Reklama

Reklama

Báječný svět shopaholiků

  • USA Confessions of a Shopaholic (více)
Trailer 2
USA, 2009, 104 min

Rebecca radí lidem, jak nakládat s penězi, ale sama vězí po uši v dluzích. Nedělá totiž nic jiného, než vášnivě nakupuje. Jejím snem je, že jednou bude pracovat v redakci svého oblíbeného módního časopisu. Ironií osudu je, že se ocitla v nepříliš známých novinách zaměřených na spoření, investování a vůbec rozumné nakládání s financemi, kde získala místo redaktorky. Pokud ale Rebecca něco zoufale neovládá, pak je to právě hospodaření s penězi. Nemůže sedět v kanceláři, aniž by přitom nemyslela na nákupy, nemůže jít po ulici, aby nevešla do obchodu, a nemůže do něho vstoupit, aby něco nekoupila. Není divu, že její dluhy a úvěry rostou závratnou rychlostí. Začarovaný kruh lží a beznaděje, z něhož zdánlivě není úniku, se neustále zvětšuje. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (300)

Psema 

všechny recenze uživatele

Kreditku mám jednu, představa nakupování ve mně vyvolává dávicí reflex, ale tehle Bruckheimerův příběh rádoby popelky, co se nemůže rozhodnout, jestli si koupí raději boty Pucci nebo kabelku Gucci, aby nakonec koupila obojí, mě bavil. Sice s provinilým vnitřním hlasem, ale bavil. Isla Fisher je totiž roztomilejší než pixarovský Vall-I, Hugh Dancy přebíhá od psích pohledů k řeči pana Prady a celé je to tak přepáleně retardované, až se tomu vlastně nedá odolat. Bruckheimer holt věděl co dělá a jeho "boží ruka" je doslova cítit z každého ramínka. Hlavně se musí všechno lesknout, vypadat draze a soundtrack ať klidně opakuje dvě tři srdceryvné melodie. Stydím se, ale dát míň než "šedesátku s malým plusem", asi bych se musel uškrtit na maminčině zelené šále. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

A víte co? Mně se tohle docela líbilo i na vzdory zdejším vlažnějším reakcím. Nebylo to bůhvíco, ale na tomhle filmu si cením toho, že mě ani na malinkou chvilku nenudil. A to se přiznám, že nejsem nákupní maniak, naopak na nákupy vyrážím jen velmi zřídka. Ale tahle romantická komedie mi dost sedla, nevím, jestli to bylo momentálním rozpoložením nebo to je prostě jen tím, že ten film je opravdu zajímavý. Samozřejmě jsou zde mnohá klišé, je zde i klasická zápletka, která byla relativně předvídatelná, ale já jsem s tímhle filmem svůj čas strávil velice rád a nelituji ani jediné minuty. Takže na rozdíl od většiny zdejších uživatelů jsem rád, že jsem ten film viděl a nemám mu vůbec co vyčítat, těžko to mohlo být lepší. A k dobru mu lze přičíst i fakt, že mě jako diváka zavedl do jiného, dosud nepoznaného prostředí nákupů a financí, což bylo velmi osvěžující. A velmi kladně hodnotím i účast méně známých herců, z hereckého ansámblu znám pouze Joan Cusackovou a Johna Goodmana, takže i to je rozhodně velký klad, protože čím méně známých herců, tím více se soustředím na film. Když to tedy sesumíruji, film se mi líbil, a proto hodnotím tak, jak hodnotím. Zkrátka čtyři hvězdy si podle mě tahle komedie rozhodně vysloužila právem. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Podobnú slečnu osobne poznám a nie je to až tak zlé... (zatiaľ). Inak, čo ja viem? klasicky poňaté, romanticky zahriate a "komediálne" ladené dielo, ktoré sa nijako obzvlášť nelíši od podobných snímkov, ale myslim že to nebolo až tak zlé... určite si tuna mnohé ženy (nielen ženy) nájdu veľa kladných momentov. 4/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

I o chorobné závislosti na nakupování se dá natočit celkem koukatelný film. Závislostí trpí představitelka hlavní role Isla Fisher se svůdným pohledem, ale nečekejte žádnou psychologickou sondu do duše ambiciozní dívky, ale příjemnou, romantickou komedii v produkci slovutného Jerryho Bruckheimera. Karty jsou rozdány jasně a mladá slečna neodolá žádnému výkladu nebo výprodeji s luxusním značkovým zbožím, ačkoliv není při penězích a v zádech má neúnavného exekutora. A když se neprobojuje do redakce modního časopisu, zkusí své štěstí jako fejetonistka ve finančnickém časopise, jemuž šéfuje muž jejich snů Hugh Dancy. Několik komediálních eskapád hlavní představitelky, následně provázených jejím nevinným pohledem a nejméně půl hodiny před koncem odhadnutelný konec. Naivní romantické filmy se budou asi točit neustále. Tenhle je jedním z nich. 60% ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Předně řečeno nic extra kvalitního, ale já si to celkem užil, tak nebudu se v přídělu hvězd omezovat. Jde tu trošku o komedii ve stylu Pravé blondýnky, sranda se tu dělá z posedlosti kopovat si módní věci a tak, ale oproti blondýnce mi všechen ten humor připadá krapet snesitelnější a inteligentnější, což je fajn. Různým těm žánrovým klišém se nevyhneme, ale čert to vem. Příjemná jednohubka ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • V jedné scéně se Rebecca na něco ptá své spolupracovnice, ovšem za dvě vteřiny se spolupracovnice v záběru již nenachází, jedná se tedy o nepovedený střih. (Pavlínka9)
  • Isla Fisher, která ztvárnila Rebeccu Bloomwoodovou, je ve skutečnosti jen o 14 let mladší než Joan Cusack, která si zahrála její matku Jane. (Pethushka)
  • Nutkavá potřeba nakupovat se vyskytuje cca u 6 % amerického obyvatelstva. 80 % z "postižených" jsou ženy. (Mertax)

Reklama

Reklama