Reklama

Reklama

Phoebe v říši divů

  • USA Phoebe in Wonderland (více)
TV spot

Obsahy(1)

Phoebe v říši divů režiséra Daniela Barnze je fantastický příběh o malé Phoebe (Elle Fanning), která touží hrát ve školním představení Alenky v říši divů. Když ji její svérázná učitelka dramatu, slečna Dodgerová (Patricia Clarkson), skutečně obsadí, Phoebe se snaží ovládat své chování tak, aby jí ředitel (Campbell Scott) dovolil pokračovat. Jak se ale Phoebin stres zvyšuje, její chování je horší a horší. To vytváří mimořádný tlak na její rodiče, Hillary a Petera (Felicity Huffman a Bill Pullman). Hillary je stravována pocitem selhání jak v profesionálním, tak osobním životě. Zoufale se snaží své dcerce porozumět a pomoci. Její pokusy ale nejsou příliš úspěšné, protože Phoebe se začíná stahovat do imaginárního světa fantazie, který je zabydlen postavami z Alenky v říši divů, do světa, který je stále znepokojivější a zrádnější. Phoebe trefně poznámenává směrem k Houseňákovi: “být za jeden den hned malý a hned zas velký, to se člověku poplete”. Phoebe s Hillary se budou muset pokusit (pod dohledem slečny Dodgerové) zvládnout onu podivnou, bolestnou i radostnou proměnu z kukly v motýla. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (78)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se těšil jak už na pořádné fantasy nebo talentavanou Elle Fanning a očekával jsem něco podobného aspoň z části jako Alenka v říši divů nebo Gilliamovu Krajinu přílivu. Bohužel pro mě se tento film příliš moc ubírá přes rodinné drama a z toho jsem zrovna šťastný nebyl. Řemeslně dobré ale jinak průměrný film a totálně nevyužitý potenciál. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nevychovanej fracek a hysterické okolí. To první se dá filmu odpustit, protože nám je vše v závěru vysvětleno a jako ostatní zde, musím jen vychvalovat výkon Elle Fanning. Jenže pro její okolí už žádná omluva neexistuje. Prdlý, zbytečný a absolutně nesmyslný výbuch dětí při zkoušce představení, nebo kterákoliv vypjatá scéna rodičů. O smyslu ujetých učitelů ani nemluvě. Navíc ve filmu až na pár drobností nebylo nic, co by stálo za zmínku. ()

Reklama

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Ne zrovna dotažený film, spící režie a z dobrých hereckých výkonů bych zmínila skvělou Patricii Clarkson coby učitelku. Elle Fanning na rozdíl od svých předchozích rolí (Babel, Podivuhodný případ Benjamina Buttona) má zde velkou tendenci přehrávat a holčičku s počátečními příznaky Touretteova syndromu ztělesnila vcelku iritujícím způsobem. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Film vykalkulovaný pro úspěch na nějakém festivalu nezávislých filmů- dívenka s vrozeným neuropsychiatrickým onemocněním, její (intelektuálští) nezvládající rodiče, "divná" učitelka dramatu, která jediná jí rozumí, kritika amerického státního školství a navrch osvobozující úniky do fantazijního světa. Podobným způsobem jako Phoebe mě iritovaly třeba filmy Jmenuji se Sam nebo adorované loňské Zmizení (to má ale aspoň plus za Deakinsovu kameru). ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Herecký výkon malé Elle Fanning je něco, co si budu pamatovat ještě po mnoho dalších roků. Příběh je famózní, postavy přesvědčivé, scénář brilantní. Uvědomil jsem si mimo jiné, že Alenka v říši divů je vlastně mystické, nebo řekněme hlubinně-psychologické dílo... Závěrečná divadelní scéna mnou duševně natolik zacloumala, že veškerá slova ztrácejí na významu... "Však až vy se jednou zakuklíte a proměníte se v motýla, bude vám z toho taky všelijak." ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • První návrh scénáře byl napsán dokonce rok předtím, než se Elle Fanning, představitelka hlavní role, narodila. (HappySmile)

Reklama

Reklama