Reklama

Reklama

Báječný svět shopaholiků

  • USA Confessions of a Shopaholic (více)
Trailer 2
USA, 2009, 104 min

Rebecca radí lidem, jak nakládat s penězi, ale sama vězí po uši v dluzích. Nedělá totiž nic jiného, než vášnivě nakupuje. Jejím snem je, že jednou bude pracovat v redakci svého oblíbeného módního časopisu. Ironií osudu je, že se ocitla v nepříliš známých novinách zaměřených na spoření, investování a vůbec rozumné nakládání s financemi, kde získala místo redaktorky. Pokud ale Rebecca něco zoufale neovládá, pak je to právě hospodaření s penězi. Nemůže sedět v kanceláři, aniž by přitom nemyslela na nákupy, nemůže jít po ulici, aby nevešla do obchodu, a nemůže do něho vstoupit, aby něco nekoupila. Není divu, že její dluhy a úvěry rostou závratnou rychlostí. Začarovaný kruh lží a beznaděje, z něhož zdánlivě není úniku, se neustále zvětšuje. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (300)

Superpero

všechny recenze uživatele

Tak tohle mne fakt nebavilo. Isla Fisher tam je kráva, co dluží 16k dolarů za hadry, ale divákovi je předhozena jako klaďaska, protože je to přece takový upištěný diblík, co za to vlastně nemůže. To by ještě tak nevadilo, ale ten film je strašně zmateně natočenej a moc jsem ani nevěděl o co tam jde (pravda ani jsem se nesnažil). No nedokoukal jsem to a dle zdejšího hodnocení zjišťuji, že to není žádná škoda. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Veľmi hriešny film s odzrkadlením stále sa rozrastajúceho problému severoatlantickej populácie. Pochybne sa vyvýjajúci scenár pôsobí trochu fádne, ale dobre napísané dialógy dodávajú aspoň minimálnu zábavu skrze veľmi milej dvojice hercov Isly Fisher a Hugha Dancyho. Elitné obsadenie vedlaších postáv priam šokuje. John Lithgow so svojimi troma výstupmi má väčšiu energiu, ako celý projekt dokopy :D Ale to bude asi tou štvrtou sériou Dextra ;) ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Čas od času má člověk chuť pustit si pro relaxaci nějakou nenáročnou komedii. Ale, proboha, ne tuhle! Film totiž není ani jedno ani druhé. Za prvé: není to komedie a to zcela vážně - vtip se v tom nenajde. Za druhé: nejde o nenáročný snímek - klade totiž nesnesitelné nároky na divákovu trpělivost a shovívavost, aby tenhle paskvil dokoukal do konce.___ Takže tu máme příběh o dívce, která obsedantně nakupuje, protože jí to přináší uspokojení, ale ničí ji to finančně. To se dá uchopit různě, tady to ale vůbec neuchopili a celé vyprávění se jim vymklo z rukou. Ženy jsou tu (až snad s výjimkou hrdinčiny kamarádky) samé karikatury pištících holčiček, přehnaných femme fatale nebo snobských ledových královen. ___Pokusy o lehké vyprávění ze začátku sice nevychází (jak jsem psala: vtip tu nenajdeš), ale pak se odhalí dívčina zoufalá finanční situace a všichni se na ni hned začnou dívat jako na vražedkyni malých dětí, která navíc přenáší ebolu. Když se dívka přece jen nějak se svou minulostí vyrovná, tak ji zas všichni začnou hned oslavovat, jakoby zachránila světový mír, vyřešila problém s odpady a navrch ještě vynesla koťátko z hořícího domu. ____ Nehledě na naivní motiv, který snad naposled slavil úspěchy před válkou, že totiž dívka na základě jediného článku, který napíše, získá celosvětový ohlas, takže jí k nohám padají všichni prestižní nakladatelé a chtějí ji za každou cenu získat. ___ Je to jednoduše splácanina bez vtipu. /1. 12. 14./ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Proč na to kurva koukám, když nemám rád nakupování, to teda fakt nevím,ale pravda je, že cokoliv je lepší, než se učit na zkoušku, takže jsem se odhodlal a tuhle kravinu zkouknul. No a tu jednu hvězdičku jsem dal za to, že z tý pitomý zápletky občas pár scén za povšimnutí stálo, ale jinak je to fakt blbost, a pro chlapy už tuplem blbost, jenže jak tak koukám na ženská hodnocení tak nevím nevím, pro koho ten film vlastně určen je. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když vám muž nesedí, tak ho nemůžete po sedmi dnech vyměnit za úžasný svetr." Již jsem několikrát v životě nakupoval, ale žádný orgasmus jsem přitom nezažil. Je to patrně tím, že nekupuju žádné nepotřebné značkové kraviny a tupě se držím věcí praktických. No nic, shopaholik jako z Rebeccy ze mne zkrátka nikdy nebude, s tím se musím smířit, ale přesto mě film o lidech, stříhajících v rámci terapie své kreditní karty, přišel poměrně zábavný. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Isla Fisher, která ztvárnila Rebeccu Bloomwoodovou, je ve skutečnosti jen o 14 let mladší než Joan Cusack, která si zahrála její matku Jane. (Pethushka)
  • Nutkavá potřeba nakupovat se vyskytuje cca u 6 % amerického obyvatelstva. 80 % z "postižených" jsou ženy. (Mertax)

Reklama

Reklama