Reklama

Reklama

Česká RAPublika

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Česká RAPublika bude první dokument o české hiphopové scéně. Jako hlavní protagonisty zde uvidíme kapely Indy a Wich, PSH a Supercroo. Producent Martin Pošta prozrazuje, že "filmaři se snaží dostat na dřeň lidem co hiphop dělají". (salazar)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

Phobia

všechny recenze uživatele

Ivánku, kamaráde, viděls to? Co to je za klauni todle, ty vole? To mi ho teda vyndej! Tý vole, kucí vopálený, třískaj blbě pantem a myslej, že jako dělaj muziku nebo ňáký umění jako, rozumíš? Kdo na to má žaludek, ty vole, na todle? Ty vole, přece se tady z toho neposerem, ty krávo? Já říkám, že to stojí všechno za vyližprdel, Milane! Tak já myslim, že nevim, ale podle toho jak to vypadalo, ty draku, tak teda nevim! Takže jako nehodnotim - kdyby to byla vystřelená kulka, ty krávo, tak letí někam úplně vopačnym směrem do prdele, ty vole, a trefí tak leda nějakýho kluka vopálenýho, jestli mi teda rozumíš... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 6/10/// +zajímavá filmová zkušenost, hudba, texty -mohlo to být podle mě ještě nabitější/// Zajímavé, že to šlo do kin, víc by se to vyjímalo v TV na Čt jedničce, takže dle mého je to trochu přeceňované a zároveň to určitě neosloví každého. Ale pokud máte rádi tento hudební žánr a zmínění interpreti patří mezi vaše oblíbené, tak si tento film užijete. A čím méně o tomto hudebním žánru víte, tím více informací se dozvíte. A taky zjistíte že čeští rapeři jsou vlastně úplně normální kluci./// Celkem 76%/// ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Je to poměrně zábavné i přesto, že tvůrci de facto nijak nedávají najevo svůj názor na danou tematiku. Proto budou zastánci rapu a hip hopové kultury patrně zcela nadšeni a možná až dojati k slzám, zatímco ostatní (zejména odpůrci, samozřejmě) to mohou brát jako ironický výsměch, který nemá daleko k parodii. Osobně jsem se smál docela často (snaha některých nepříliš inteligentních lidí být 'cool nigga' je nejednou prostě k popukání), ale ta neujasněnost a nedotaženost konceptu to přece jen táhne kvalitativně dolů. Kdyby se tvůrci jednoznačně vymezili, mohlo to být ještě výživnější... 60 - 70 % ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Na české poměry vysoce kvalitní dokument, který nemá v tuzemsku obdoby. Občas vymazlené hrátky s hudbou a obrazem střídají vysoce vtipné momenty, které mě utvrzují v jediném - i u nás jde natočit zábavný dokument, u kterého by člověk během prvních 10 minut neusnul. Klidně bych přihodil i vyšší hodnocení, to by v něm nemohli účinkovat ty nejvypatlanější mozky pod sluncem. Přišlo mi to jako jeden dlouhý vtip, který nebral konce - kdyby snad někdo chtěl natočit dokument o hiphopu, tak by do něj měl vnést nějaké myšlenky, které by ho ospravedlňovali takový, jaký je nebo příbližit ho neznalým lidem. Z mého pohledu se jedná o povrchní zesměšnění, které celému národu ukazuje, že hiphop dělají lidi, co to nemají v hlavě v pořádku nebo pro změnu žádnou nemají. Zábava to je sice nehorázná, ale z toho, co jsem viděl, se bojím o mírnou degradaci inteligence národa. ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Tak po prví půlhodině jsem si řekla: " Trailer je už hodně dlouhý, kdy už to začne." Nemůžu říct, že by se mi tento poněkud trailerovsky vyhlížející, mnoho začínající, ale nedovysvětlující počin nějak zvlášť líbil, ale bavila jsem se. Jistý uživatel píše, že ti, co poslouchají/dělají rap odsuzují všechno ostatní. Soudím, že při scéně konfrontace DJů s komorním triem asi tak trochu chrupkal. Tam bylo dobře vidět, kdo koho odsuzuje a koho považuje za nejlepší. Na druhou stranu konfrontace s matrikářou byla hodně trapná. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se mimo jiné na nádraží v Karviné. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Snímek obdržel cenu pro nejlepší dokumentární film na soutěži Finále Plzeň 2009. (chelseaman22)
  • Film byl uveden v soutěži Česká radost na MFDF Jihlava 2008. (chelseaman22)

Související novinky

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

17.06.2012

Ve dnech od 29. června do 7. července se uskuteční již 47. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Na nejvýznamnější filmové akci ve střední a východní Evropě budou mít diváci… (více)

Vítejte v KLDR! Zdarma!

Vítejte v KLDR! Zdarma!

05.10.2010

Provozovatelé portálu pro online distribuci dokumentárních a experimentálních filmů Docalliancefilms.cz nabízí od pondělí 4. října do následujícího pondělí 11. října zdarma k vidění film Vítejte v… (více)

Reklama

Reklama