Reklama

Reklama

Vědec Rick Marshall se proslavil televizní debatou s ostříleným moderátorem Mattem Lauerem, ve které byl totálně zesměšněn před celým vědeckým i nevědeckým světem. Jeho bývalá studentka a obdivovatelka Holly mu říká, že pro ni byl vždy vzorem a že jeho kontroverzní teorie kombinující časoprostor a paleontologii ji inspirovala k tomu, že studuje paleontologii. Ukáže mu i zkamenělinu, na které dr. Marshall pozná svůj zapalovač, který byl zašlápnutý dinosauří tlapou. Má také náhrdelník s křišťálovým jehlanem, který vylučuje silnou energii trachyonu. Holly doktora přesvědčí, aby dokončil svůj trachyonový zesilovač a aby spolu zašli do jeskyně, kde fosilie našla. Když tam přijdou, trachyonový zesilovač se aktivuje a způsobí, že se oba i s jeskynním průvodcem dostanou do vodního víru a poté se ocitnou v úplně jiném časoprostoru. Seznámí se tam s opičím mužem, který jim v novém světě pomáhá přežít. Podaří se trojici najít stroj času, který je dokáže vrátit do současnosti? (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (340)

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je, pardon ze to slovo, strašná píčovina. Skutečně tak velká, pardon ze to slovo, píčovina, že je nakonec až slušně zábavnej a člověka udrží v pozornosti po celou dobu, protože očekává, co autoři vymyslí. Pořád jsem si říkal, že další scéna už větší, pardon ze to slovo, píčovina než ta předešlá být nemůže. Ale věztě, že skoro vždycky byla. PS: Úroveň komentáře odpovídá úrovni filmu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Človeče, ty si ale správny! Som hrdý na to, že ťa poznám a prisahám ti, že len čo budeš v problémoch a požiadaš ma o pomoc, pôjdem s tebou a budem po tvojom boku bojovať do poslednej kvapky krvi.“ – „Potrebujem ťa teraz.“ – „Nečakal som, že to bude tak rýchlo.“ Bál som sa, lebo Brad Silberling a Will Ferrell sú dva samostatné živly: jedného sa v minulosti bytostne dotkla smrť a odvtedy o nej nakrúca filmy, Ferrell je spásonosný sympaťák s nežným hlasom a jemným dotykom svojich veľkých dlaní, na svet sa prizerajúci chápavými očami totálneho M-A-G-O-R-A. Len ťažko som si vedel predstaviť, ako môže dopadnúť stretnutie Rona Burgundyho s režisérom POLNOČNEJ MÍLE, navyše v látke, ktorá je cudzia obom: praveké trikovo-výpravné dobrodružstvo za desiatky miliónov dolárov. Nakoniec som ale zostal príjemne zaskočený: Silberling sa v tom stratil (pokojne to mohol režírovať ktokoľvek iný, vrátane Ferrellovho kamaráta Adama McKaya, nakrútili spolu veľa komédií a McKay snímku produkoval), ale Ferrell nie. Hoci je film vizuálne bohatý, zostal výrazne willferrellovský. Či už je to úvodná a záverečná scéna z televízneho štúdia alebo scéna, v ktorej sa sexuálny pračloviečik neustále dotýka hrdinkiných pŕs (tých sa ale v priebehu filmu dotýkajú v podstate všetci, ostatne hrá ju roztopašná Anna „Bátoryčka“ Friel). Naprieč snímkou sa ťahajú absurdné vtipy, pri ktorých som častokrát vybuchoval smiechom, pretože mám rád Ferrellov smrteľne vážny humor a k tomu plno hlášok ("Sme tu dvaja doktori a nejaký smradľavý otrhaný sedlák."). Je až neuveriteľné, že ho nedokázali zničiť ani „prehnané“ efekty (cicajúci komár, megakrab, velociraptoríky, šarvátky s T-Rexom). "Sľubujem, že ti budem spravodlivým, ale prísnym pánom." ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

I když mne nikdy nevyprdnul dinosaurus řitním otvorem a volný čas zásadně netrávím cestováním časem, tak jsem se na další ferrellovský úlet tradičně těšil. Zábavy jsem však nedostal zdaleka tolik, kolik jsem potřeboval, ale Ferrell s McBridem to alespoň svými hláškami uhráli na průměr. Než bych se však na tohle podíval znovu, tak si raději půjdu zaběhat slalom mezi mapusaurovými zubisky. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Ak sa na to dívam Ferrell - ovými očami tak je to super pecka, bomba :) Ak sa na to pozriem mojím "kritickým" okom... no bola to totálna pi*ovina, ale veď nič iné som ani nečakal :) Nebudem klamať, páčilo sa mi to a ozaj som sa párkrát zasmial. Našiel som si tuna svoje :D 6/10 + Anna Friel oveľa "rajcovnejšie" ako v Bathory :). Ferrell je člen, teším sa na jeho ďalší počin. Dobrá rada na koniec, uvoľnite sa prosím... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Když na Slunci nechám shořet tunu trávy, budou všichni na celým světe zfetovaný ? Docela jsem se bavil, nemám rád " sexuální úchylný scény " ,ale když je v tomto filmu budu ignorovat, tak jsem se docela nasmál. A když zapomenete na to imaginární prostředí, tak je to docela zábava. Dinosauři jsou povedení a vůbec nevypadají uměle jako třeba ve filmu http://www.csfd.cz/film/261246-land-that-time-forgot-the/ Sice někdy Dr. Marshalle moc mluví, ale to se dá překonat. Je zde pár povedených scén a jako příklad bych vyzvednul tu s tím " uvařeným " krabem. Věda nezná slitování, ten film za moc nestojí, ale zase bych ho tak moc neodsuzoval. A i když jsem četl spíše záporné ohlasy, přesto jsem se vydal do světa dinosaurů, opolidí, Sleestaků, do světa v prostoru i čase, do skutečné Země ztracených. Jo, a když přežijete titulky bude i malé překvapení. Hudbu dělal Michael Giacchino a použil i píseň Boba Dylana All along the Watchtower http://www.youtube.com/watch?v=jkok1Z4WJuY nebo song Summer breeze od Seals & Crafts. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Film získal v roce 2010 ocenění Zlatá malina v kategoriích nejhorší prequel, remake, rip-off a pokračování. (Pepinec)
  • Původní rating byl R, ale po sestřihu se film dočkal mírnějšího PG-13. (HellFire)

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama