Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když si tvrdohlavá princezna Aneta odmítne vzít prince Jeronýma a královskou lest s nepravými čerty prokoukne sám Lucifer? Bude svatba, válka, nebo peklo na zemi? Bude legrace! A spousta falešných i pravých čertů, kteří umí pěkně zkomplikovat život! ... Jako v každé pohádce, ani tady nemůže chybět princezna. Jmenuje se Aneta (T. Voříšková), má svou hlavu – a hlavně se nechce za žádnou cenu vdávat! A už vůbec ne za nešikovného prince Jeronýma (J. Mádl) ze sousední země, kterému byla v dětství zaslíbena výměnou za ochranu rodného království. Jeronýmův otec, král Bedřich (V. Postránecký), ale na sňatku trvá, protože sní o velké říši, a porušení slibu by znamenalo vyhlášení války. Jak tedy princeznu zachránit a úmluvu neporušit? A tak dobrácký Anetin tatínek král Leopold (P. Nárožný) vymyslí geniální lest: že prý se o jeho dceru uchází sám Lucifer (M. Stránský)! Předpokládá, že Jeroným nebude chtít zachraňovat princeznu a Bedřich svatbu zruší. Aby byl jeho plán dokonalý, domluví se s potulnými komedianty, kteří mu v nedalekém polorozpadlém mlýně, kde skutečně prý kdysi přebývali čerti, vybudují „pravé“ peklo. To jen pro případ, kdyby se někdo chtěl přesvědčit, jak je to s tím Luciferem doopravdy. Netuší ovšem, že tím proti sobě popudí samotného vládce pekel Lucifera i jeho temperamentní snoubenku Muribanu (A. Stanková)… (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (563)

Arkos 

všechny recenze uživatele

Tak z těch "nových" pohádek je to určitě jedna z těch povedenějších a to hlavně díky hereckému obsazení, kdy například výkony Jiřího Mádla s Terezou Voříškovou se mně hodně líbily. Ale i samotné zpracování pohádky, děj, kulisy - to vše dopadlo lépe než jsem čekal. A abych nezapoměl, čertice - Luciferova nevěsta, to bylo docela příjemné překvapení. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Celkem slušnou pohádku kazí hlavně jedna věc - zoufale málo času pro hlavní romantickou linku. Ono je fajn, že si dosyta užíváme problémů královských rodičů a jedou do toho ještě trable v pekle (kde to Betce Stankové mimochodem pekelně sluší), ale jakmile v jedné scéně princezna před princem utíká a v té druhé už si mu lehá do trávy, je něco špatně. Budování vztahu zkrátka chybí, a přestože Jirka Mádl zůstává "svůj", čímž zachraňuje co se dá, tenhle zásadní zádrhel nespraví. Jinak jsem rád za netelevizní look a mrzí mě absence pořádných hlášek pro duo Postránecký-Nárožný, ale když to vezmu kolem a kolem, tak se žádné peklo rozhodně nekoná. 5/10 ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Základ pohádky velice slušný, velice mile mě (opět) překvapila Alžbeta Stanková jako čertice Muribana, která znovu dokázala, že přehrávání ve stylu Bugyny je už naštěstí pasé. Postránecký, Nárožný, Adamovská, Táborský výborní, výprava velice sympatická... celé to do sebe pěkně zapadá, ale v momentě, kdy na řadu přichází duo Voříšková/Mádl, společnými silami vše dobré absolutně zruší. Bohužel. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Scénář ujde, režie je taková nijaká, takže všechno musejí zachraňovat herci. Na jedné straně tu máme ostřílené herecké veterány (Postránecký, Nárožný, Adamovská a další), na druhé ústřední dvojici Mádl a Voříšková. Ale pořád zbývají scény, ve kterých není nikdo z nich. A pokud je nejnudnější scénou souboj pravých a falešných pekelníků ve mlýně, tedy nejakčnější sekvence v celém filmu, je někde problém. Naštěstí jsem pohádku viděl v televizi, v kině bych z ní moc odvázaný nebyl. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Slabé tři hvězdy pro pohádku, která recykluje témata z Šíleně smutné princezny, S čerty nejsou žerty i Prince a Večernice a hlavně si plnými hrstmi bere ze Zdeňka Trošky (s jehož Nejkrásnější hádankou je kvalitativně srovnatelná). Příběh zřejmě původně měl být o Anetě a Jeronýmovi, nakonec ale většinu stopáže zabere rádobyvtipná vata. Peklo s princeznou zkrátka splnilo všechny povinné prostocviky, které si čeští tvůrci vymysleli pro novodobou pohádku - nablblí čerti (a králové), dětinský humor, absence nějaké opravdové hrozby, rezignace na epické příběhy a romantická zápletka v pozadí - nakonec se ale od toho, co ČT dává v neděli po obědě, liší jen filmovou kamerou. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (29)

  • Pro režiséra Šmídmajera je tento snímek prvním celovečerním hraným filmem. Dosud byl producentem, autorem a režisérem dokumentů o známých osobnostech. (hippyman)
  • V pekle mají čerti kotle, na kterých je nápis Geminox. Geminox je výrobce plynových kotlů. (Sam_Hawkens)

Reklama

Reklama