

Dokument mne ničím neoslnil, dokonce ani tou plejádou vyfocených celebrit. Nesdílím zdejší všeobecné nadšení z této židovské fotografky. Ano, nejspíš umí fotit (nejsem odborník), ale není jediná na světě. Mám tedy tomu oslavnému dokumentu tleskat ? Na "stará" kolena (51 let) si pořídit dítě, potom ještě další dvě přes náhradní matku, následně defacto zkrachovat, to mi fakt hlava nebere. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Už v pátý minutě tady toho dokumentu půjdete z Annie Leibovitz na prdel ! Já si myslím, že až tenhle dokument skončí, že budete celkem spokojený parchanti. Fotografická branže je narvaná naivníma kreténama, co si myslej, že budou s věkem zrát jako víno. Jenže víno se změní na vocet a pokud si myslíš, že jsou lepší portétový fotografové než Annie, tak nejsou. ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Tohle vlastně není dokument. Je to jen audiovizuální profil. Dozvěděl jsem se pouze základní bio fakta. Annie Leibovitz prošla nejlepším hudebním obdobím (nepočítaje dekádu před tím), stále byla a je v úzkém kontaktu s vrcholným showbyznysem, a proto jsem čekal nějaké inside příběhy. Buď z časopisu Rolling Stone či turné Stounů. Nějaké epické vyprávění jak byl Richards nehorázně na močku někde v hotelovym pokoji s tuctem šlapek. Dál její pocity ohledně fotografování Lennona před jeho smrtí nebo aspoň něco z focení tolika celebrit a zajímavých osobností. Přece musí mít plno "zábavných příběhů z natáčení". Bohužel... ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Dokument ze série AMERICAN MASTERS, který nezapře svůj televizní původ, je přesně takový, jak o něm píšou domácí i zahraniční kritiky: neuvěřitelně rychlý, že se nestihneme ani na chvíli zastavit a pokochat se, jako život hlavní hrdinky, a že se o soukromí Annie toho moc nedozvíme, i když jsou zajímavá témata (odvykačka, dlouholetý vztah se spisovatelkou...) nakousnuta. Spousta hvězd vypovídá o tom, nakolik světoznámá fotografka zachycuje jejich nitro, zatímco dokument poukazuje na to, že se z ní stala stejná celebrita jako ty, které fotografuje; barokně rozkošatělé vyprávění po vzoru inscenací fotografií se pak snaží pojmout i proměnu doby a s ní i osobnosti, ale samotné fotografie jsou více vypovídající než dokument o nich a jeho autorce. Nevyžaduji kritický odstup, protože chápu, že ŽIVOT OBJEKTIVEM točila sestra Annie (a kritička fotografií se také dostane ke slovu). Při vší té kritice ale oceňuji rámování dokumentu session pro MARII ANTOINETTU, protože oba filmy vypovídají o pocitech svým způsobem osamělé ženy (takže se přece jenom nezůstane na povrchu, ale jde se pod něj). ()

SheenaStaley 

všechny recenze uživatele

Neviem sa rozhodnúť na kolko ma tento dokument bavil alebo nebavil, ale pre mna ako začínajúcu fotografku bol rozhodne inšpirujúci.... Annie patrila medzi mojich oblúbených fotografov dávno predtým ako ma vobec napadlo chytit do ruky foťák..... A keď som to spravila tak sa z nej stal jeden z mojich obrovských idolov.... možno práve preto, že fotím asi z podobných dovodov ako ona..... a rovnako ako ona sa snažím zachytiť vo svojich objektoch ich vnútro, nie len povrch..... ked pojdem na turné so stounmi tak si možem definitivne povedať "my job is done here" :D Takže 4 hviezdičky hlavne za Annie! ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama