Reklama

Reklama

Báječný svět shopaholiků

  • USA Confessions of a Shopaholic (více)
Trailer 1
USA, 2009, 104 min

Rebecca radí lidem, jak nakládat s penězi, ale sama vězí po uši v dluzích. Nedělá totiž nic jiného, než vášnivě nakupuje. Jejím snem je, že jednou bude pracovat v redakci svého oblíbeného módního časopisu. Ironií osudu je, že se ocitla v nepříliš známých novinách zaměřených na spoření, investování a vůbec rozumné nakládání s financemi, kde získala místo redaktorky. Pokud ale Rebecca něco zoufale neovládá, pak je to právě hospodaření s penězi. Nemůže sedět v kanceláři, aniž by přitom nemyslela na nákupy, nemůže jít po ulici, aby nevešla do obchodu, a nemůže do něho vstoupit, aby něco nekoupila. Není divu, že její dluhy a úvěry rostou závratnou rychlostí. Začarovaný kruh lží a beznaděje, z něhož zdánlivě není úniku, se neustále zvětšuje. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (300)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dívčí duo Isla Fisher a Krysten Ritter by mi ke štěstí bohatě stačilo, bohužel jejich životní trampoty jsou na pěst. Myslím, že feministky u toho musí trpět ještě víc než já, protože hlavním sdělením filmu je to, že na světě není nic jednoduššího a finančně negramotnějšího než ženská okolo třicítky. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Tuctovka. Jerry Bruckheimer jako obvykle věděl, co má v jeho filmu být a dal to někomu, kdo chápe, jak to má jít za sebou. Hezká holka, hezký kluk, srazí se, ale nejdřív je jim to fuk. Ona pak dělá fňuky fňuk, nahodí zamilovaný look a dobré vtipy a slušné tempo nahradí nakupování a další mor, který muže buď uspává nebo vyhání do jakékoliv dostupné alternativní dimenze. Tady bohužel není kam utéct a postupem času mě štvalo skoro všechno. Vykrádačky z Ďábel nosí Pradu, animované figuríny od ILM, věčně rozjásaná Isla Fisher a dokonce i sympaticky trpící Hugh Dancy. Doufám, že dostal zaplaceno nebo mu Jerry slíbil nějakou větší roli. Žádný svobodný muž by takhle neměl trpět pro nic za nic. Myslete na to, až vás bude přítelkyně lákat do kina. ()

Reklama

viperblade odpad!

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že při sledování tohoto skvostu jsem ztratil 90 % mé inteligence. Stejně jako Rebecca vymetala jeden obchod za druhým, mně tento film vymetl jakékoliv jiné myšlenky, až ze mě zbyla jen prázdná troska, která se ani nezmohla na to vypnout tuhle sračku. A to se ještě snažím krotit. Vše v tomto filmu je špatně. Hlavní myšlenka je totálně naruby (to jako vážně? Když se pár hlupaček neumí udržet na uzdě a nakupují i to, na co nemají, je to okamžitě nemoc a budeme je omlouvat slovy "Ale no tak, ony za to nemohou, jsou nemocné…“?) ve filmu jsou maximálně dvě sympatické postavy - (Hugh Dancy a Julie Hagerty) - krom nich jsou všichni jednoduše řečeno infantilní. Hlavní hrdinka je na ránu a přiznám se, že kdyby ji tam někdo pořádně nakopl, aby už dostala rozum, film by hned dostal náboj. Upřímně se divím, k čemu se to propůjčili John Goodman a Kristin Scott Thomas. Věřím, že i oni sami se teď stydí. Tenhle film je tak špatný, že tady není jiná možnost, ale i já musím dát nejnižší možné ohodnocení. Mimochodem je fakt, že módu nemám v lásce a je mi upřímně výfuk, co se zrovna nosí v Londýně či v Horní Dolní, ale z prostředí módního průmyslu LZE natočit vtipnou, koukatelnou a INTELIGENTNÍ komedii (The Devil Wears Prada je ten nejlepší příklad.) 10 %. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

:) hovadinka. Ale čakala som ešte väčšiu. Veľmi jednoduché, no občas som nepredpokladala, že by spravili to, čo postavy vykonali. Pridali trošku korenia, pekné oči výraznej Isly Fisher, pohľadného Hugha, trochu preháňali atď. Ale dalo sa na to pozerať, ľahko sa zabaviť. Jednoduché, no ľúbivé. Tvorcovia skutočne skvele zareagovali na dobu krízy, kedy sa mnoho ľudí teoreticky môže stotožniť s hlavnou hrdinkou, čo je vždy pozitívum pre film /z hľadiska zárobku/. Doplnili to modernými prvkami, piesňami, hlavní predstavitelia vyzerajú krásne a podľa súčasného merítka, pridali veci, po ktorých asi mnohé ženy túžia... Hoci nič prevratného film nepriniesol, určite vzal z peňaženiek celkom služné peniaze. Spraviť nie úplne úplne otrasný brakovitý komerčný film je umenie :) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když vám muž nesedí, tak ho nemůžete po sedmi dnech vyměnit za úžasný svetr." Již jsem několikrát v životě nakupoval, ale žádný orgasmus jsem přitom nezažil. Je to patrně tím, že nekupuju žádné nepotřebné značkové kraviny a tupě se držím věcí praktických. No nic, shopaholik jako z Rebeccy ze mne zkrátka nikdy nebude, s tím se musím smířit, ale přesto mě film o lidech, stříhajících v rámci terapie své kreditní karty, přišel poměrně zábavný. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Nutkavá potřeba nakupovat se vyskytuje cca u 6 % amerického obyvatelstva. 80 % z "postižených" jsou ženy. (Mertax)
  • Isla Fisher, která ztvárnila Rebeccu Bloomwoodovou, je ve skutečnosti jen o 14 let mladší než Joan Cusack, která si zahrála její matku Jane. (Pethushka)
  • Isla Fisher sa vrátila k natáčaniu filmu len štyri mesiace po narodení jej dcéry Olive. (Msscastillo)

Reklama

Reklama