Reklama

Reklama

V nedaleké budoucnosti budou mít lidé možnost nahradit své poškozené orgány za umělé náhražky, které za velmi vysokou cenu prodává na úvěr společnost Union. V případě, že majitel nesplácí včas, orgány mu seberou vymahači. Nejlepšími pracovníky v tomto oboru jsou Remy a jeho kamarád z dětství Jake. Náplní jejich práce je násilně odebírat orgány od lidí, kteří nejsou schopni je splácet. A to se neobejde bez smrti majitele! Jednoho dne se Remymu stane úraz, který téměř nepřežije. Když se probudí, zjistí, že mu bylo implantováno jedno z nejlepších srdcí, které jeho společnost nabízí. A s ním samozřejmě pořádný dluh. Když se zpozdí se splátkou, vyšle společnost svého nejlepšího vymahače, Remyho bývalého parťáka Jakea. A tak se najednou lovec stává lovnou zvěří... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (764)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Občas nějaký film zaujme, některý víc, některý míň. Můžou za to hlavně hlavní herci. O to zajímavější to je, když jsou ti herci dva a hrají spolu. Jude Law a Forest Whitaker se tak sešli v, pro mě, naprosto neobvyklých rolí akčního sci-fi a ukázali, že dokážou být super parťáky. Tedy do chvíle, než se Judemu objeví v těle umělé srdce. To je pak o průser zaděláno a vlastně o tom vypráví celý tento příběh. Tenhle příběh je ale postavenej na hlavu tak šíleně, že se na něj dá koukat. Z diváka si totiž dělá takový dobrý den, že jsem to ještě nezažil. Chudák Forest, že to všecko musel zahrát. Na druhou stranu, klobouk dolů, že to zahrál. Jednou hraje nejlepšího parťáka na světě, pak udělá průser, je z něj sráč, pak je zase dobrák, pak zase sráč a nakonec to skončí tak nádherně Americky, že nemůžu dát nižší hodnocení. Na druhou stranu málokdy se setkám s tak příjemným sci-fi filmem, který mě na konci tak nádherně potěší, že snad začnu přemýšlet, jestli jsem neviděl alternativní konec. Oni ti Američani jsou celkově dost ujetý na alternativní konce, takže bych se ani nedivil. Nevidět poslední dvě minuty, udělal bych líp. Pokud z tohodle filmu chcete mít lepší pocit, tak se taky na poslední dvě minuty vyserte a budete mít pokoj. Jude Law a Forest Whitaker tu totiž předvádí super výkony a ty dvě minuty Vám za to nestojí. Nebo možná stojí, ale pak nebudete vědět, na čí straně vlastně jste, protože režisér to víc posrat nemoch. Takový konce totiž Amerika točí pro ty, kterým se už nelíbí ty uslazený čajíčky. Nasosaj nás a pak nám pod kotel naložej tak, že z toho tejden nevstanem...No a teď z toho máte stejnej guláš jako já co..a to je vlastně dobře. Nebudete mi moct vyčíst, že tu píšu nějaký posraný spoilery, když to ani není pravda. Když bych to měl říct jednodušejc tak snad tak, že Repo Men je velice dobrý sci-fi s dobrými herci, ale debilním koncem. Ale bylo mi líto napsat komentář k tomuhle filmu v jedný větě s pár slovy. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Repo men - sci-fi, kde až s umělými orgány v těle přichází zodpovědnost a probuzení se do kruté reality, kdy v případě selhání přijde malá noční můra / krotitel dluhů / zloděj duší s rytmizovanou hudbou v zádech a rozpáře už tak křehkou lidskou skořápku a vybere si vše i s úrokem. Ninna Simone se cítí skvěle ( my víme ) a pak už jen následuje dozvuk srdečního ruchu a neonová mlha. Pár úhozů na starém psacím stroji a jedeme dál. Aneb krvavá paralela k současnému stavu půjčování si až na kost. Po celou dobu se Repo Men tváří coby stylová imitace Blade Runnera nebo ještě přesněji Minority Report - dokud stojíte mimo systém je vše v naprostém pořádku, ale jakmile se kola osudu spustí a dostáváte se do přímého dění - rozjíždí se nebezpečná hra na jejímž konci je neskutečně vášnivý tanec s noži, sekerou, 360 stupňová rotace s ruční pilkou a jedna z nejerotičtějších a nejkrvavějších "postelovek" za poslední dobu. Láska mezi kapkami krve vzkvétá lépe, než-li mezi těmi dešťovými. Hi-Tech world seems to be fantastic - so sing it back. Cronenberg někde v dáli jása. Jak bizardní. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

chytlavá absurdně nasazována hudba, skvělé akční scény, dobrá herecká sestava, neveselá budoucnost, a krev tryskající téměř neustále. Aneb recept složený z takových ingrediencí, kterými se tvůrci přesně trefili do mých oblíbených jídel.. Jude Law je čím dál víc sympatičtější, Whitaker budí respekt, Schrieber je prostě výborný, Braga tak akurát pěkná.. První polovina opravdu morbidní a jiná, pak už to jede podle zavedených pravidel, kdy jeden člověk chce něco dokázat proti společnosti.. Takže to by bylo trochu slabší, nebýt těch ultrabrutálněcool akčních scén, které vyvrcholí uličkou s růžovými dveřmi.. Ta scéna, ať už opisuje nebo ne, je pro mně jedním z vrcholů akčního žánru. Dokonalý příklad spojení skvělé kamery, dobré choreografie, zbraní, krve a hudby do jednoho úžasného celku. Nestává se mi to často, ale u této scény mně vždycky mrazí. No a pak je vše zase postaveno na hlavu perfektní závěrečnou pointou.. Velmi poctivá, upocená, krví zbrocená akční scifi s nějakým tím podtextem.. sympatie roku ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Když je člověk blbej a od filmu něco očekává, ba dokonce předpokládá, jak to dopadne, pak se nemůže divit, že se tak nestane a konec z něho udělá ještě většího debila než fakticky je. Jenže mě je pak smutno, protože nevím, zda-li za zklamání může film, nebo si za to můžu sama :o( Každopádně se Repo men zařadil do sekce nezapomenutelné a to díky masakru v chodbě a „závěrečnému milování“. Jude Law si zase přidal schůdek do mé TOPky a do osobního seznamu „Nejvíce sexy drsní chlapy“. Forest Whitaker stále nebyl na plastice očního víčka, pašák! A taktéž se nic nezměnilo na situaci, kdy pomůžete nebo zachráníte život kamarádovi a on Vám za to vynadá se slovy: „Skoro jsem ho měl!“ Takže pokud jste stále ještě neviděli exekutora lidských orgánů, tak šupky na něj, dlužíte to sami sobě :o) ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

S Repo Men mám velký problém, neboť nejprve zpracovává klasické schéma antiutopických sci-fi ("začleněný hrdina prokoukl systém a objevuje v sobě znovu lidskou stránku") zcela nenápaditým, schematickým a přehnaně vážným způsobem, aby se to v závěru pokusil zamaskovat chytnutím akčnější sliny, kypící litry krve, zpomalenými záběry a rádobycool likvidací nepřátel, s cynickou třešinkou a pomrknutím na Terryho Gilliama navrch. Se záměrem problém nemám, správné fungování obou módů však vyžaduje mnohem protřelejší osobu, svírající otěže. 5/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Na scenári sa začalo pracovať už v roku 2003. (Greenpeacak)
  • Natáčanie prebiehalo väčšinou v Toronte, v provincii Ontario. (Greenpeacak)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Mambo s transplantovaným srdcem

Mambo s transplantovaným srdcem

09.12.2007

...a dalšími orgány si zatančí Jude Law. Už jste asi pochopili, že film studia Universal Repossession Mambo není dalším příspěvkem do vlny tanečních slaďáků. Adaptace sci-fi románu Erica Garcii je… (více)

Reklama

Reklama