Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve snímku Únos vlaku 1 2 3 si Denzel Washington zahrál dispečera newyorského metra Waltera Garbera, jehož rutinní pracovní den je neočekávaně narušen odvážným zločinem – únosem jednoho z vlaků. Ten má na svědomí John Travolta coby Ryder, zločinec, který hrozí popravováním cestujících vlaku, pokud nedojde do hodiny k zaplacení vysokého výkupného. Garber se za pomoci svých dokonalých znalostí systémů podzemní dopravy pokusí o nemožné – vyzrát nad Ryderem a zachránit rukojmí. Hlavou mu ale stále vrtá jedna nevyřešitelná otázka: jak se zločinci hodlají s výkupným z metra dostat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (712)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Moderní hi-tech verze klasiky z roku 1974. Stylizovaní záporáci byli nahrazeni Johnem Travoltou a jeho potetovaným tělem a několika neznámými poskoky s plánem, který překvapí nejednoho znalce původního filmu. Tato inovace není ke škodě, ale Tony Scott opět svými vizuálními choutkami trochu zabíjí své filmy... Už se o tom mluvilo u Domina, kde to opravdu přehnal, ale zde jen zbytečně "machruje" aniž by zvyšoval uměleckou nebo formální váhu svého díla. Chvílemi jsem se musel ptát, proč policisté, co míří odstřelovacími puškami na vlak metra prostě nepostřílí v jedné salvě všechny "špatné" kluky, ale asi by to bylo moc riskantní...:). Obyčejný a zapomenutelný thriller ve větší míře zkvalitňuje jenom duo Waschington-Travolta. Slabé 3*. PS: Google Earth tam fakt být nemusel, stejně už byl v Cranku:) ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

I GOT 99 PROBLEMS BUT A BITCH AIN'T ONE." ----------- Oproti predchádzajúcim Tonyho filmom, čo sa akcie, ako aj celkového dojmu týka, podstatne slabšie. Nebolo zrejme z toho všedného scenára čo vyťahať. Herecké duo veľmi dobré, Denzel po dlhej dobe zatienený výkonom svojho kolegu. Travoltovi tá naštvaná, psychopatická, ale zároveň inteligentná rola pekne sadla. O fúzikoch nehovoriac. Hudba slušná. 1 2 3 nič nové neponúkne. Nenadchne, ale ani neurazí. Čistý priemer. ---------- https://imgur.com/bbbfa15 ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Helgelandův scénář by strašně rád uháněl kupředu, ale bohužel je jedinou součástkou, která se tím směrem výrazněji pohybuje. Scott, Washington, Travolta... dokonce i Harry Gregson-Williams jedou na setrvačník a doufají, že vagón plný rukojmí dorazí do poslední zastávky pouze za pomoci provařených trademarků, přebytečného "madrfakrování" a siláckých gest. Což se dá promíjet u bezmozkového akčňáku postávajícího na rovině sci-fi a čisté fantasmagorie, ale ne v papírově chytrém thrilleru, v němž se přes pokusy o sociální přesah těžko hledá čas na všechno ostatní. Zbytečný film... pro všechny. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Scott-Washington štvrtýkrát a znova spokojnosť. Neviem čím to je, že tí dvaja na mňa vybalia vždy presne to, čo očakávam a uspokoja moje divácke potreby. Aj keď je pravda, že tentokrát nehral Denzel prvé husle a spolu s kilami navyše na seba nabral aj dosť nevýrazné vystupovanie a Travolta sa naopak chytil šance a doslova ho prevalcoval. Scott akoby niekedy nepochopil, že feeling komornejšieho thrilleru je niekedy viac ako nasilu do všetkého pchať hektickú akciu,no našťastie väčšinu času dbal na to, aby ma to všetko dokopy dokázalo nadchnúť. 80%. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Naprosto, ale naprosto NECHARISMATICKÝ film, což je v případě projektu, který stojí a padá s konverzačním napětím dost velký průser. Klipová exhibice Tony Scotta v akčních scénách naprosto selhává a Pelham si to tunelem skřípe pěkně těžkopádně. Mít řemeslo v malíku a dobré herce na place nestačí. Celkově solidní nadprůměr, ale od filmaře Scottova formátu lze právem očekávat víc. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Ve filmu je zmíněno, že je postavě Luise Guzmána 39 let. Ve skutečnosti bylo hercovi v době natáčení už 52 let. (Stanley619)
  • Nakrúcanie v metre trvalo štyri týždne. Jedná sa o rekord v dĺžke nakrúcania v newyorskom metre za celé obdobie jeho existencie. (drake31)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Nezastavitelný Tony Scott

Nezastavitelný Tony Scott

31.03.2009

Tentokrát doslova. Ridleyho mladší brácha a pořád jeden z nejlepších akčních režisérů na planetě natočí pro 20th Century Fox thriller Unstoppable. Možná si vzpomenete, že film původně dostal na… (více)

Reklama

Reklama