Reklama

Reklama

Rychlí a zběsilí

  • USA Fast & Furious (více)
Trailer 2

Dominic Toretto je stále v čele gangu pirátů silnic. Jenže cítí, že bude brzo dopaden, a tak chce zmizet, aby neohrozil lidi ve svém okolí, především svou lásku Letty. Tajně utíká do Dominikánské republiky, aby se tam schoval. Letty se nechce smířit s tím, že ho nikdy neuvidí, a tak se spojí se starým známým Brianem O' Connerem, který se s kolegy snaží dopadnout drogový kartel vedený Antoniem Bragou. Pokud mu Letty pomůže dopadnout Bragu, tak bude Dom osvobozen. Letty nabídku přijímá. Když se Dominic dozví o smrti Letty, vrátí se do Los Angeles hledat jejího vraha. Oba bývalí kamarádi se musí utkat s drogovým bossem Bragou. Sejdou se na startu nelegálního závodu, jehož vítězové získají pochybné právo stát se členy gangu a pracovat pro něj jako námezdní jezdci... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (904)

Arx 

všechny recenze uživatele

Já prostě nechápu co všichní řeší. Nezlobte se na mě ale od série Rychle a zběsile snad nikdo nemůže čekat nějaké promyšlené drama či film s hlubší myšlenkou. Film se snaží bavit, bavit, bavit. A jde mu to zatraceně dobře. Stará parta je opět zpátky a v plné síle. Vin Diesel není vůbec zasmušilý. Zasmušilý je možná ten koho tento film nebavil. Přiznávám, že honičky v tunelech nejsou nejatraktivnější ale tvůrci se evidentně snaží vymyslet něco nového a krom tohoto nedostatku vše klape jak má. Z plátna je cítit vůně benzínu, krása vrtících se modelek a hlavní parta odvádí skvělou práci. Zkrátka vše jak má být a vše co je pro tuto série typické a zásadní. Kvalitou je pro mě film na stejné úrovni jako původní rychle a zběsile. Vůbec se nedivím kasovnímu úspěchu, který film zaznamenal po celém světe. Pokud vše neberete až příliš vážně a chcete se jít do kina hlavně bavit, jděte právě na tento film. Osobně bych dal spíše 4 hvězdičky (90%) ale když vidím, že většina uživatelů řadí takovýto film k bezduchým pubertálním americkým komediím dávám plné hodnocení. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Musíš utiecť.“ – „Ale ja už neutekám.“ Prvý diel sa mi páčil (60%), druhý zúfalý a zbytočný (20%) a „japonský“ tretí prekvapivo dobrý (60% s nábehom na sedemdesiatku). Do štvorky sa síce vrátila stará partia, no ak necháme bokom rozčuľujúco priemerného Paula Walkera, ktorý je rád, ak mu ponúknu hocičo, Michelle Rodriguez, ktorá sa len mihne v úvode a úplne zbytočnú Jordan Brewster, znamená „návrat starej party“ v preklade predovšetkým a hlavne „návrat Vina Diesela“. A je to pravdupovediac len toto stále ešte dosť charizmatické holohlavé delo, ktoré povyšuje štvorku na aspoň ako-tak pozerateľný akčný film. Ktorý síce nie je ani prehnane akčný, ani prehnane napínavý, vlastne nie je napínavý skoro vôbec, ale je po remeselnej stránke zručne nakrútený a na Diesela sa dobre pozerá. No scenár je príšerný, vzťahy medzi postavami sa zasekli na adrese Beverly Hills 90210 a digitálne automobilové naháňačky ma nútia zívať. Finále v mexických tuneloch absurdné. Koniec fajn. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak ja teda nevim, ale me to rozhodne neprislo rychly a zbesily. Naopak mi prislo, ze akce mohlo bejt vic, zavodu taky a ty co tu jsou, tak kdovijak nechytnou. Navic uz to nepusobi tak cool jako driv. Problem je, ze se tvurci zbytecne moc soustredili na pribeh, on neni buhvijakej, ale kdyby ho udelali jednodussi a pridali akci, nic by tim nezkazili, protoze co si budem povidat, o tu jde u podobnejch filmu predevsim. Ale jinak se to vicemene drzi tradice, takze rychly auta, sexy holky, drsny chlapci. Akorat Vin pusobi misty znudene a zaporaci jsou slaby. Ale zabavit to dokaze. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

jednu hvězdičku dávám za opět krásná auta, o kterých si můžu jen nechat zdát, druhá hvězdička za slušnej příběh a třetí hvězdička na počest Letty... chtěla bych dát další za nádherný oči Paula Walkera a svaly Vina Diesla, ale to bych šla sama proti sobě, protože na tom, ten film postavený nebyl.. ač jsem ráda viděla znovu jejich spojení, tady mi to opravdu nestačilo.. bohužel nemůžu přenést přes srdce pár scén a to snesu hodně :-) následující text je SPOILER! omluvte moji drzost, ale začáteční scéna, kdy Diesl v klidu a s úsměvem kouká, jak se na něj řítí cisterna a on ji bez problému podjede.. ee.. tomu se neříká správné načasování, ale skvělé efekty :-) a ty honičky v tunelech? nevlastním řidičský průkaz, ale něco mi říká, že v takové rychlosti by to nebylo možné :-) KONEC SPOILERU a konec hlášení :-) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý pokus o šlápnutí do stejné řeky, ale zase trochu jinak. Tentokrát režisér minulého dílu měl obrovské štěstí a všechny hvězdy původního a druhého filmu se účastní dalšího sjezdu rychlých a zběsilých řidičů. Vin Diesel, Paul Walker, krásná Jordana Brewster a Michelle Rodriguez. Tihle spojí síly, aby vrátili kvalitou i adrenalinem sérii zpět k laťce nastavené prvním dílem. Je cítit posun ke kvalitě i akci a to potěší. I když je trochu smutné, že tento díl působí jako lacině efektní díl plný hi-tech hračiček (asi hráči videoher jsou velké procento diváků:))). Příběh není vůbec špatný a celý film spěje k jedinému, což dojde mnohým po pár minutách. Je to však slušná zábava, auta jezdí zase o něco rychleji, cesty jsou šílenější až mimo realitu (cílovka v hráčích videoher je okatá) a vše slušně funguje pod nabušenou kapotou. Teďka jen v pětce neztratit cestu, ale s těmi dnešními GPSkami už to není ta pravá "oldschool" zábava.... ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Podľa záznamov FBI, spojka do Bragovho (Robert Miano) kartelu, David Park (Ron Yuan) jazdí v Nissane 240SX. Vo filme ale Davida vidíme v Nissane Silvia S15. (Real Tom Hardy)
  • Scénář ke čtvrtému dílu byl původně určen už pro druhý díl, ale jakmile na něm odmítl spolupracovat Vin Diesel (Dominic Toretto), putoval do šuplíku, odkud ho vyštrachal až režisér Justin Lin. Čtyřka filmové série se odehrává pět let po jedničce, ale před trojkou. (S.W.A.T)

Související novinky

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Vin Diesel a rychlá kola

Vin Diesel a rychlá kola

10.05.2009

Ne, tohle není novinka o pátém pokračování série Fast & Furious (ačkoli scénárista Chris Morgan už byl studiem Universal oficiálně pověřen napsáním dalšího dílu a umístěním děje do Brazílie).… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Čtyřky útočí

Čtyřky útočí

17.03.2009

Ať už vás napadlo cokoli, následující řádky jsou samozřejmě o možných pokračováních úspěšných trilogií. Matt Damon potvrdil, že se s Paulem Greengrassem opravdu chystají na dalšího Bournea, ale že… (více)

Reklama

Reklama