Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý Magnus, ktorý trpí latentným zhubným ochorením pľúc, hrá bizarné hry so smrťou. O desať rokov neskôr moderná medicína vylieči jeho chorobu, ale Magnusovo prianie zomrieť pokračuje. Po druhom pokuse vziať si život sa konečne prebudí otcovo svedomie. Pokúša sa presvedčiť syna o zmysle života a ponúkne mu svoj neobvyklý životný štýl. Medzi Magnusom a otcom sa rozvinie neľahký a občas aj zábavný vzťah, ústiaci do neočakávaného záveru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

mirakk 

všechny recenze uživatele

Film, který mě mile překvapil. Ani jsem pořádně nevěděl, na co jsem si koupil lístek do kina a rozhodně jsem nelitoval. Netradičně pojatá zpověď otce nad výchovou nebo spíš nevýchovou svého syna mi brala chvílemi až dech. Syn, který celý film bloumá nad svým osudem, jestli už konečně přijde ta „jeho“ chvíle a on opustí tento svět, na druhou stranu fakt vostrej otec, kterej si nebere s ničím servítky. To že si otec vezme syna k sobě po nezdařeném pokusu o sebevraždu na převýchovu, jsem skutečně nečekal, že se zvrhne v drogovou party. Snad aby zapomněl? Těžko říct. Velmi mě překvapil fakt, že tento film je postaven na pravdivém příběhu a skutečný otec zde hraje sám sebe. A na závěr? Určitě se při některé z budoucích kocovin vyzkouším zkratovat jedním prstem do zadku a druhým do pusy:D ()

Agoran 

všechny recenze uživatele

Vítez hlavní ceny Febiofestu 2008. A to hlavně kvůli svému temnému, lehce komediálnímu příběhu. Soutěžní sekce Febiofestu 2008. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nehledě tedy na to, že je to podle skutečné události, se jedná o veskrze takový klasický příběh festivalového filmu o lidech na okraji společnosti, jeden se chce zabít, další dělá do porna, občas je to i vtipné, zajímavý je ale snímek jinými věcmi a sice kamerou a jejími filtry, obsazením otce, který hraje sám sebe a je velmi charismatickou postavou a taky pohlednou estonskou režisérkou ;-), ale nejlepší je na celém snímku stejně ten závěr, rozhovor se sestrou přes telefon a pak následně stojící nicnedělající otec...avšak ten monolog na konci mi úplně nesednul... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama